Šiuo metu itin pasikeitęs ir nemažai laiko kartu us keturiolikmete savo dukra Marina Pearl LeBlanc praleidžiantis aktorius šiuo metu filmuojasi CBS televizijos seriale.

Panašu, jog dabar jo gyvenimas yra gana ramus ir nusistovėjęs. Už vaidmenį seriale „Epzodai" M. LeBlancas buvo nominuotas „Emmy" apdovanojimui ir pelnė „Auksinio gaublio" apdovanojimą.

„Episodes" – serialas apie serialo kūrimą. Du britų televizijos scenaristai (Tamsin Greig ir Stephenas Manganas) po didelės sėkmės gimtojoje šalyje gauna kvietimą dirbti Holivude – kurti serialą, kuriame sutiko vaidinti pats M. LeBlancas (vaidinantis pats save). Seriale, kurio sukurti jau penki sezonai, garsūs aktoriai nevengia pasišaipyti iš savęs. Interviu telefonu Los Andžele gyvenantis (tuo laiku, kai nesifilmuoja BBC laidoje „Top Gear") M.

LeBlancas atsakė į klausimus apie tikrąjį savo gyvenimą. 2004 m. pasibaigus serialui „Draugai" ir po serialo „Joey" 2006 m. jūs beveik penkerius metus nevaidinote?

Buvau pavargęs, išgyvenau sunkias skyrybas. Ketinau metus pailsėti. Man taip patiko nieko neveikti, kad pagalvojau: „Ką gi, padarysiu taip dar ir dar kartą."

Vėliau Davidas su Jeffrey'u pakvietė filmuotis seriale „Epizodai". Tikriausiai gąsdino tai, kad reikės vaidinti kartais nepagrąžintą savęs versiją?

Pažinojau Davidą su Jeffrey'u nuo „Draugų" laikų, taigi visiškai jais pasitikėjau. Buvau pasirengęs bet kokiam siužetui, bet kokiems pokštams, bet kokiai scenai, net idėjoms, kurios iš pirmo žvilgsnio atrodė abejotinos. Žinojau, kad jie mane tausos, nestums po autobusu. Jūsų personažas kelia daug juoko, na o šis sezonas (penktasis) prasidėjo gana nešvankiai. Ar niekada nekilo noras nubrėžti tam tikrą ribą?

Per visus penkis sezonus tebuvo vienas pokštas, kuris mane trikdė, taigi paprašiau jo atsisakyti. Pasakiau: „Tai per daug bjauru." Laikui bėgant ir aš pasiūlydavau pokštų, kurie jiems atrodė vulgaroki ir jie sakydavo: „Šito negalime filmuoti."

Paklaustas apie jį išgarsinusį serialą aktorius ne kartą sakė, jog tai yra jo pasididžiavimas. "Labai didžiuojuosi tuo serialu. Nejaučiu noro jo pamiršti. Nemanau, kad kuriam nors iš mūsų (aktorių) pavyktų visiškai nuo jo atsiriboti. Kita vertus, nesuprantu, kam to reikėtų. Tai serialas, kurį kasmet atranda naujos kartos, jis rodomas įvairiausiu laiku visame pasaulyje, jis juokina žmones, suteikia daug džiaugsmo. Tai pozityvus dalykas", - kalbėjo aktorius.

„Televizija – savotiška sritis, – pastebi M. LeBlancas. – Daugelį metų matai personažą įvairiausiose situacijose ir tegali galvoti, kad matyt toks tas žmogus yra."

Aktorius dešimt metų vaidino ne itin sėkmingą aktorių Joey Tribbianį seriale „Draugai", jis tapo neatsiejamas nuo šio personažo. Kai 2004 m. serialas baigėsi, M. LeBlancas vėl ėmė vaidinti situacijų komedijoje „Joey". Komedija nesulaukė didelio pasisekimo, taigi aktorius padarė ketverių metų vaidybinę pertrauką. Vėliau pradėjo filmuotis seriale „Epizodai" – jame vaidino aktorių M. LeBlancą, vaidinusį Joey seriale „Draugai".

Serialas „Epizodai" yra komedija apie JAV televiziją. Tamsin Greigand ir Stephenas Manganas vaidina britų prodiuserius Beverly ir Seaną, kurių „Bafta" apdovanota komedija patraukė Los Andželo kino kūrėjų dėmesį. Pakviesti į Holivudą kurti amerikietiškos serialo versijos prodiuseriai su išgąsčiu stebi, kaip jų pagrindinį veikėją greitai pakeičia aktorius Mattas LeBlancas, buvusi „Draugų" žvaigždė. Dabar jam desperatiškai reikia naujo serialo, kad vėl įsitvirtintų kine.

M. LeBlancas labai šarmingas, gana ciniškas, kiek arogantiškas ir tuo pačiu kiek sutrikęs. Jis greitai sugadina jų darbą savo prasta vaidyba ir sugriauna jų santuoką – miega su Beverly. Visgi jų serialas tampa labai populiariu, taigi visi trys veikėjai įstringa Los Andžele ir yra priversti dirbti toliau.

„Epizodų" scenarijų rašo „Draugų" kūrėjai – Davidas Crane'as ir jo partneris Jeffrey'is Klarkas. „epizodai" – juokingas, nešvankus ir tuo pačiu protingas serialas, o M. LeBlancas puikiai vaidina. Jis sutiko filmuotis tik todėl, kad seniai pažinojo D. Crane'ą ir žinojo, kad gali juo pasikliauti. Tiesa, scenarijus kartas jį glumindavo, ypač kai reikėdavo suvokti, kurios jo charakterio pusės yra komiškos hiperbolės, o kurios galbūt yra arčia realybės, nei jam norėtųsi manyti.

„Idėją vaidinti save sutikau labai skeptiškai, nes nesupratau, ko jie siekia. Prodiuseriai pasakė: „Ne, mes nekursime dokumentinio filmo. Serialas – ne apie tave." Pasakiau: „(Vaidinsiu) jei tai ne aš, o personažas, kuriam galime duoti mano vardą, galime pažaisti su juo. Bet nenoriu jokių faktų." Taigi sugalvojome, kad personažas bus garsenybė Mattas LeBlancas. Į klausimą, koks didžiausias skirtumas tarp personažo ir tikrojo manęs, negaliu atsakyti. Na, galiu, bet neatsakysiu."

Kaip minėta, aktorius paprašė atsisakyti poros scenų, tiesa, neatskleidė kurių. Galbūt todėl, kad jos pernelyg atspindėjo jo tikrą gyvenimą, o gal todėl, kad žiūrovams galėjo pasirodyti, jog tai tiesa, nors tai nebuvo tiesa? „Iš dalies taip", – sutinka aktorius. O gal todėl, kad tose scenose jis atrodė kvailai? „Ne, nebijau pasirodyti kvaileliu, – juokiasi aktorius. – Esu kvailelis."

Norėdamas tai įrodyti, jis prisimena pirmą dieną filmavimo aikštelėje. „Nufilmuojame pirmą sceną, pasakau pirmą juoką – niekas nesijuokia. Vaidinu toliau, skeliu antrą pokštą, tada trečią, ketvirtą. Pasakau visą kalbą – niekas nesijuokia. Tada saka: „Po galais, nebesugebu juokinti. Man nė velnio nesiseka." Tada girdžiu: „Nufilmuota." Ir visi ima juoktis. Supratau – aha, visi turi tylėti. Pasijutau panašiai kaip J. Tribbianis."

Aktoriaus teigimu, žmonės dažnai klausia, ar jam viskas gerai, nes gyvenime jis tylesnis ir ramesnis, nei jo personažas „Drauguose" „Jiems atrodo, kad esu prislėgtas, liūdnas, nusiminęs, tačiau aš nesiekiu pasirodyti publikai ir kurti serialą (gyvenime). Aš ne toks žmogus", – teigia M. LeBlancas.

Tačiau aktoriaus asmeninis gyvenimas visada buvo labiau sumišęs nei karjera. Jis buvo vedęs tik kartą nuo 2003-ųjų iki 2006-ųjų Melissą McKnight. Tačiau jo simpatijų ir gyvenimo draugių sąrašas yra gana ilgas. Romantiškus santykius jis palaikė ir su Andrea Anders, Kate Hudson, Courteney Cox, Missy McKnight ir kt. Kaskart skaudžiai baigęs santykius žinomas vyras jautėsi įskaudintas ir pats ne kartą pripažino, jog kiekvieni jo romantiški santykiai yra atskira drama, kuri daugiau ar mažiau paveikdavo gyvenimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)