Talentingas aktorius

Nors savo karjeros pradžioje jis suvaidino nemažai antraeilių vaidmenų, A. T. Jonesas labiausiai išgarsėjo seriale „Du su puse vyro“ suvaidinęs Jake'ą Harperį. Seriale jis vaidino kartu su ekscentriškuoju Jonu Cryeriu ir skandalinguoju Charlie Sheenu. Jis buvo talentingas aktorius, kuris gavo ne vieną apdovanojimą. Ir labai greitai tapo žinomu veidu visame pasaulyje.

Pasikeitusi gyvenimo kryptis

Tačiau jo vaiko žvaigždės statusas greitai išnyko, ir A. T. Jonesas atsidūrė gyvenimo kryžkelėje. Po liūdnai pagarsėjusio Ch. Sheeno nuosmukio ir pašalinimo iš serialo jaunajam aktoriui teko apsispręsti, ar jis ir toliau vaidins be savo draugo ir mokytojo, ar keis gyvenimo kryptį. Svarstydamas apie ateitį Angusas žinojo, ką nori veikti ir žinojo, koks bus jo kitas žingsnis. Tačiau pirmiausia ženkime žingsnį atgal ir pažiūrėkime, kaip prasidėjo jo gyvenimas...

Pradžia

Prieš tai, kai Angusas užkariavo viso pasaulio žiūrovų širdis suvaidinęs seriale „Du su puse vyro“, jis turėjo normalią vaikystę. Savo pirmuosius gyvenimo metus jis praleido Ostine, Teksaso valstijoje, kur gyveno su savo tėvais ir jaunesniu broliu Otto. Jis gyveno kaip normalus vaikas. Tačiau viskas pasikeitė, kai jis, būdamas ketverių metų, su šeima persikėlė gyventi į Los Andželą. Netrukus buvo pastebėtas jo talentas, nors iš tiesų aktoriumi jis niekada ir nenorėjo būti.

Privertė tapti aktoriumi

Nors Anguso mama žinojo, kad jis nelabai nori vaidinti, ji suvokė, kad jos sūnus turi talentą, kurio nesinorėjo iššvaistyti. Mama privertė Angusą tapti aktoriumi, tačiau manė, kad jis suvaidins kelis vaidmenis, uždirbtus pinigus atsidės koledžui, ir viskas tuo baigsis. Po daugybės nesėkmingų atrankų vaikinukas galiausiai buvo atrinktas filmuotis nedideliuose vaizdo įrašuose ir TV reklamose. Vėliau užsitarnavęs vardą jis 1999 metais buvo atrinktas vaidinti savo pirmajame filme „Simpatiko“.

Proveržio vaidmuo

Praleidęs vos dvejus metus Los Andžele, Angusas gavo savo proveržio vaidmenį. Kartu su Davidu Arquette'u jis suvaidino vieną pagrindinių vaidmenų populiarioje komedijoje „Margi, pirmyn!“ Po vaidmens šiame filme Angusas sulaukė daugybės pasiūlymų.

Susikurti sau vardą

Nuo 2001 iki 2003 metų A. T. Jones buvo gana užsiėmęs ir suvaidino keliuose filmuose, tarp kurių „Džiunglių karalius 2“, „Naujokas“ ir „Aukštyn kojom“. Tačiau tuo viskas nesibaigė. Jis taip pat atliko kviestinius vaidmenis keliuose TV serialuose, pavyzdžiui, „Ligoninės priimamajame“. O galiausiai jam atsivėrė galimybė, apie kurią daugelis gali tik pasvajoti...

Angusas ir Chuckas

Ne paslaptis, kad Chuckas Lorre'as yra vienas svarbiausių vardų televizijoje, siejamų su tokiais kultiniais serialais kaip „Darma ir Gregas“ bei „Didžiojo sprogimo teorija“. Pirmojo šio amžiaus dešimtmečio pradžioje jo galvoje sukosi mintis apie naują serialą „Du su puse vyro“ ir jis kaip tik ieškojo vaiko, kuris galėtų suvaidinti tą „pusę“. Ch. Lorre'as matė, kaip Angusas vaidino „Naujoke“, ir pakvietė jį į atranką. Ir šis jam labai patiko.

„Du su puse vyro“

Iš karto po atrankos Angusas buvo atrinktas vaidinti seriale „Du su puse vyro“ ir 2003 metais jis tapo oficialios serialo komandos dalimi. Ch. Lorre'as manė, kad jis tobulai tiko suvaidinti dešimtmetį Jake'ą Harperį. Seriale Jake'as apsigyvena su savo neseniai išsiskyrusiu tėvu, kurį vaidina Johnas Cryeris, ir ekscentriškuoju mergišiumi dėde Charlie, kurį vaidina Charlie Sheenas. Su pastaruoju Angusas iš karto užmezgė tvirtą ryšį.

Momentinė sėkmė

Vos tik pasirodė pirmoji serialo serija, žiūrovai tiesiog pametė galvas dėl „Dviejų su puse vyro“. Jie tiesiog kraustėsi iš proto dėl aktorių vaidybos ir komiškų situacijų. Ir nors kritikai serialą supeikė, 15 mln. žiūrovų manė kitaip, ir „Du su puse vyro“ iš karto tapo vienu populiariausių TV serialų.

Filantropas

Augant serialo populiarumui, didėjo ir Anguso paklausa. Netrukus jį užplūdo pasiūlymai reklamuoti tam tikrus prekių ženklus ir dirbti su stambiomis kompanijomis. Tačiau daugelį pasiūlymų jis atmetė. Vietoj to jis ėmėsi filantropinio darbo. 2008 metais jis ėmė bendradarbiauti su globai atiduotiems vaikams padedančia organizacija „First Star Organization“ ir dirbo su tokiais aktoriais, kaip Cuba Goodingas jaunesnysis, Dakota Fanning ir Valas Kilmeris.

Jo laisvalaikis

Sunku įsivaizduoti, kad Angusas, filmuodamasis seriale „Du su puse vyro“ ir būdamas vienu iš paklausiausių vaikų-aktorių, turėjo laisvo laiko. Tačiau jis visuomet rasdavo laiko kelias valandas per dieną pabūti normaliu vaiku. Laisvalaikiu jis mėgdavo žaisti vaizdo žaidimus, pavyzdžiui, „Call of Duty: World of War“ ar „Rock Band 2“.

Dosnus atlyginimas

Kadangi jis buvo labai populiarus, nenuostabu, kad Angusui buvo gerai mokama už vaidmenį seriale „Du su puse vyro“. Iš tiesų 2010 metais jis pagerino rekordą ir tapo brangiausiu aktoriumi-vaiku televizijos istorijoje! Kai jam buvo vos septyniolika, Angusas pasirašė 7,8 mln. JAV dolerių vertės sutartį dėl dar dviejų serialo sezonų, o tai reiškė, kad už vieną seriją jis gaus 300 tūkst. JAV dolerių. Deja, greitai jo tobulas gyvenimas sulauks smūgio...

Už kadro

Nors „Du su puse vyro“ vis dar gerino TV reitingus, Ch. Lorre'as ir jo komanda už kadro turėjo rimtų problemų. Ch. Sheenas visuomet garsėjo savo maištingu elgesiu, tačiau pastaruoju metu jam vis dažniau tekdavo apsilankyti reabilitacijos klinikoje, turėti reikalų su policija, tad filmavimo komanda ėmė nerimauti dėl jo sveikatos būklės ir serialo ateities. Ch. Sheenas buvo labai svarbi serialo dalis, tačiau Ch. Lorre'as turėjo apsispręsti, ar tikrai verta rizikuoti...

Po konflikto su Ch. Lorre'u 2011 metais Ch. Sheenas buvo atleistas. Šis šoką sukėlęs sprendimas paskatino ilgamečių serialo gerbėjų pasipiktinimą, CBS ir „Warner Bros.“ pajuto didžiulį spaudimą. Kūrėjai nusprendė stabdyti aštuntojo sezono filmavimą, kol nebus rasta pamaina Ch. Sheenui. Vėliau jį pakeitė Ashtonas Kutcheris. Tačiau kaip prie naujos situacijos prisitaikė Angusas?

Jie palaiko ryšius

Angusą be abejo šokiravo sprendimas atleisti Charlie, nes šis ilgą laiką buvo jo „televizinis dėdė“ ir kartu jie patyrė daug įsimintinų akimirkų. Kaip ten bebūtų, galiausiai ne viskas baigėsi taip liūdnai. Angusas patvirtino, kad vis dar palaiko ryšius su Charlie. Tačiau to negalima pasakyti apie J. Cryerį, kuris nekalbėjo su Ch. Sheenu nuo tada, kai šis buvo atleistas.

Veikėjo pokyčiai

Tačiau pokyčiai Charlie išėjimu nesibaigė. Kadangi Anguso veikėjas Jake'as jau akivaizdžiai atrodė vyresnis nei dešimties metų, herojų teko koreguoti. Dabar Jake'as tapo „jaunu suaugusiuoju“, kurio gyvenime atsirado meilės reikalų bei reikalų, susijusių su nelegaliomis medžiagomis. Vaikinui netrukus teko filmuotis gana intymiose scenose. Tačiau Angusas niekada nesijautė patogiai dėl tokių veiksmų ar vaidmens, kurį buvo priverstas vaidinti.

Vis dar vaikas

Žiūrėdami devintąjį „Dviejų su puse vyro“ sezoną žiūrovai stebėjo, kaip Jake'as baigia vidurinę mokyklą ir žengia kitą žingsnį savo karjeroje – įstoja į kariuomenę. Tačiau Angusas nebuvo patenkintas dėl to, kaip vaizduojamas jo veikėjas. Nors jam buvo 18 metų, jis nesijautė pakankamai suaugęs ar subrendęs šiems naujiems suaugusiųjų reikalams, kurių iš jo buvo tikimasi, ypač kalbant apie intymias scenas. Tačiau tai buvo ne viskas...

Ch. Lorre'as juto, kad Angusas po truputį tolsta nuo serialo, tačiau negalėjo suprasti, kodėl taip atsitiko. Viskas paaiškėjo 2012 metais, kai aktorius, kaip skelbiama, pareiškė gyvenantis naują gyvenimą – esą jis atrado Dievą ir religiją. Jis pasikrikštijo ir visa širdimi atsidavė tikėjimui. Kadangi Angusas suvokė, kad „Du su puse vyro“ prieštarauja viskam, kuo jis tiki, jis nusprendė trauktis.

Serialas buvo purvas

Atradęs tikėjimą, Angusas netrukus pareiškė, kad serialas „Du su puse vyro“ yra tikras purvas, ir patvirtino, kad suaugusiųjų temos ir vulgarūs juokeliai prieštaravo jo įsitikinimams. Tačiau tai buvo ne viskas. Jis ne tik išpeikė serialą, bet ir ėmė raginti žmones jo nebežiūrėti. Dėl to daugelis Anguso ir serialo gerbėjų labai nuliūdo dėl jo komentarų.

Socialiniai tinklai

Siekdami išreikšti savo nepasitenkinimą buvusia žvaigžde, daugelis „Dviejų su puse vyro“ gerbėjų socialiniuose tinkluose ėmė kalbėti apie savo liūdesį ir maldavo jį vėl filmuotis seriale. Tačiau kiti, priešingai, pasinaudojo socialiniais tinklais, kad išreikštų savo paramą jam ir jo religiniams įsitikinimams. Tuomet jis pasinaudojo šia parama, kad įtvirtintų savo pozicijas socialiniuose tinkluose, ir pasirodė daugelyje krikščioniškųjų kanalų, kad skleistų savo religinę žinią.

Judėti pirmyn

Kadangi „Du su puse vyro“ kūrėjai jau buvo pakeitę vieną pagrindinių aktorių, jie atsidūrė sudėtingoje situacijoje, nes Angusas ir toliau tolo nuo serialo ir galiausiai nusprendė išeiti. Kadangi jaunasis aktorius buvo pasirašęs sutartį dėl dar dvejų metų, jis pagal sutartį privalėjo toliau vadinti vienuoliktame sezone. Tačiau Angusas nesuvaidino nė vienoje serijoje, ir galiausiai jį pakeitė aktorė Amber Tamblyn.

Charlie parama

„Dviejų su puse vyro“ komanda ir ištikimi gerbėjai pyko ant Anguso dėl jo sprendimo palikti serialą, tačiau jaunasis aktorius netikėtai sulaukė savo buvusio kolegos Ch. Sheeno paramos. Jis suprato Anguso sprendimą išeiti, ir kad jo religiniai įsitikinimai prieštaravo jo vaidmeniui.

Po daugelio dėmesio centre praleistų metų Angusas pagaliau buvo laisvas daryti viską, ką nori. Negalėjęs įgyti normalaus išsilavinimo ir gyventi normalaus gyvenimo, Angusas įstojo į koledžą, kad padarytų pauzę nuo darbo. Jis studijavo Kolorado universitete ir iš pradžių gilinosi į aplinkosaugą, o vėliau susidomėjo judaizmo studijomis. Tuomet religija tapo itin svarbia jo gyvenimo dalimi ir jis norėjo labiau gilintis į tikėjimą.

Pabaigos pradžia

„Dviejų su puse vyro“ kūrėjai sutartį su Angusu oficialiai nutraukė 2014 metų kovo 16 d. Nors jis dar atliko kelis epizodinius vaidmenis seriale, kažkada itin populiarus serialas jau buvo netekęs dviejų iš trijų pagrindinių aktorių. Tai buvo pabaigos pradžia, ir paskutinė serialo serija buvo parodyta 2015 metų vasario 19 d.

Studijų pertrauka

Nors Angusas norėjo pabaigti studijas, jis nusprendė padaryti pertrauką ir žengė naują žingsnį savo karjeroje. 2016 metais jis užėmė vadovaujantį postą kompanijoje „Tonite“ – multimedijos ir renginių organizavimo bendrovėje, kuriai vadovauja Seano „P. Diddy“ Combso sūnus Justinas.

Reikalai pasikeitė

Tačiau pasikeitė ne tik jo karjera. Neseniai duotame interviu Angusas patvirtino, kad atsisakė savo tikėjimo ir oficialiai atsiribojo nuo organizuotos religijos. Jis esą norėjo nutolti nuo organizacijos, kuri deda štampą ant jo moralės ir elgesio. Jis teigia norįs gyventi savo gyvenimą taip, kaip nori.

Daugeliui vaikystėje išgarsėjusių aktorių šlovė, pinigai ir pati aktorystė tampa sunkia našta. Daugelis grįžta po tam tikros pauzės. Gal tas pats bus ir Angusui? Kai jo apie tai klausia, Angusas visuomet vengia tiesaus atsakymo. Jis teigia, kad durys vis dar yra atviros jo sugrįžimui, tačiau jis teigia norintis lėto pereinamojo laikotarpio. Rodos, kad šis laikotarpis jau prasidėjo, nes jis neseniai suvaidino savo draugo trumpametražiniame filme.

Pats priima sprendimus

Nors Angusas nespjauna į aktorystę, rodos, kad šiuo metu jis mėgaujasi savo gyvenimu. Būdamas dar mažas jis buvo įmestas į kino pasaulį, kuriame jo gyvenimą nuolat kontroliavo įvairūs agentai ir vadybininkai. Dabar Angusas yra laisvas pats priimti sprendimus ir daryti, ką nori. Jam visuomet patiko keliauti ir jis naudojasi šia galimybe, kad pamatytų, ką jam siūlo pasaulis.

Nors Angusas ir ilgisi prožektorių šviesos, jis teigia nenorintis skubėti grįžti į kino pasaulį. Jis ketina ir toliau gyventi už Holivudo pasaulio ribų, kol nenuspręs, ar vėl nori šlovės. Jo žodžiais tariant, „galima judėti tik į priekį“, ir būtent tai jis ir daro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)