Ir į šią sumą neįtrauktas asmeninis jo suaugusių vaikų turtas, pažymi „The Business Insider“. Skelbiama, kad Erico Trumpo turtas vertinamas 150–300 mln. JAV dolerių, Donaldo Trumpo jaunesniojo – 200 mln. JAV dolerių, o Tiffany Trump turtas, anot „Cheat Sheet“, vertinamas 600 tūkst. JAV dolerių. Savo pačios imperiją kurianti Ivanka Trump yra turtingiausia iš Amerikos prezidento vaikų: jos ir vyro Jaredo Kushnerio turtas vertinamas 762 mln. JAV dolerių, skelbia CNN kanalas, remdamasis Baltųjų rūmų paskelbtais finansiniais dokumentais.

Bendras Trumpų šeimos turtas vertinamas daugiau nei 4 mlrd. JAV dolerių.

Nuo brangių apartamentų ir itin brangaus išsilavinimo iki pirkinių prabangiose parduotuvėse ir nuosavos lėktuvų flotilės – štai kaip Trumpai leidžia savo milijonus ir milijardus.

Remiantis D. Trumpo atstovų parengta finansine ataskaita, nuo 2016 metų sausio iki praėjusių metų pavasario jis uždirbo nuo 597 mln. 396 tūkst. 914 iki 667 mln. 811 tūkst. 903 JAV dolerių. Pajamų jis gauna iš daugybės šaltinių: nuo susijusių su golfu ir viešbučiais (beveik 349 mln. JAV dolerių) iki bilietų į Niujorko Centriniame parke esančius karuseles ir ledo čiuožyklą (daugiau nei 13 mln. JAV dolerių).

Savo prezidentinei rinkimų kampanijai D. Trumpas išleido 66 mln. JAV dolerių nuosavų lėšų, rodo kampanijos finansinės ataskaitos, kurias išnagrinėjo „Reuters“.

Rinkimų kampanijos metu D. Trumpas daug keliavo, įdarbinęs savo lėktuvus ir sraigtasparnius. Skelbiama, kad anksčiau jis už 8 mln. JAV dolerių nusipirko „Boeing 727“ lėktuvą, kurį 2010 metais pakeitė „Boeing 757“ orlaiviu. Šį, kaip teigiama, už 100 mln. JAV dolerių jis nusipirko iš vieno iš „Microsoft“ įkūrėjų Paulo Alleno. Kaip pažymėjo „The New York Times“, šis lėktuvas per valandą sudegina kuro už tūkstantį JAV dolerių.

D. Trumpui taip pat priklauso „Cessna“, kuris naujas kainavo 15,3 mln. JAV dolerių, o 2016 metais buvo parduotas už 3,2 mln. JAV dolerių.
Ką jau bekalbėti apie tris „Sikorsky“ sraigtasparnius. Ne naujas „Sikorsky S-76“ sraigtasparnis kainuoja 5–7 mln. JAV dolerių. Be to, vieno neseniai įsigyto tokio sraigtasparnio interjerą D. Trumpas liepė perdaryti ir į apdailą, kuriai naudotas 24 karatų auksas, investavo 750 tūkst. JAV dolerių.

Donaldo Trumpo šeima Vašingtone

D. Trumpas taip pat turi ir nemažą kolekciją automobilių. Skelbiama, kad jam priklauso senovinis „Rolls-Royce Silver Cloud“, o taip pat „Rolls-Royce Phantom“, kurio kaina rinkoje prasideda nuo 500 tūkst. JAV dolerių, bei„Maybach“, „Ferrari“ ir „Mercedes-Benz 3600“ automobilių. Taip pat kalbama, kad jis savo žmonai Melaniai už 455 tūkst. JAV dolerių nupirko „Mercedes-Benz SLR McLaren“.

D. Trumpui labai patinka „Brioni“ firmos kostiumai, kainuojantys nuo 5250 iki 6900 JAV dolerių. Kai jis filmavosi savo realybės šou „Mokinys“, kostiumų gamintojai jam kostiumus tiekė nemokamai. Prezidentinės rinkimų kampanijos metu jis ėmė už juos mokėti.

Melania taip pat labai mėgsta prabangą. Ji buvo pastebėta pasipuošusi brangiomis, ne vieną tūkstantį dolerių kainuojančiomis „Givenchy“ ar „Monique Lhuillier“ suknelėmis. Tiesa, jos nepalyginamos su net 52 tūkst. JAV dolerių kainavusiu „Dolce & Gabbana“ švarkeliu, kuriuo ji taip pat buvo pasipuošusi.

Beje, kartais Amerikos pirmąją ponią galima pastebėti vilkinčią ar avinčią ir kai ką gerokai pigesnio. Pavyzdžiui, ji nespjauna ir į mažiau nei 50 JAV dolerių kainuojančius „Converse“ sportbačius.
Melania taip pat turi asmeninę vizažistę Nicole Bryl, kuri leidiniui „US Weekly“ atskleidė, kad Melania planuoja Baltuosiuose rūmuose įsirengti „grožio kambarį“. Be to, Melania turi ir savo plaukų stilistę, kuri ne tik atvyksta į namus, bet ir visada kartu su ja keliauja.

Melania nedirba ir rūpinasi sūnumi Barronu Trumpu, todėl neleidžia pinigų auklėms. Kai jie gyveno Niujorke, Barronas lankė privačią mokyklą, kurioje mokslai metams kainuoja 40 tūkst. JAV dolerių. Dabar jis lanko mokyklą Merilendo valstijoje, o mokslai kainuoja tiek pat.
Prieš persikeldamas į Baltuosius rūmus, D. Trumpas gyveno 100 mln. JAV dolerių vertės apartamentuose „Trump Tower“ dangoraižio Niujorke viršutiniuose aukštuose.

D. Trumpas – nekilnojamojo turto magnatas, tad turi tikrai ne vieną rezidenciją. Trumpai dažnai lankosi 17 akrų teritorijoje Palm Biče, Floridos valstijoje, esančiame „Mar-A-Lago“ kurorte. Jį D. Trumpas nusipirko už 10 mln. JAV dolerių. Čia jis turi atskirą dvarą su 58 kambariais, 33 vonios kambariais, 13 židinių ir trimis priešlėktuvinėmis slėptuvėmis.

Trumpai taip pat apsilanko ir savo privačiame kurorte „Le Chateau Des Palmiers“ Sent Marteno saloje bei savo dvare Beverli Hilse.
Trumpai taip pat turi ir didžiulį dvarą „Seven Springs“ Bedforde, Niujorko valstijoje, kurį jie, kaip skelbiama, nusipirko už 7,5 mln. JAV dolerių. Šeima taip pat turi ir dar vieną didžiulį dvarą Šarlotsvilyje, Virdžinijos valstijoje, kurį įsigijo už 6,5 mln. JAV dolerių.

D. Trumpo sūnus Ericas su žmona Lara turi dvi rezidencijas: 2 mln. 36 tūkst. 500 JAV dolerių vertės apartamentus „Trump Parc East“ pastate Manhatane ir namus Vestčesteryje.

Kaip ir jo brolis, D. Trumpas jaunesnysis turi nekilnojamojo turto Manhatane. Čia jis yra nusipirkęs du 1,5 ir 1,125 mln. JAV dolerių vertės apartamentus, kuriuos, kaip teigiama, jis sujungė.

O jų sesuo Ivanka taip pat aktyviai kuria savo imperiją. Nuo 2016 metų sausio 1 d. iki praėjusių metų gegužės 31 d. ji gavo mažiausiai 13,5 mln. JAV dolerių pajamų, rodo Baltųjų rūmų paskelbti duomenys. Daugiau nei 5 mln. JAV dolerių ji užsidirbo iš „Ivanka Trump Brand“ verslo, o dar daugiau nei pustrečio milijono JAV dolerių gavo iš „Trump Organization“. Beveik 800 tūkst. JAV dolerių Ivanka užsidirbo iš savo knygų ir projektų televizijoje.

Kai D. Trumpas tapo prezidentu, Ivanka su vyru persikėlė į Vašingtoną, kur, kaip skelbiama, nuomojasi 5,5 mln. JAV dolerių vertės namą. Jiems taip pat priklauso keturių miegamųjų apartamentai „Trump Park Avenue“ pastate Niujorke.

Kaip ir jos pamotė, Ivanka mėgsta puoštis tiek tūkstančius kainuojančiomis sukniomis, tiek ir vos kelias dešimtis dolerių kainuojančiais apdarais iš prekybos centro.

Kalbant apie jauniausią D. Trumpo dukrą Tifanny, už jos mokslus visuomet mokėjo tėvas, sakė vienas šaltinis. Ji studijavo Pensilvanijos universitete, o šiuo metu studijuoja Džordžtauno teisės mokykloje, kur studijos kainuoja 58 tūkst. JAV dolerių per metus.
Dėl D. Trumpo filantropinės veiklos kyla nemažai klausimų, tačiau, pavyzdžiui, praėjusiais metais jis paaukojo 1 mln. JAV dolerių savo asmeninių lėšų šalinti uragano Harvio padariniams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)