Siekdama įrodyti, kad yra pasirengusi priimti iššūkį, Meghan dažnai renkasi neutralių ir neerzinančių spalvų drabužius. Nors matyti, kad ji akivaizdžiai siekia įtikti masėms, tai nereiškia, kad ji visiškai atsisakė savo asmeninio stiliaus. Jai pavyksta išlaikyti savo skonį, bet nepažeisti daugumos taisyklių.

Tačiau, nepaisant visų pastangų, Meghan neišvengia kritikos dėl to, kad kartais, esą, rengiasi netinkamai. Štai kelios Meghan suknelės, kurias aršūs tradicijų puoselėtojai laikytų netinkamomis.

Netradicinė ir atidengianti pečius

Kaip parodė Harry ir Meghan vestuvės, ši pora drąsiai atsisakė kai kurių tradicijų. Tačiau visada atsiras žmonių, manančių, jog geriausia jų laikytis, ypač kalbant apie karališkąją šeimą.

Kai šių metų birželį Meghan, kaip stebėtoja, pirmą kartą dalyvavo vėliavos pagerbimo parade, skirtame karalienės gimtadieniui paminėti, jos pasirinkta suknelė tikrai nebuvo tradicinė. Ji pasirinko rausvą „Carolina Herrera“ suknelę, atidengiančią pečius.

Princas Harry ir Meghan Markle

Karališkojo etiketo ekspertė Myka Meier paaiškino, kodėl visi atkreipė į tai tiek daug dėmesio.

„Tradiciškai paradas yra laikomas oficialiu renginiu. Anksčiau matydavome, kad jo metu moterys vilkėdavo konservatyvesnes sukneles, panašesnes į tas, kurios vilkimos per britiškas vestuves“, – sakė ji.

Tai reiškia, kad suknelė turėtų būti ilgomis rankovėmis.

Žmonės taip pat atkreipė dėmesį, kad, pavyzdžiui, Kate Middleton niekada nevilki drabužių, kurių rankovės yra trumpesnės negu iki alkūnių. Net ir velionė princesė Diana, garsėjusi savo revoliuciniu mados jausmu, niekada nesivilko suknelių trumpomis rankovėmis, ką jau kalbėti apie sukneles be rankovių stebint karalienės gimtadieniui skirtą paradą.

Juoda suknelė į vestuves: mandagumas ar rimta klaida?

Nors niekam tikrai nekiltų mintis ateiti į vestuves apsivilkus baltai (nebent esate nuotaka), rengtis juodai taip pat būtų keista. Seniau galiojo nuostata, kad juodai vilkintys vestuvių svečiai savo drabužiais išreiškia „pasyvią agresiją“ ir demonstruoja nepritarimą santuokai. Nors laikai pasikeitė, matyt, ne visi tai žino.

Kai Meghan dalyvavo Kate sesers Pippos Middleton vestuvių puotoje, ji pasirinko juodą suknelę.

Etiketo ekspertė Jo Bryant laikraščiui „The Daily Telegraph“ sakė, kad, „nors jos sprendimas apsirengti juodai ir yra netradicinis, tokia suknelė visgi yra tinkama vestuvių proga vakare rengiamam priėmimui“. Beje, Meghan vakarui prie juodos suknelės priderino baltą švarkelį, tad pasirinko iš karto dvi rizikingas spalvas.

Nors būtų galima svarstyti, kad jos suknelė nebuvo tinkama, viskas labiau priklauso nuo aksesuarų nei nuo drabužio spalvos. „Vestuvių svečio tikslas yra atrodyti tinkamai ir elegantiškai, per daug neišsipustyti“, – sakė Niujorke veikiančio nuotakoms skirto salono „Stone Fox Bride“ įkūrėja ir vadovė Molly Guy.

Gedulo spalva

Kitas atvejis, kai Meghan pasirinko juodą suknelę, buvo šių metų balandį. Tąkart maža juoda suknele ji pasipuošė vykdama į Tautų Sandraugos šalių vyriausybių vadovų priėmimą, skirtą moterų įgalėjimo temai. Ironiška, kad Meghan susilaukė kritikos dėl drabužio, kurį pasirinko būtent moterų emancipacijos klausimams skirtame renginyje.

Komentuodama tokį visuomenės pasipiktinimą „The English Manner“ vadovė ir etiketo ekspertė Alexandra Messervy sakė: „Paprastai manoma, kad nederėtų rengtis juodai, nebent tai gedulas.“

Meghan Markle

Beje, pagal protokolą, karalienė Elžbieta II ir visi karališkosios šeimos nariai privalo kur nors vykdami pasiimti ir juodų drabužių komplektą. Tokio reikalavimo priežastis yra labai paprasta: jie turi turėti kuo apsirengti, jei staiga mirtų koks nors šeimos narys ir būtų paskelbtas gedulas“.

Ar tai reiškia, kad juodi drabužiai tinkami tik laidotuvėms? Nebūtinai. Taip darė velionė princesė Diana, o dabar taip elgiasi Meghan Markle. Tačiau kritikos, kad netinkamai rengiasi, pastaroji vis dėlto sulaukia.

Be rankovių ir netinkama?

Kai Kensingtono rūmai socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė nuotrauką, kurioje Harry ir Meghan užfiksuoti susitinkantys su 53 Tautų Sandraugos šalių jaunaisiais delegatais, netruko pasigirsti kritika.

Ne dėl to, ką pora darė, bet dėl to, ką Meghan vilkėjo. O ji pasirinko 1 197 JAV dolerius kainavusią dryžuotą „Altuzarra“ suknelę be rankovių.

„Gerai. Man patinka Meghan, tačiau kažkas turėtų ją pasivedėti į šalį ir jai pasakyti, kad ji netinkamai rengiasi tokiomis progomis“, – parašė vienas internautas.

„Jos apranga per daug neformali“, – parašė kitas.

Nors komentarai galbūt ir buvo per griežti, yra viena priežastis, kodėl žmonės atkreipė dėmesį į jos suknelę.

„Paprastai karališkosios šeimos moterys nevilki suknelių be rankovių“, – sakė etiketo ekspertė Alexandra Messervy, kalbėdama apie karališkąją šeimą. Tiesa, istorijoje būta atvejų, kai net ir karalienė vilkėjo suknelę be rankovių. Taigi, galima sakyti, kad tokio stiliaus suknelė kartais gali būti tinkama.

Suknelei trūko vienos detalės

Praėjus vos mėnesiui po vestuvių Meghan pirmą kartą dalyvavo Askoto žirgų lenktynėse. Tai kasmetinis penkias dienas trunkantis renginys. Jam taikomas aprangos kodas yra labai griežtas: vyrų, moterų ir net vaikų aprangai keliami reikalavimai yra labai aiškiai apibrėžti.

Damos būtinai turi pasipuošti skrybėlaite ar į ją panašiu galvos apdangalu, kurio pagrindo skersmuo turi būti ne mažiau kaip dešimt centimetrų. Be to, moterys privalo vilkėti sukneles arba segėti sijonus, būtinai turinčius siekti kelius. Į kai kurias renginio vietas berankovius apdarus pasirinkusios damos tiesiog neįleidžiamos.

Meghan Markle

Šiuo atveju Meghan pasirinko „saugų“ vienspalvį apdarą – baltą „Givenchy“ suknelę su apykakle ir ilgomis rankovėmis – ir pasipuošė Philipo Treacy sukurta skrybėlaite juodais kraštais, kuri idealiai atitiko reikalavimus. Tačiau trūko vienos svarbios detalės. Per Askoto lenktynes visi svečiai – net ir karališkosios šeimos nariai – privalo segėti korteles su vardu.

Išimtis taikoma tik Anglijos karalienei.

Meghan kortelę turėjo, tačiau ją laikė rankoje, o ne segėjo.

Rizikinga būsimai hercogienei

Princo Williamo ir Kate Middleton sužadėtuvių oficialiose nuotraukose Kate nufotografuota apsirengusi labai konservatyviai ir tradiciškai. Pasirinkdama šviesų apdarą Kate pasielgė labai išmintingai – daugelio nuomone, ji atrodė skoningai.

Tačiau kai Kensingtono rūmai paviešino princo Harry ir Meghan netradicines sužadėtuvių nuotraukas, visiems užkliuvo permatoma Meghan suknelės viršutinė dalis. Vienas komentatorius parašė, kad suknelės viršus „kiek rizikingas būsimai karališkosios šeimos narei“.

Oficiali Meghan Markle ir princo Harry nuotrauka

Porą fotografavęs Alexi Lubomirski sakė buvęs šokiruotas dėl tokios žmonių reakcijos į Meghan suknelę. „Jei atvirai, tai mes pasimatavome kelis drabužius, ir ji tiesiog geriausiai jautėsi su ta suknele, – sakė jis. – Mes tikrai negalvojome: „Nuoga ar ne nuoga?“ ar kažko panašaus. Tiesiog galvojome, kad reikia jaustis patogiai ir sukurti nepriekaištingų kadrų.“

Daugiau M. Markle įvaizdžių - nuotraukų albume:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)