„The Blast“ aptiko filmuotą vaizdo įrašą, kuriame 65-erių C. Murray'us teigė, jog tėvas chemiškai kastravo Michaelą Jacksoną, kad šis turėtų išskirtinį balsą.

Jacksonų šeima kol kas šio fakto žiniasklaidai nekomentuoja.

Buvęs kardiologas, kuris tik neseniai išėjo iš kalėjimo, apie cheminę M. Jacksono kastraciją buvo užsiminęs 2016 metais išleistoje savo knygoje apie slaptą M. Jacksono gyvenimą.

Gydytojo teigimu, tėvas versdavo popmuzikos karalių nuo 12 metų leistis hormonų injekcijas, manydamas, kad taip išgydys aknę ir pavers jo balsą unikaliu.

„Tikiuosi, kad Joe Jacksonas ras savo vietą pragare“, – vaizdo įraše po patriarcho mirties sakė C. Murray'us.

Apie žiaurų tėvo elgesį ne kartą pasakojo ir pats M. Jacksonas. Jis neslėpė, jog tėvas jį dažnai mušdavo.

„Tai būdavo ne tik diržas, galėjo būti ir laidas ar bet kas, kas pasitaikydavo po ranka“, – sakė popmuzikos karalius ir neslėpė, kad iš tėvo su savo broliais bei seserimis jautė didžiulę neapykantą.

Popmuzikos karalius teigė, jog tėvas galėdavo nei iš šio, nei iš to paimti ir trenkti savo vaiką į sieną, naudojo ir kitas smurto formas.

Cheminė kastracija dažnai taikoma pedofilams bei lytiniams nusikaltėliams.

Kastracija vadinamas lytinių liaukų pašalinimas arba jų hormoninės veiklos nuslopinimas rentgeno spinduliais ar medikamentais, siekiant pakeisti organizmo hormoninę pusiausvyrą. Ji nuo seno buvo atliekama Vidurio Rytuose, Indijoje, Afrikoje, Kinijoje dėl religinių ir socialinių priežasčių.

Dėl gresiančio nukraujavimo ar infekcijos Bizantijos imperijoje kastracija buvo prilyginama mirties bausmei. Šiuolaikinė cheminė kastracija, kai žmogui nuolat leidžiami tam tikri medikamentai ir taip slopinamas lytinis potraukis, siūloma kaip bausmė bei prevencinė priemonė pasikartojančių seksualinių nusikaltimų, tokių kaip išžaginimai, pedofilija, atvejais. Vienur kastraciją norima atlikti priverstinai, kitur – savanoriškai, kartu leidžiant žmogui išvengti ilgalaikio įkalinimo.

Toks seksualinių nusikaltimų problemos sprendimo būdas vertinamas prieštaringai. Kai kurių ekspertų manymu, kol kas tai yra patikimiausias kelias kovoti su šiais nusikaltimais, nes esą nei gresianti įkalinimo bausmė, nei psichoterapija nepadeda.

Tačiau kastraciją kritikuojantys specialistai tikina, kad ji gali nepateisinti vilčių – esą privalomas vaistų vartojimas neduoda garantijų, jog žmonės nebenusižengs, be to, kastruotieji gali paduoti valdžią į teismą dėl šalutinio vaistų poveikio. Savo ruožtu gydytojai aiškina negalintys versti gerti vaistus, kurių poveikis sveikatai nėra aiškus.

Be to, teigiama, kad kastracija nesuderinama su pagrindinėmis žmogaus teisėmis ir laisvėmis. Ji esą pažeidžia konvencijas dėl žmogaus teisių bei dėl kankinimų ir nehumaniškų bausmių uždraudimo.

Kadrai iš M. Jacksono gyvenimo:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)