Kaip rašoma portale Express.co.uk, M. Markle pabandžius paimti princo Harry ranką, šis staigiai ją patraukė, taip išvengdamas dar vieno nepriekaištingą poros ryšį įrodančio viešo epizodo.

Šis nesusipratimas buvo užfiksuotas paskui karalienę žingsniuojančius jaunavedžius filmavusių kamerų. Iš nejaukiai pasijusti verčiančio įrašo matyti, kaip M. Markle, pamėginusi paimti sutuoktinio ranką, staiga nuleido savąją ir trumpai žvilgtelėjo į princą Harry.

Princas Harry ir Meghan Markle

Sasekso hercogas pasistengė išvengti susikibimo: iš pradžių taisėsi kaklaraištį, o vėliau susidėjo rankas priešais save. M. Markle tuo tarpu akimirkos sutrikimą mėgino nuslėpti taisydamasi plaukus.

Karališkosios šeimos nariai viešai, o ypač karalienės akivaizdoje, jausmų paprastai nedemonstruoja.

Vis dėlto M. Markle ir princas Harry dar iki karališkųjų vestuvių nevengdavo jausmus išduodančių gestų, sulaukdavusių gausių kūno kalbos ekspertų komentarų.

„Pati karalienė būdama viešumoje itin retai susikimba rankomis su savo vyru, todėl toks elgesys ir kietiems karališkosios šeimos nariams tapo tarsi nerašyta taisyklė“, – sakė kūno kalbos specialistas Robinas Kermode‘as.

„Pavyzdžiui, princo Williamo ir Kate Micddleton emocinis ryšys tiesiog akivaizdu, tačiau jie nemato jokio reikalo kaip nors įrodyti juos siejančią meilę, ypač per oficialius renginius“, – tęsė specialistas.

Kembridžo hercogas ir kunigaikštienė visuomenei retai kada pasirodo susikibę rankomis ar kaip nors kitaip demonstruodami, ką jaučia vienas kitam.

„Faktiškai jokios etiketo taisyklės arba karališkasis protokolas nenurodo, kad sutuoktinių pora turėtų susilaikyti nuo viešo jausmų demonstravimo“, – sako karališkojo etiketo ekspertė Myka Meier, kalbėdama apie K. Middleton ir princui Williamui būdingą šykštų jausmų demonstravimą,

„Priežastimi reikėtų laikyti ne vien tai, kad kelionėse, tokiose kaip neseniai vykęs apsilankymas Indijoje, pora formaliai atstovauja Didžiosios Britanijos monarchijai. Jausmų sutuoktiniai beveik nedemonstruoja todėl, kad išliktų profesionalūs atlikdami kelionėse į užsienį jiems tenkančius vaidmenis“, – paaiškino etiketo specialistė.
M. Markle ir princas Harry turėtų dalyvauti liepos 17 d. vyksiančiame Nelsono Mandelos gyvenimui skirtos parodos atidaryme Pietiniame krante esančioje Karalienės Elžbietos salėje. Prieš tai, liepos 10 ir 11 dienomis, jie lankysis Dubline.

Sasekso hercogas ir kunigaikštienė apžiūrės parodą, kurioje bus atspindėta ne vienus metus trukusi N. Mandelos karjera. Tokia paroda Jungtinėje Karalystėje rengiama pirmą kartą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)