Tačiau naujoji Sasekso kunigaikštienė per antradienį Bakingamo rūmuose vykusį pokylį visgi truputį paslydo ir nukrypo nuo karališkojo protokolo.

„People“ pavyko užfiksuoti akimirką, kai M. Markle suvokė padariusi klaidą.

Jau daugybę kartų karališkuosiuose renginiuose puikiai pademonstravusi „kunigaikštienės pozą“, M. Markle, regis, užmiršo tinkamą sėdėseną, prisėdusi šalia princo Harry‘io ir karalienės Elžbietos II per Bakingamo rūmuose vykusį grupės jaunųjų lyderių iš viso pasaulio priėmimą. Iš pradžių ji netyčia sukryžiavo kojas, tačiau greitai susivokė ir atsisėdo reikiama poza.

Karališkasis etiketas, kurio itin uoliai laikosi ir M. Markle brolienė Kate Middleton, numato, kad karališkosios šeimos moterys turi sėdėti suglaustomis kojomis ir keliais, tiesa, sukryžiuoti kulkšnis leidžiama. Šią sėdėjimo pozą M. Markle šauniai pademonstravo per neseniai įvykusį jos pirmąjį karališkąjį vizitą su karaliene Elžbieta II.

Karališkojo etiketo ekspertė, „Beaumont Etiquette“ įkūrėja ir vadovė Myka Meier anksčiau „People“ sakė, kad „viena didžiausių etiketo klaidų, kokią tik gali padaryti dama“, yra sukryžiuoti kojas per kelius.

M. Meier pažymėjo, jog moterys turėtų sėdėti suglaudusios kelius ir kulkšnis, o prireikus sukryžiuoti gali tik kulkšnis. „Toks sėdėjimo būdas yra rafinuotas, jis apsaugo nuo netikėtumų ir padeda nuostabiai atrodyti nuotraukose“, – aiškino etiketo ekspertė.

„Kunigaikštienės poza“, kitaip dar vadinama „kunigaikštienės pasvirimu“, atsirado per karališkuosius vizitus, kai damai „tenka ilgą laiką sėdėti išlaikant tinkamą pozą“, pasakojo M. Meier. „Tai puiki poza tiems atvejams, kai fotografas yra tiesiai prieš jus, nes, kai dėvite sijoną ar suknelę, kiek palenkus kelius sukuriamas zigzago efektas, todėl fotoaparatas užfiksuoja tik jūsų kojų šonus ir taip apsaugo jūsų orumą“, – tvirtina ekspertė.

M. Meier taip pat paaiškino, kad dėl „kunigaikštienės pozos“ kojos atrodo ilgesnės.

„Tai vienas elegantiškiausių ir gražiausių sėdėjimo būdų, mat jis padeda sukurti ilgų kojų efektą. Sėdėjimo technikos paslaptis – būtinai atlošti pečius ir išsitiesti. Visuomet laikykite kulkšnis ir kelius drauge, kojos turi būti pasvirusios, keliai palinkę į vieną šoną. Rankos turi būti laikomos ant šlaunų sudėtos viena ant kitos“, – dėstė M. Meier.

Nors šįkart kunigaikštienės sėdėsena ir nebuvo tobula, Meghan ir Harry‘is sudalyvavo svarbiame renginyje: karalienė Elžbieta II surengė priėmimą Tautų sandraugos valstybių, palaikančių glaudžius ryšius su Didžiąja Britanija, atstovams.

Prieš vestuves su M. Markle princas Harry‘is paskirtas organizacijos jaunimo atstovu.

Šiam renginiui M. Markle pasirinko švelniai rausvą priekyje sagomis dekoruotą „Prada“ suknelę ir juodus „Aquazzura“ batelius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)