Karališkoji pora, praėjusiais metais atšventusi 70-ąjį santuokos jubiliejų, susituokė 1947-ųjų lapkričio 20 dieną. Įspūdinga vedybų ceremonija vyko Vestminsterio abatijoje – toje pačioje vietoje, kurioje 2011-aisiais vienas kitam amžiną meilę prisiekė princas Williamas ir Kate Middleton.

Visai kaip ir Williamas su Kate, jauna graži ir princesė Elžbieta ir aukštas, dailus princas Philipas žmonėms padovanojo šventę ir šypsenas, o 1947-ųjų lapkritį, prabėgus vos dvejiems metams po Antrojo pasaulinio karo pabaigos, to neabejotinai reikėjo, rašo start.att.net.

Tuo metu milijonus britų kasdien pasitikdavo niūri bombardavimo nuniokotų miestų realybė ir maisto trūkumas. Šios karališkosios vestuvės buvo pirmas didelis renginys po karo pabaigos.

„Su vestuvine suknele ir tiara ji atrodė pritrenkiamai. Žinoma, Philipas buvo tikras vikingų princas, kiekvienos merginos svajonė“, – „People“ pasakojo viena iš pamergių, ledi Pamela Hicks.

Ledi Pamela, kuriai šiandien yra 88 metai, viena iš aštuonių pamergių, tarp kurių buvo ir jau mirusi karalienės sesuo princesė Margaret, prisiminė, kad moterys į Bakingamo rūmus siųsdavo „ypatingas dovanas“ – drabužių kuponus, kad padėtų pasirengti jungtuvėms. Šie kuponai joms buvo grąžinti.

„Tai rodo, kaip žmonės norėjo įsitraukti į visą pasiruošimo šventei procesą“, – sako P. Hicks.

Ji prisiminė, kad Elžbietos suknelė, kurią sukūrė seras Normanas Hartnellis, buvo pasiūta iš satino ir tiulio, siuvinėta dirbtinių brangakmenių gėlėmis ir perlais, o pamergių suknelės buvo pasiūtos „daugiausia iš tiulio ir saikingai puoštos satino gėlėmis“.

„Tiulio tuomet buvo galima įsigyti nesunkiai, o štai gauti satino buvo ne taip paprasta“ , – paaiškina P. Hicks.

„Princesės oda buvo nuostabi, jos plaukus puošė tiara, o ji pati tiesiog švytėjo ir buvo labai įsimylėjusi“, – prisimena karalienės pamergė.

Karalienei Elžbietai II teko kovoti dėl savo gyvenimo meilės

Kaip vaizduojama „Netflix“ seriale „Karūna“ („The Crown“), dvariškiai ir Elžbietos tėvas karalius Jurgis VI turėjo abejonių dėl Philipo Mountbatteno, jauno ir veržlaus karinio jūrų laivyno karininko. Tačiau jaunoji Elžbieta Philipą buvo įsimylėjusi iki ausų. Prabėgus 70 metų nuo vestuvių, pora ir toliau žengia bendru keliu.

Biografė Sally Bedel Smith, knygos „Elizabeth the Queen“ autorė, teigia: „Būdama 18, ji įsimylėjo ir niekuomet daugiau nebepažvelgė į kitą vyrą“.

„Vienas didžiausių Elžbietos pasiekimų buvo tai, kad po ilgų ir varginančių derybų jai pavyko gauti leidimą ištekėti už savo gyvenimo meilės“, – neabejoja „The Crown“ prodiuserė Suzanne Mackie.

2006-aisiais miręs seras Edwardas Fordas, buvęs karalienės asmeninis patarėjas, buvo pasakojęs, jog būsimosios karalienės pasirinkimas kėlė abejonių: „Suprantama, kad vyresniosios kartos atstovai, pavyzdžiui, tokie karaliaus draugai kaip lordas Salisbury, nerimavo, ar karalienės išrinktasis yra iš tiesų tinkamas. Tad jie šniukštinėjo, mėgindami išsiaiškinti kuo daugiau“.

E. Fordas pabrėžė, kad Philipas niekuomet nestokojo pasitikėjimo savimi: „Jis buvo visiškai natūraliai besielgiantis jaunas vyriškis, įsimylėjęs merginą iš karališkųjų rūmų. Tačiau jis niekuomet nesileido valdomas, niekada nesakė: „Pažvelkite, štai koks puikiai tinkamas sutuoktinis aš būsiu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)