Žvaigždė savo pergale „Eurovizijoje“ pavergė širdis visoje Europoje ir už jos ribų, nors ir buvo tam tikros priešiškos reakcijos dėl jos seksualumo ir išvaizdos: daugelį glumino moteriškas įvaizdis, papildytas vešlia barzda. Tačiau galiausiai tai tapo raktu į sėkmę ir net prekiniu ženklu.

Conchita Wurst jau dainavo Londono Trafalgaro aikštėje, per Paryžiaus mados savaitę ant podiumo demonstravo Jeano-Paulio Gaultiero apdarus, o „Dreamworks“ filmo „Madagaskaro pingvinai“ vokiškai įgarsintoje versijoje jos balsu kalbėjo pelėda Eva.

C. Wurst su jos tolerancijos ir nediskriminavimo žinia daug kas vertino kaip gėjų teisių ambasadorę. Tačiau ji tvirtina: „Nematau savęs kaip politinės figūros. Tiesiog noriu, kad visi būtų gerbiami. Tai neturėtų būti politika, nes man tai nėra (politika), vienas natūraliausių dalykų mūsų visuomenėje turėtų būti buvimas pagarbiam“.

Kada C. Wurst, kuri sako, jog norėtų sudainuoti filmo apie Džeimsą Bondą dainą, padės į šalį savo peruką, prigludusius drabužius ir aukštakulnius, dar neaišku.

„Gal po 20 metų, gal – kitais metais, nė nenumanau ... Man patinka tai, ką darau, man patinka būti Conchita, man patinka rengtis, dažytis, – sako ji. – Kaip Conchita, gavau visa, ko reikia norint būti ryškiai ir dėmesio centre, dalyti interviu, dalyvauti fotosesijose. O, kita vertus, yra Tomas, šis drovus, nuobodus vaikinas. Ir man patinka būti droviam ir nuobodžiam privačiame gyvenime, – aiškino diva. – Tad darysiu tai, kol bus linksma“.

Conchita Wurst 2006 metais muzikinę karjerą pradėjo kaip Tomas Neuwirthas. Didelės sėkmės ir populiarumo sulaukęs televizijos šou dalyvis į didžiąją sceną grįžo 2011-aisiais jau kaip Conchita.

Tiesa, daug kontroversiškų vertinimų dėl savo išvaizdos sulaukiantis artistas viename interviu prisipažino, kad jis nenori būti moterimi. Vešlią barzdą auginantis ir dar tamsiais šešėliais ją paryškinantis atlikėjas teigė nesantis translytė asmenybė.

„Visi galvoja, kad aš noriu būti moterimi, bet tai nėra tiesa. Aš nesu translytė asmenybė. Norint tapti moterimi, reikia pereiti neįtikėtinai daug dalykų. Man, kaip drag artist (vyras, persirenginėjantis moterimi dėl šou, - DELFI), persirenginėti ir dažytis yra tiesiog smagu, - sakė barzdotoji atlikėja. - Tačiau aš darau tai, ką aš darau, būtent dėl homofobijos. Noriu parodyti pasauliui, kad jei nori būti moterimi, gali tokia būti be diskriminacijos.“

Balandį "Eurovizijos" laimėtoja paskelbė, kad nešioja ŽIV virusą ir jau kelerius metus reguliariai gydosi. 29 metų žvaigždė tvirtino, kad norėjo išlaikyti šią informaciją paslaptyje, bet jos buvęs vaikinas „pagrasino ją paviešinti“.

„Niekam nesuteiksiu teisės mane gąsdinti ir daryti įtaką mano gyvenimui“, - rašė ji socialiniame tinkle „Instagram“.

„Prisipažinti pačiai yra geriau, negu laukti, kol tai paskelbs trečioji šalis“.

C. Wurst pridūrė, kad gydymas padėjo nuslopinti virusą tiek, kad jis jos kraujyje nebeaptinkamas ir nebegali būti perduotas kitam žmogui.

„Tikiuosi suteikti kitiems drąsos ir žengti dar vieną žingsnį, kad nebūtų stigmatizuojami žmonės, kurie dėl savo ar kitų elgesio apsikrėtė ŽIV“, - pažymėjo ji.

Kai tampa Conchita, Thomas save vadina "ji", tačiau visu kitu metu apie save kalba kaip apie vyrą.

Thomas gimė Austrijoje ir šalyje išgarsėjo sudalyvavęs TV šou "Starmania". Augo kaime kalnuose, kur sulaukdavo daugybės pašaipų dėl savo homoseksualumo.

"Būti paaugliu gėjumi mažoje bendruomenėje nėra nieko linksmo. Esu gėjų bendruomenės dalis ir daugelis homoseksualų gali papasakoti panašią istoriją", - sako Thomas.

Būdamas labai jaunas jis pastebėjo, kad skiriasi nuo kitų vaikų ir manė, kad su juo kažkas negerai. Jis į darželį bei mokyklą kartais nueidavo dėvėdamas sijoną, tačiau tikruoju savimi galėdavo būti tik pasislėpęs savo namų palėpėje.

Thomo įvaizdžio pokyčiai - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)