Wallis Simpson buvo iš Amerikos kilusi vakarėlių liūtė. Moteris apsuko galvą karaliui Edvardui VIII ir 1937 metais susituokė su juo. Taip jis tapo pirmuoju istorijoje monarchu, kuris gyvenimą susiejo su nekilminga moterimi ir vardan to atsisakė karaliaus sosto. Būtent dėl šio jo pasirinkimo sostas atiteko karalienei Elizabeth II.

Taip W. Simpson pavardė amžiams buvo įrašyta į istoriją kaip moters, kuri privertė sunerimti visą karališkąją šeimą ir sukėlė amžiaus krizę. Tačiau apie viską iš pradžių.

1886 metais gimusi amerikietė iš tiesų buvo Bessie Wallis. Jos tėvas buvo turtingas prekeivis miltais Teackle Wallis Warfieldas, tačiau vyras mirė nuo tuberkuliozės kai ji buvo visai kūdikis. 1901 metais jos motina išsikraustė į Baltimorę, kur sukūrė antrą šeimą.

„Ji buvo šviesesnė bei nuotaikingesnė už mus visus ir mokėjo pakelti mums nuotaiką“, – kalbėjo garsiosios Wallis bendramoksliai.

1916-aisiais, lankydama pusbrolį, ji sutiko pirmąjį savo vyrą Earlą Winfieldą Spencerį, kuris buvo pilotas ir aviacijos specialistas. Ilgai netrukus jie susituokė, nors po keletos metų pora išsiskyrė, nes, anot W. Simpson, vyras piktnaudžiavo alkoholiu.

Dar po keletos metų ji sutiko antrąjį savo vyrą Ernestą Aldrichą Simpsoną, kuris buvo neseniai išsiskyręs su savo pirmąja žmona. Jie susituokė Londone ir pradėjo kurti savo namų idilę užmiestyje.

Kaip tik tuo metu ji susipažino su panele Furness, kuri buvo Velso princo meilužė. Remiantis istoriniais šaltiniais, jų santykiai prasidėjo jau 1934 metais, nors princas Edvardas visa tai ilgai neigė. Tačiau jau kitąmet Wallis buvo pristatyta karališkajai šeimai ir visi sužinojo apie jos istoriją bei gėdingą preitį. Kalbama, jog visi buvo šokiruoti tokio princo pasirinkimo. Kita vertus, daugelis žinojo apie princo pomėgį dažnai keisti moteris.

Nepaisant visų pasipriešinimo, pora daug laiko praleisdavo atostogaudama ir keliaudama po Europą. Princas savo mylimąją apipylė brangiomis dovanomis, o jo šeimai labiausiai nepatiko tai, kad nekilmingą amerikietę jis apdovanojo ir šeimos juvelyriniais dirbiniais. Buvo manoma, kad ji tiesiog apsuko jam galvą, tad daugelis tikėjosi, kad šie santykiai ilgai netruks.

1936 metais, kai mirė George'as V-asis, sostą turėjo perimti Edvardas. Tačiau karaliumi jis teišbuvo nuo 1936 m. sausio 20 d. iki 1936 m. gruodžio 11 d. Galiausiai, pareiškęs, kad be mylimos moters palaikymo negali eiti šių pareigų, pasirinko ne sostą, o vedybas su mylimąja. Tai buvo tikrų tikriausias skandalas. Kurį laiką įsimylėjėliai slapstėsi Prancūzijoje ir negalėjo dalyvauti karališkosios šeimos šventėse bei oficialiuose priėmimuose.

Šis įvykis sukrėtė visą pasaulį ir žinia netruko tapti įrankiu, kurį pagiežingi rūmų atstovai pasitelkė norėdami sužlugdyti karaliumi turėjusį tapti didiką. Kita vertus, tik dėl šio jo pasirinkimo ir noro gyventi su savo gyvenimo meile, šiandien soste matome būtent karalienę Elizabeth II.

Sklandė kalbos, jog net ir ištekėjusi už kilmingo monarchų dinastijos atstovo Wallis nebuvo laiminga, rašoma dailymail.co.uk. Istorikai išaiškino, kad moteris visuomet rašė laiškus ir pripažino supratusi, jog tikroji jos gyvenimo meilė vis dėlto buvo buvęs vyras E. Simpsonas. 1972 metais Vindzoro kunigaikštis Edvardas mirė susirgęs nuo vėžio, tačiau po jo netekties Wallis gyvenimo atsiskyrėlės gyvenimą ir iki paskutinių savo dienų gailėjosi tokio savo pasirinkimo ir gyvenimo klaida laikomo sprendimo palikti mylimą vyrą vardan karaliaus.

Galiausiai ji mirė 1986 metais Paryžiuje ir po savęs paliko ne tik romantiškiausią amžiaus meilės istoriją, begalę ranka rašytų prisipažinimų meilėje bei mįslę, ką ji iš tiesų mylėjo.

Ši istorija įkvėpė ir atlikėją Madonną, kuri sukūrė filmą „W.E.". Filme ji jausmingai papasakojo amerikietės meilės karaliui istoriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)