Netrukus aplankė sėkmė ir iš kino teatrų kasų: prie jos prisidėjo tokie filmai kaip „Ace Ventura: Pet Detective" („Eisas Ventura: naminių gyvūnėlių detektyvas") ir „Dumb and Dumber" („Bukas ir bukesnis"). Tačiau nepaisant laimėjimų, jam teko kovoti su vidine maišatim, kuri pasireiškė vaikystėje ir jaukė jo gyvenimą net ir suaugus. Jo pakvaišę personažai ir jo polinkis į komedijas gali būti vadinami apsauginiu skydu, slepiančiu vidinį nerimą.

Depresija, namų neturėjimas, teismai ir išbandymai, kuriuos jis patyrė, nėra juokingi dalykai. Štai tragiška tikrojo J. Carrey gyvenimo istorija.

Intensyvi mirties baimė

Per pertrauką tarp filmavimų J. Carrey parašė knygą vaikams „How Roland Rolls", tačiau jos turinys visai neprimena fantastinių šablonų, kuriais vadovaujasi dauguma vaikiškų knygų.

„Vienas iš dalykų, apie kurį visuomet norėjau pakalbėti, yra tas faktas, kad vaikams būdingi gilūs jausmai ir gilūs klausimai, kurių suaugusieji neįvertina. Jie mąsto apie gyvenimą ir mirtį, apie tai, „kas bus, kai kažkas atsitiks mano mamai", „kas bus, kai kažkas atsitiks man?" – sakė jis „The Hollywood Reporter". Jo knygos siužetą įkvėpė jo paties baimė augant su tėvais, kurie abu buvo „užkietėję rūkoriai".

„Prisimenu, kaip užsidariau vonioje ir verkiau, nes maniau, kad jie mirs. Jie daužėsi į duris, prašydami manęs išeiti. Nežinau, ar tuo metu įveikiau šią baimę; ji tiesiog buvo su manimi", - pasakojo aktorius.

Jo būgštavimus dar labiau stiprino pati motina, kuri nesivaržydama kalbėdavo apie savo pačios mirtį. „Pamenu, kaip man buvo septyneri metai, ir mano motina prie pietų stalo pareiškė, kad jos „smegenys prastėja neįtikėtinu tempu". Kitą kartą ji pasakė: „Mano angina suaktyvėjo. Aš galiu išeiti bet kuriuo metu!", - prisiminė aktorius. – Tokie dalykai mane sukrėsdavo iki pat gelmių".

Vėliau jis suprato, kad šie jo motinos pajuokavimai buvo ne kas kita, kaip būdas „sulaukti dėmesio ir gauti meilės", tačiau tai vyko vaiko išgąsčio kaina.

Jis anksti metė mokyklą

Būdamas 10 metų, J. Carrey parašė nuoširdų laišką laidai „The Carol Burnett Show", tikėdamasis, kad jie suteiks jam galimybę per šią programą parodyti savo komiškas veido išraiškas ir pademonstruoti „150 balsų". Jis laukė atsakymo ir galiausiai gavo neigiamą C. Burnet laišką, kuriame ji rašė, kad ši laida skirta tik suaugusiems, ir paragino jį likti mokykloje ir daug mokytis.

Tačiau, deja, J. Carry negalėjo vadovautis jos patarimu. Kai jo tėvas neteko buhalterio darbo, „Bruce Almighty" („Briuso visagalio") žvaigždė per savo 16-ąjį gimtadienį metė mokyklą, kad galėtų dirbti ir prisidėti prie šeimos pajamų, skelbė „CBS News". „Tuo metu mus ištiko skurdas. Mes visi gavome darbą, kuriame visa šeima dirbo apsaugininkais ir sargais".

Tačiau anksti nutraukti mokslai turėjo ir šviesiąją pusę. Neidamas į mokyklą, jis galėjo vaidinti „pilnu etatu". Ir tai pasiteisino.

Jis tapo benamiu paaugliu

Jo šeimos finansinės problemos reiškė, kad sunkių laikotarpių buvo ne vienas. Tačiau J. Carrey šiuos sudėtingus momentus sugebėdavo paversti juoko šaltiniu.

„Daugybė žmonių to nežino, bet kai man buvo 14 ar 15 metų, mano tėvas neteko darbo ir aš kurį laiką buvau tapęs benamiu. Žinoma, aš augau Kanadoje ir maniau, kad mes tiesiog išvykome stovyklauti", - sakė jis per vieną pirmųjų savo humoristinių parodijų.

Galbūt dabar jis gali iš to juoktis, bet tas sunkus jo gyvenimo periodas tuo metu buvo tikrai nejuokingas. Per vieną interviu „Inside the Actors Studio" J. Carrey buvo atskleidęs, kad jam ir jo šeimai „kurį laiką teko gyventi vagonėlyje".


Laimė, tos dienos yra pasibaigusios. J.Carrey pasistengė, kad uždirbtais pinigais pakeistų savo gyvenimą 180 laipsnių kampu. Jis, pavyzdžiui, buvo nusipirkęs namą prie Malibu paplūdimio, kurį vėliau pardavė net už 13,4 mln. dolerių.

Veidrodis buvo vienintelis jo draugas

Tarsi būtų maža finansinių šeimos problemų, J. Carrey vaikystėje kentėdavo nuo vienišumo priepuolių, kuriuos aprašė žurnalo „Interview" 1984 metų gruodžio numeryje.

Paklaustas, ar jo vaikystė buvo kažkuo neįprasta, jis prisipažino: „Na, didžiąją laiko dalį praleisdavau savo kambaryje, spoksodamas į veidrodį. Niekada nežinojau, kad turėčiau bendrauti su žmonėmis". Toliau jis atskleidė, kad valandų valandomis priešais veidrodį išdarinėdavo įvairias grimasas. Tačiau šiais atsiminimais jis dalijosi nostalgiškai ir tvirtino, kad jis „tiesiog taip smagindavosi".

Per laidą „Inside the Actors Studio" kalbėdamasis su Jamesu Liptonu, filmo „Liar Liar" („Melagi, melagi") aktorius atskleidė ir daugiau savo vienišo gyvenimo paslapčių, bet užsiminė, kad jo vengimas bendrauti su žmonėmis galėjo būti savanoriškas. Jis sakė, kad metęs mokyklą, iš gerai besimokančio mokinio tapo žmogumi, kuris nenorėjo sužinoti kažkieno vardo ir nenorėjo su niekuo susidraugauti".

Jis kentėjo nuo depresijos

Per interviu su Larry Kingu iš CNN J. Carrey apibūdino save kaip „keistą, rimtą asmenį", o kalbėdamasis su „iNews" giliau paanalizavo šią temą. Jo teigimu, žiūrovai ne dažnai pamato rimtąją jo pusę ir tai gali būti susiję su jo depresija. Jis atskleidė, kad kurį laiką kovojo su šia liga, bet sugebėjo pasiekti tokį tašką, kuriame „kartais būdavo laimingas".

Palaipsniui nustojęs vartoti antidepresantus, susilaikydamas nuo alkoholio ir kvaišalų bei apribodamas kavos kiekį, J. Carrey pastebėjo, kad jo psichinė būklė gerėja. Kad suvaldytų depresiją, jis stengėsi rūpintis dvasine savo gyvenimo puse. „Jėzau. Aš esu budistas, aš esu musulmonas, aš esu krikščionis. Esu viskas, kuo tik norite, kad būčiau", - sakė jis „60 Minutes". „Viskas priklauso nuo vienintelio dalyko. Arba tu esu mylinčiojo vietoje, arba nemylinčiojo vietoje. Jei šiuo metu esate su manimi, negalite būti nelaimingi. Tai neįmanoma, tiesiog pabandykite".

Menas išgydė sudaužytą jo širdį

Mes matėme jį žengiant raudonuoju kilimu su daugybe gražių moterų, tačiau viena geriausiai žinomų jo gyvenimo partnerių buvo aktorė ir komikė Jenny McCarthy. Tačiau po penkerių drauge praleistų metų pora paskelbė išsiskirianti.

„Tie momentai, kai matėte mus kartu, ar tai buvo meilė? Jūs velniškai teisūs, tai buvo meilė, - 2010 metų rugsėjį Oprah Winfrey sakė aktorius. – Problema ta, kad sudėtingais laikotarpiais nebūdavo fotografo".

Porai pasukus skirtingais keliais, J. Carrey atrado meną, kaip terapijos formą. Dokumentiniame filme „Jim Carrey: I Needed Color" („Jimas Carrey: man reikia spalvų") jis sako, kad tapyba ir molio skulptūrų lipdymas padėjo jam „užgydyti sudaužytą širdį". Nors jis nepaminėjo J. McCarthy, jų išsiskyrimo laikas sutapo su jo naujojo pomėgio pradžia. „Kai tikrai pradėjau daug tapyti, tapau toks apsėstas, kad namuose nebuvo kur pajudėti. Visur buvo pilna paveikslų. Jie tapdavo baldų dalimi. Aš ant jų valgydavau", - pasakojo jis.

Jis iki šiol yra sudėtingas vyrukas

Į J. Carrey gyvenimą atėjusių ir išėjusių moterų sąrašas yra gana ilgas. 1987 metais jis buvo vedęs aktorę Melissą Womer. Pora susilaukė dukters Jane, bet vėliau pasuko skirtingais keliais. 1996 metais jis vedė savo kolegę Lauren Holly iš filmo „Dumb and Dumber", bet jų santuoka truko vos aštuonis mėnesius: 1997 metų liepą L. Holly įteikė skyrybų prašymą. Vėliau sekė virtinė problematiškų romanų, įskaitant ir žlugusias sužadėtuves su filmo „Me, Myself & Irene" („Aš, kitas aš ir Irena") kolege Renee Zellweger.

Pasklidus žinioms apie žlungantį J.Carrey romaną su J. McCarthy, aktoriui artimi bičiuliai papasakojo, kokie pašliję tapo poros santykiai. Nors J. Carrey, linksmindamasis su jų abiejų draugais, visuomet šypsodavosi, paprastai džiaugsmu trykštanti J. McCarthy „retai nusišypsodavo ir atrodė rimta", žurnalui „People" sakė vienas šaltinis. „Tarp jų nebebuvo jokios kibirkštėlės. Jie buvo išsiderinę".

Vienas komikui artimas draugas J.Carrey pavadino „vyruku, kuris tebėra sudėtingas". „Jimas gali būti užsidegęs, bet ir gali atvėsti. Tai žmogus, kuriam žūtbūt reikia su kažkuo būti. Tačiau lygiai taip pat jam reikia pabūti vienam. Nepaisant to, jis gali būti labai mylintis, labai užjaučiantis žmogus", - tvirtino vienas šaltinis iš vidaus aplinkos.

Tragiška jo buvusios merginos mirtis virto kova teismuose

Dar vienas jo romanas, patekęs į spaudos puslapius, prasidėjo 2012 metais, kai vienoje filmavimo aikštelėje jis sutiko makiažo meistrę Cathrioną White, rašė „USA Today". 2015 metų rugsėjį C. White nusižudė, perdozavusi receptinių vaistų, ir J.Carrey per laidotuves nešė jos karstą. Kitais metais C. White vyras Markas Burtonas, su kuriuo ji jau nebegyveno, ir jos motina Brigid Sweetman iškėlė aktoriui bylą dėl C. White mirties. Ieškovai tvirtino, kad J. Carrey buvo apkrėtęs C. White „trimis lytiškai plintančiomis infekcijomis (LPL), dėl kurių jos neįspėjo", ir parūpino jai vaistų nuo skausmo, kuriais ji nusižudė.

Anot „The Hollywood Reporter", J. Carrey iškėlė atsakomąją bylą, kurioje pareiškė, kad C. White 2013 metais bandė jį šantažuoti, grasindama paviešinti savo įtarimus dėl LPL. Jis taip pat tvirtino, kad jos motinos ir buvusio vyro iškelta byla dėl netyčinio nužudymo yra ne kas kita, kaip dar vienas bandymas jį išnaudoti.

Kaltinimai ir kova teismuose buvo labai bjaurūs, bet 2018 metų sausį visas šis reikalas buvo atmestas, „The Hollywood Reporter" atsiųstame pranešime nurodė J. Carrey atstovas. Teismui atmetus kaltinimus, nė viena pusė daugiau nieko nekomentavo, tačiau J. Carrey advokatas minėtai svetainei sakė, kad aktorius stengsis gyventi toliau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)