Kartais gabiausi aktoriai būna ekscentriškų tėvų vaikai arba patyrę sunkią vaikystę. Tai pasakytina apie aktorių W. Harrelseną, kurio tėvas buvo profesionalus samdomas žudikas, didesnę savo gyvenimo dalį praleidęs kalėjime, rašo allthatsinteresting.com.

Charlesas Harrelsonas dingo iš sūnaus gyvenimo 1968 m., kai būsimam aktoriui buvo vos septyneri metai. Vėliau vyresnysis Harrelsenas nužudė Teksaso grūdų prekiautoją ir buvo nuteistas 15-ai metų laisvės atėmimo. Už gerą elgesį jam pavyko anksčiau išeiti į laisvę. Tai nutiko 1978 m.

Bet laisvėje jis išbuvo neilgai.

Sunkiausias jo nusikaltimas

Teksaso narkotikų baronas Jimmy‘is Chagra pasamdė Ch. Harrelsoną pašalinti jam trukdžiusį asmenį. Už šį darbą sumokėjo 250 000 dolerių, kadangi jam grėsė kalėjimas iki gyvos galvos už prekybą narkotikais. Jo teismas turėjo įvykti 1979 m. liepą, Teksase, El Pase. Teisėjas Johnas H. Woodas garsėjo negailestingomis bausmėmis narkotikų prekiautojams. Deja, dėl to jam teko atsisveikinti su gyvybe. 1979 m. gegužės 25 d. viena vienintelė samdomo žudiko kulka suknežino J. H. Woodui galvą.

Žudikas su šautuvu ir optiniu taikikliu nupylė teisėją gimtajame El Paso mieste, sėdantį į automobilį. Pirmą kartą Amerikos istorijoje buvo nužudytas federalinis teisėjas.

Prasidėjo žudiko paieškos. Galiausiai FTB sučiupo Ch. Harrelseną ir suėmė už žmogžudystę.

W. Harrelsenas nė nenumanė, kuo verčiasi jo tėvas, kol vieną dieną neišgirdo per radiją. Radijo pranešėjas kalbėjo apie žmogžudyste kaltinamo Ch. Harrelseno bylą. Apimtas smalsumo Woody‘s paklausė motinos, ar federalinio teisėjo žudikas jiems ne giminė. Motina pasakė, kad jis – jo tėvas.

Atkurtas ryšys

1981 m. Ch. Harrelsonas buvo du kartus nuteistas kalėti iki gyvos galvos. Aktorius pasakojo, kad jo bandymai užmegzti ryšį su tėvu prasidėjo devinto dešimtmečio pradžioje. Jis nelaikė tėvo nuteistu žudiku, jam jis buvo asmuo, su kuriuo norėjo užmegzti ryšį.

Dar įdomiau tai, kad aktorius išleido 2 mln. dolerių, stengdamasis išvaduoti tėvą iš kalėjimo.

Narkotikų baronas J. Chiagra sutiko dalyvauti liudininkų apsaugos programoje ir padėti teisėsaugininkams sprendžiant kitas narkotikų bylas. Kilo klausimas – jei j. Chiagra nekaltas, ar neturėtų Ch. Harrelsenas būti išteisintas?

Teisėjas nesutiko su W. Harrelseno advokatais, ir vyresnysis Harrelsenas likusį gyvenimą praleido už grotų.

Vienu metu vyresnysis Harrelsenas pareiškė, kad nužudė J. F. Kennedy‘į. Niekas juo nepatikėjo. Vėliau jis teigė tenorėjęs tokiu būdu pratęsti gyvenimą.

Ch. Harrelsonas mirė nuo širdies smūgio kalėjime 2007 m.

Paklaustas, ar samdomu žudiku buvęs tėvas turėjo įtakos jo gyvenimui, W. Harrelsonas atsakė: „Na taip. Mes gimėme tą pačią dieną. Japonijoje sakoma – jei gimei tą pačią dieną kaip tėvas, tu nesi toks kaip tavo tėvas, tu esi savo tėvas. Keista – kai sėdėdavau ir su juo kalbėdavausi, buvo net nejauku, matant, kad daugelį dalykų jis darė taip, kaip aš.“

Keisti W. Harrelsono vaidmenys kine tikrai byloja apie įdomią praeitį. Prisiminkime filmus „Natural Born Killers“ („Gimę žudyti“), „Zombieland“ („Zombių žemė“) ir „Seven Psychopaths“ („Septyni psichopatai“).

W. Harrelsono teigimu, jie su tėvu tapo artimi, nepaisant to, kad jis buvo federalinio teisėjo žudikas. O kad jis visiškai nepasekė tėvo pėdomis veikiausiai motinos nuopelnas.

W. Harrelsonas anksčiau ir dabar:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)