Per Manhatano centrinėje nuovadoje surengtą spaudos konferenciją pareigūnai pareiškė, kad H. Weinsteinas buvo „areštuotas, jam iškelta byla ir pareikšti kaltinimai dėl išžaginimo, nusikalstamos lytinės veikos, lytinio išnaudojimo, netinkamos lytinės veiklos per incidentus, siejamus su dviem atskiromis moterimis".

Kaltinimai H. Weinsteinui buvo pateikti dėl 2004 ir 2013 metais įvykdytų nusikaltimų, nurodė Manhatano apygardos prokuratūra.

„Šiandienos kaltinimai atspindi svarbią pažangą šiame aktyviame, tęsiamame tyrime", – sakė apygardos prokuroras Cyrusas Vance'as (Sairesas Vansas). Jis padėkojo „drąsioms aukoms", pranešusioms apie patirtą išnaudojimą, ir paragino kitus asmenis, susidūrusius su nederamu lytiniu elgesiu, pranešti apie tai teisėsaugai.

Tačiau prodiuseris nepripažins savo kaltės, penktadienį paskelbė jo advokatas.

„Ponas Weinsteinas neprisipažins kaltu", – sakė Benas Brafmanas žurnalistams, susirinkusiems prie Manhatano teismo, kur trumpam pasirodė jo atstovaujamas susikompromitavęs Holivudo magnatas.
„Ketiname veikti labai greitai ir atmesti šiuos kaltinimus. Manome, kad jie yra neteisingi konstitucijos atžvilgiu. Manome, kad jie nėra faktiškai pagrįsti įrodymais", – aiškino teisininkas.
Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)