1. Nuotaka yra išsiskyrusi

Anksčiau tai būtų buvę laikoma didžiuliu akibrokštu, tačiau princas Harry ir Meghan Markle įrodė, kad prieš tai įvykusios skyrybos negali tapti svaria priežastimi nesukurti naujos šeimos.

D. Britanijos monarchija jau yra mačiusi panašių atvejų, pasibaigusių visiškai kitaip. Edvardas VIII atsisakė karūnos tam, kad galėtų vesti jau dukart išsiskyrusią mylimąją Wallis Simpson, o princesė Margaret turėjo išsiskirti su kariškiu Peteriu Townsendu, nes šis nebuvo iš kilmingos šeimos.

Ir štai, po pusės amžiaus, princui Charlesui buvo leista vesti ilgametę mylimąją Camillą Parker-Bowles, kuri taip pat buvo išgyvenusi skyrybas. Tuomet buvo pakeistos Anglijos Bažnyčios nuostatos ir būtent dėl to šiandien yra įmanomos Harry ir Meghan vestuvės.

2. Harry ir Meghan nepasibučiavo legendiname balkone

Nuo pat karalienės Viktorijos atžalų vestuvių, galiojo tradicija jauniesiems po ceremonijos pasibučiuoti tūkstančių žmonių akivaizdoje Bakingemo rūmų balkone. Tačiau Harry ir Meghan to nedarė, nes jų vestuvės vyko ne Londone.

Karališkosios vestuvės

Vis tik pora sveikinant miniai pasibučiavo pasirodę miniai Vindzoro pilyje.

3. Jaunieji naktį prieš vestuves praleido skirtinguose viešbučiuose

Princas Charlesas ir princas Andrew abu prieš savo vestuves buvo apsistoję Bakingemo rūmuose, o jų išrinktosios - karališkoje rezidencijoje netoliese.

Nors Vindzoro pilis yra didžiulė ir turi atskirų vietų, kur būtų galima atskirai praleisti naktį, vis tik Harry ir Meghan patys išsirinko prabangius viešbučius netoli pilies ir ten praleido naktį prieš susituokiant.

4. Tortas - toks, kokio prieš tai nematė jokios karališkos vestuvės

Šios Harry ir Meghan vestuvės išsiskiria ir savo originaliu simboliu - tortu. Tradiciškai šventė neapsieina be daugiasluoksnio kepinio su marcipanais, tačiau Harry su M. Markle nusprendė pakeisti tradiciją ir pasirinko citrininį tortą, kuris primins pavasario gaivą.

5. Pamergės ir nuotaką lydintys vaikai - ne vien iš karališkosios šeimos

Anksčiau galiojo labai griežta taisyklė, kad nuotaką lydi tik karališkosios šeimos atstovai.

Kate ir Williamo vestuvėse visi septyni vaikai, dalyvavę ceremonijoje, turėjo giminystės ryšių su Williamu.

Šiose vestuvėse viskas dalijama perpus - pusė dalyvaujančių yra artimi Meghan ir neturi karališkojo kraujo.

6. Nuotakos prie altoriaus nelydėjo tėvas

Ši istorija labai skaudi ir tikriausiai visam laikui liks M. Markle atmintyje. Jos tėtis, nors ir turėjo lydėti ją prie altoriaus, to padaryti negalėjo dėl jam atliktos širdies operacijos, todėl teko sulaužyti taisykles.

M. Markle iš pradžių link altoriaus ėjo viena (taip agituodama už moterų teises), vėliau įsikibo į būsimojo vyro tėvo princo Charleso parankę.

Vestuvių akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)