M. Markle seka princesės Dianos ir Kate Middleton pėdomis, rašo People.com.

Iš priesaikos teksto šios dvi moterys taip pat paprašė išmesti žodį „paklusti“ vyrui. Tai patvirtina karališkieji rūmai.

Ceremonijos metu, kuriai vadovaus Canterbury arkivyskupas Justinas Welby'is, M. Markle savo vyrui sakys: „Aš, Meghan, imu tave, Harry, į vyrus ir prisiekiu visada tau būti ištikima ir tave branginti: kai laimė lydės ar vargas suspaus, kai sveikata tvers ar ligos suims, – visą gyvenimą tave mylėsiu ir gerbsiu. Tepadeda man Dievas“.

Įprastoje priesaikoje yra žodis „paklusiu“, tačiau jis išimtas iš įžadų.

Tai neturėtų stebinti, mat M. Markle yra moterų teisių aktyvistė, kuri, būdama vos 11 metų parašė laišką kompanijai „Procter & Gamble“, nes viena jos reklama mergaitei pasirodė seksistinė.

Princesė Diana buvo pirmoji, sulaužiusi priesaikos tradiciją. Būtent ji pareikalavo išimti vieną svarbų žodį iš įžadų teksto 1981 metais, kai tekėjo už princo Charleso.

Tuo metu jos sprendimas sulaukė labai didelio ažiotažo.

Tačiau 2011 metais Dianos pėdomis pasekė ir su princu Williamu besituokianti Kate Middleton.

Primename, kad kviečiame šiandien vestuves stebėti kartu su DELFI. Štai visų įvykių chronologija Lietuvos laiku:

Vestuvių planas

DĖMESIO! Kviečiame šeštadienį karališkąsias vestuves stebėti gyvai DELFI portale. Čia pamatysite ne tik pačią vestuvių ceremoniją, bet ir Monikos Linkytės tiesioginę transliaciją iš Londono gatvių, na, o redakcijoje drauge su ilgai D. Britanijoje gyvenusiu Andriumi Užkalniu, istoriku Andriumi Grodžiu bei vestuvių profesionalais Mantu Petruškevičiumi ir Kristina Kaikariene aptarsime papročius, šventei išleidžiamus milijonus svarų sterlingų, pakalbėsime apie svečių stilių ir. kitas įdomybes. Prisijunkite, bus įdomu!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)