„Šiandiena dėl to dar ypatingesnė“, – sakė 62 metų R. Pereira, karūnuota grožio konkurse, kuriuo siekta suteikti pagyvenusiems žmonėms pramogą prieš Brazilijoje šį sekmadienį švenčiamą Motinos dieną.

„Dalyvauti, turėti drąsos dalyvauti yra įrodymas, kad pagyvenę žmonės šiandien yra aktyvūs, ir tai labai gerai, nes tai skatina kiekvieno pasitikėjimą savimi“, – naujienų agentūrai AFP sakė R. Pereira.

Konkursą jau 15 metų rengia miesto šiaurės rytuose įsikūręs bendruomenės centras pagyvenusiems žmonėms – San Paulo gyventojų geriatrijos ir gerontologijos institutas.

„Tai socialinės įtraukties dalis, žmonių ištraukimas iš namų“, – sakė centro socialinės integracijos direktorius Niltonas da Silva Guedesas.

„Čia – kitas pasaulis, to paties amžiaus žmonės, kurie galbūt turi panašių problemų, kurie gali pasikalbėti ar pasidalyti mintimis, suprasti vieni kitus ir pamatyti, kad viskas ne taip jau blogai“, – sakė jis.

Grožio konkurso organizatoriai iš 100 dalyvių atrinko 25 finalistes.

Finalo dieną konkursantės nuo 62 iki 77 metų amžiaus pasirodė entuziastingai žiūrovų miniai, kurioje buvo daugiausia pagyvenę žmonės, nors matėsi ir jaunesnių veidų.

„Tai mano mama!“ – šaukė viena jaunesnė moteris, išdidžiai rodydama į sceną.

Konkursantės varžėsi ir dėl penkių kitų titulų: „Mis Drovumo“, „Mis Elegancijos“, „Mis Šypsenos“, „Mis Draugiškumo“ ir „Mis Grožio“.

Juostas nugalėtojoms užsegė ankstesnių konkursų laimėtojos. 2017-ųjų „Mis Grožis“ iš pradžių kritiškai įvertino naująją laimėtoją ir tik tada perdavė juostą, o „kadenciją“ baigusią grožio karalienę Aureluce Gastao, regis, reikėjo įtikinėti atiduoti savo karūną.

Dviejų vaikų motinai, prekybos vadybininkei R. Pereirai scena ir podiumas nėra naujiena – savo priemiestyje 2016 metais ji yra laimėjusi ir kitą titulą.

Tačiau kokia nauda iš grožio, jei nėra meilės? Šiuo atžvilgiu R. Pereira sako esanti didžiausia laimėtoja iš visų.

Svarbiausias jos pasiekimas yra „didžiosios savo gyvenimo meilės atradimas iš naujo“.

Išsiskyrusi ji neseniai atgaivino santykius su pačiu pirmuoju savo vaikinu, kuris ją susirado per socialinį tinklą „Facebook“.

Buvo praėję 35 metai nuo to laiko, kai ji atmetė jo pasiūlymą tuoktis.

„Buvau labai jauna. Jis buvo dar jaunesnis. Paskui gailėjausi“, – sakė R. Pereira.

Kai jiedu vėl susitiko, jai jau buvo 60.

„Kitą dieną jis man pasipiršo ir užmovė žiedą ant piršto“, – sakė moteris.

Ketvirtadienį suėjo lygiai 40 metų nuo jų pirmojo pasimatymo.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)