Tačiau „Karate Kid“ negailestingai sutriuškino visas niūrias prognozes – vos 8 milijonus dolerių kainavusi juosta prodiuseriams uždirbo per 90 milijonų dolerių, o finalinėje kovoje valią, charakterį ir rytų kovos menų triukus pademonstravęs pagrindinio vaidmens atlikėjas Ralphas Macchio (jis vaidino moksleivį Danielį LaRusso) akimirksniu tapo paauglių žvaigžde ir jiems skirtų žurnalų viršelių herojumi.

Italų kilmės amerikietis jau buvo suvaidinęs kelis epizodinius vaidmenis, tačiau „Karate Kid“ tapo jo karjeros viršūne.

Įdomiausia, jog filmuodamasis pirmoje dalyje Ralphas Macchio vaidino paauglį, nors pats jau buvo sulaukęs 23 metų, tačiau dėl jaunatviškos išvaizdos jis buvo atrinktas pagrindiniam vaidmeniui ir suvaidino tolimesniuose tęsiniuose.

1986 metais pasirodė antroji filmo dalis (jos biudžetas siekė 13 milijonų dolerių, o uždirbo 115 milijonų dolerių), o 1989 metais – ir trečioji, paskutinė dalis (šį kartą finansinė sėkmė buvo kur kas mažesnė: filmo gamybai išleista 12,5 mln. JAV dolerių, o uždirbta „tik“ 39 mln. dolerių).

Nemaža finansinė sėkmė laukė ir 1992 metais pasirodžiusios komedijos „My Cousin Vinny“, kuriame Ralphas Macchio, atsikratęs „berniuko karatisto“ etiketės, suvaidino vieną pagrindinių vaidmenų.

Tačiau po šios juostos pasirodymo Ralpho Macchio karjera praktiškai sustojo vietoje – nors jis ir toliau filmuojasi, tačiau geriausios dienos liko praeityje. Ir vis dėlto daugelis kolegų jam galėtų pavydėti – 54 metų aktorius gali pasigirti tvirta šeima (kitąmet jo santuokai su Phyllis Fierro sukaks trisdešimt metų), dviem vaikais ir atrastu jaunystės eliksyru: „karate berniukas“ ir šiandien atrodo taip, kad drąsiai galėtų priimti kvietimą filmuotis ketvirtoje „Karate Kid“ dalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)