Tikrai tiesa, kad dėl savo išrinktojo M. Markle jau dabar sutiko eiti į kompromisus kai kuriais labai svarbiais klausimais. Pavyzdžiui, ji, ir taip būdama protestantė, prieš tekėdama už princo Harry, turėjo pasikrikštyti ir gauti sutvirtinimą Anglijos bažnyčioje, informavo „The Telegraph“.

Remiantis „New York Post“ skelbiama publikacija, M. Markle jau pardavė savo namus Toronte, Kanadoje, nors vargu ar galima abejoti, kad mielai į juos nuvyktų su kilminguoju savo vyru.

Toliau išvardyta keletas dalykų, kurie M. Markle taps uždrausti, kai 2018 metų pavasarį Šv. Jurgio koplyčioje ji ištars reikšmingąjį „Taip“.

Jokių asmenukių

Nuotraukų, kuriose princas Harry ir M. Markle įamžinti dėkojantys už laimės palinkėjimus po Notingame paskelbtų sužadėtuvių, išties apstu. Tačiau nė viena jų nėra asmenukė – M. Markle taip jau nebegalėjo nusifotografuoti nei viena, nei minios fone.

Nors asmenukių darymą smerktinu užsiėmimu pavadinti sunku, karališkosios šeimos nariams taip fotografuotis nedera.

Matthew Barzunas, Jungtinių Valstijų ambasadorius, iš pačios karalienės girdėjo paaiškinimą, kodėl fotografavimasis mobiliuoju telefonu yra laikomas prasto tono demonstravimu. Elžbietai II, be jokio abejo, nepatinka ta telefonų jūra, kuri ją pasitinka susitinkant su žmonėmis. M. Barzunas teigia, kad esminis Jos didenybės priekaištas mobiliaisiais telefonais daromoms nuotraukoms – akių kontakto nebuvimas.

Karalienės panieka asmenukėms akivaizdžiai persidavė ir kitiems karališkosios šeimos nariams. Šitaip įsiamžinusių jų tikrai nerasite, o ir M. Markle asmenukėms pozavo tik tada, kai dar nebuvo susibičiuliavusi su princu Harry.

Jokių autografų

M. Markle neišvengiamai teks susitaikyti su tuo, kad autografų ji pridalijo dar būdama aktore. Netrukus karališkosios šeimos nare tapsianti moteris apie juos turės pamiršti kartą ir visiems laikams.

Paaiškinimas, kodėl karališkajai šeimai priskiriami asmenys negali dalyti autografų, labai paprastais: taip elgiamasi stengiantis apsidrausti nuo parašų padirbinėjimo.

Bet kokios gi būtų taisyklės, jei bent kartais kas nors jų nepažeistų? Štai princas Charlesas, paprastai žinantis, kaip pasiteisinti, kad negali pasirašyti, kai yra prašomas, sykį šiai nuostatai nepakluso. Kai lankėsi Anglijos Lostvitielio rajone po neseniai įvykusios stichinės nelaimės, autografo jo paprašė vienas pastogės netekęs vyras. Princą Charlesą taip sujaudino žmogų ištikusi tragedija, kad jis, nuolankiai reikšdamas užuojautą, parašė savo vardą ir metus – 2010-uosius.

Vertinant formaliai, karališkojo etiketo taisykles jis, žinoma, pažeidė, tačiau viso savo vardo, šiaip ar taip, neparašė.

Šį tą panašaus jau 2018 metais padarė ir M. Markle, negalėdama atsispirti dešimtmetės savo gerbėjos prašymui. Kai buvo paprašyta pasirašyti, užuot parašiusi savo vardą, ji brūkštelėjo „Sveika, Kaitlin“.

Meghan Markle

Nors toks atvejis ir buvo vienintelis, karalienė gali sunerimti, kad taisykles bandoma apeiti. O jos griežtos – rašinėti ką nors žmonių prašymu negalima, nesvarbu, ar tai būtų paršas, ar dedikacija, ar dar kas nors.

Jokio balsavimo

M. Markle anaiptol nėra apolitiška. Robertas Lacey, istorikas ir karalienės Elžbietos II biografijos autorius, būsimos princo Harry sutuoktinės domėjimąsi politiką laiko vienu iš tų interesų, kurių gali būti labai sunku atsisakyti.

„Tai gali tapti rimta – egzistencine – problema, dar ilgai neduosiančia jai ramybės“, – sakė istorikas „The Guardian“ žurnalistui.

Būsimai karališkosios šeimos narei gali būti labai sunku paklusti reikalavimui susilaikyti nuo nuomonės reiškimo bet kokiais politiniais klausimais, įskaitant ir požiūrį į kokius nors politikus.

Kaip nurodoma oficialioje Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos interneto svetainėje, Jos didenybė turi laikytis visiškai neutralios pozicijos bet kokiais su politika susijusiais klausimais. Tas pats pasakytina ir apie balsavimą per rinkimus – karalienės dalyvavimas juose neįmanomas.

Nors dalyvauti politiniame gyvenime draudžiama tik aukščiausiajam monarchui, šio draudimo paiso ir kiti karališkosios šeimos atstovai. M. Markle turėtų būti išties sunku susitaikyti su mintimi, kad ištekėjusi už princo Harry nebegalės dalytis politinėmis savo įžvalgomis.

Jokių plikų kojų

Kai primą kartą buvo paviešintos princo Harry ir M. Markle sužadėtuvių nuotraukos, visų žvilgsniai pirmiausia automatiškai nukrypo į sužadėtuvių žiedą, nes tai – akivaizdžiausias sužadėtuvių įrodymas, be to, visada maga pasmalsauti, ar jis pakankamai prabangus. Žiedas, kaip ir buvo galima tikėtis, pateisino visus įmanomus lūkesčius, tačiau nepaisant jo daromo įspūdžio, be dėmesio neliko ir M. Markle kojos.

Taip nutiko dėl vienos labai paprastos priežasties – jos buvo plikos.

Karališkosios šeimos gyvenimo komentatorė Victoria Arbiter, kalbėdama su portalu „Business Insider“, paaiškino, kad jokia karališkosios šeimos narė negali pasirodyti visuomenei be permatomų rusvos spalvos kojinių. Ekspertė taip pat pridūrė, kad ši taisyklė yra vienas iš griežčiausių ir tvirčiausių karalienės teikiamų reikalavimų.

Gali būti, kad tada M. Markle tiesiog nežinojo šios su pėdkelnėmis susijusios taisyklės ir niekas nepasivargino apie ją informuoti. Dabar gi buvusi aktorė be išlygų paklūsta karalienės nuostatoms. Kadangi tai taisyklė, M. Markle privalo jos laikytis ir dabar, ir ateityje.

Jokių mėginimų eiti miegoti anksčiau nei karalienė

Kai kurios karalienės Elžbietos II apibrėžtos normos išties labai specifinės, bet vienu iš keisčiausių keliamų reikalavimų reikėtų laikyti tą, kurio nuoširdžiai nekentė princesė Diana – žuvusi princo Harry motina.

Kalbėdamasis su Juliet Rieden, knygos „The Royals in Australia“ autore, karalienės privatusis sekretorius seras Williamas Heseltine‘as patikino, kad princesė Diana išgyvendavo neregėtas kančias, kai turėdavo sėdėti beprotiškai ilgose vakarienėse, kuriose dalyvaudavo karalienė.

„Maždaug valandą visi turėdavo sėdėti svetainėje ir stengtis palaikyti pokalbį. Visi žinojo, kad nedera pakilti nuo stalo ir eiti miegoti, kol to nepadarė karalienė“, – paaiškino W. Heseltine‘as. Princesei Dianai ne kartą buvo trūkusi kantrybė: ji atsiprašydavo ir pakildavo nuo stalo, nors toks poelgis ir buvo laikomas prasto tono demonstravimu.

Jei M. Markle nenori papiktinti karalienės Elžbietos II, jai tikrai nederėtų sekti princesės Dianos pavyzdžiu. Lankantis karalienės rezidencijoje, jai, deja, teks taikstytis su ilgomis ir neretai nuobodžiomis vakarienėmis ir kantriai laukti, kol Jos didenybė nuspręs, kad diena baigėsi.

Princas Harry ir jo išrinktoji Meghan Markle

Jokių stalo žaidimų

Kalbant apie stalo žaidimus, „Monopolis“ karalienės aplinkoje, ko gero, laikytinas labiausiai nederamu pasirinkimu.

Remiantis „The Telegraph“ pateikta informacija, karalienės sūnus princas Andrew, perkėlė populiarųjį žaidimą į Lidsą, nes namie jo žaisti tiesiog neleidžiama. Akivaizdu, kad karalienė jį laiko ypač ydingu. Galima tik viltis, kad M. Markle nėra aistringa „Monopolio“ žaidėja, kitaip ji neišvengiamai užsitarnautų Jos didenybės pagiežą.

Kuo taps Meghan Markle?

Gal kas ir nežino, bet pirmas M. Markle vardas nėra Meghan. Visas Meghan Markle vardas yra Rachel Meghan Markle. Skamba ironiškai, tačiau M. Markle sukurto personažo seriale „Kostiumuotieji“ („Suits“) vardas – taip pat Rachel. Dabar gi M. Markle akivaizdžiai nori būti vadinama Meghan – būtent šis vardas įrašytas kvietimuose į karališkosios poros vestuves.

Nesvarbu, kuris vardas priimtinesnis jai pačiai, po vestuvių M. Markle vardas vis tiek bus pakeistas, be to, jai bus suteiktas titulas.

Karališkosios šeimos tradicijų komentatorė Imogen Lloyd Webber, kalbėdama su portalu „People“, patikino, kad po vedybų M. Markle neabejotinai bus tituluojama kaip Karališkoji jos didenybė Velso princesė Henry.

Beje, naują titulą įvykus santuokai karalienė turėtų suteikti ir savo anūkui Harry. Jis veikiausiai taps hercogu, todėl M. Markle, ko gero, bus vadinama Sasekso arba Klarenco kunigaikštiene, panašiai kaip Kate Middleton tituluojama Kembridžo kunigaikštiene. M. Markle atveju labiau tikėtinas Sasekso kunigaikštienės variantas.

Daugiau jokių vaidmenų

Bet kuriam į karališkąją šeimą priimamam asmeniui su karjera paprastai tenka atsisveikinti. Kai prieš maždaug 70 metų princas Philipas vedė karalienę Elžbietą II, jis tapo jos vyru ir ši priedermė jau daugiau nei šešis dešimtmečius tėra vienintelės jo užimamos oficialios pareigos.

Nors princas Philipas ir nebuvo aktorius, kaip kad M. Markle, oficialiai tapęs karalienės vyru jis nebegalėjo gyventi vadinamojo įprasto gyvenimo. O, pavyzdžiui, kitados aktore buvusi Grace Kelly po vedybų su Monako princu Rainieriu III turėjo visiems laikams palikti Holivudą.

Šiam reikalavimui nutarė paklusti ir M. Markle. Akivaizdžiausias to įrodymas – pasitraukimas iš serialo „Kostiumuotieji“. Per interviu kanalui I BBC, aiškindama savo apsisprendimą, M. Markle pasakė: „Nemanau, kad ko nors atsisakau. Žvelgiu į tai kaip į permainą. Prasideda naujas etapas.“

Šalia tąsyk sėdėjęs princas Harry pridūrė: „Niekam tai neatrodytų paprasta, bet gerai žinau, kad ji nutarė pasirinkti mane, o aš – ją, todėl nesvarbu, su kuo mudviem ar kuriam nors iš mūsų teks susidurti, visada veiksime kaip komanda, todėl manau, jog žengti šį žingsnį ji tikrai pajėgi.“

Jokių savarankiškų kelionių

Savarankiškas keliones M. Markle taip pat teks pamiršti. Remiantis leidinio „Express“ perduota informacija, būsimai karališkosios šeimos atstovei tuoj po sužadėtuvių su princu Harry buvo skirta karališkosios šeimos apsauga, mat ne tik dabartiniai, bet ir būsimi karališkosios šeimos nariai privalo būti akylai saugomi.

Kaip sako Gordonas Rayneris, per 20 kelionių karališkąją šeimą lydėjęs „The Telegraph“ reporteris, su apsauga susiję karališkosios šeimos poreikiai – išties unikalūs. Apsauga ypač sustiprinama per išvykas į svečias šalis.

Pavyzdžiui, siekdami užsitikrinti maksimalų saugumą, anot G. Raynerio, „princas Charlesas ir Kornvalio kunigaikštienė kartais pasiima savo alkoholinius gėrimus, kad nekiltų pavojus, jog jiems patiekti gėrimai bus pastiprinti“.

Nors žvelgiant iš šalies karališkosios kelionės gali atrodyti kaip jokių pastangų nereikalaujanti pramoga, nereikia pamiršti, kad kartais jos planuojamos ir po šešis mėnesius.

„Kelionės po pasaulį, susitikimai su užsienio šalių vadovais ir kultūrinių vertybių demonstravimas gal ir sudaro nuostabaus gyvenimo įspūdį, bet aš karališkosios šeimos nariams tikrai nepavydžiu“, – sakė G. Rayneris.

Karališkosios šeimos narių apsižvalgymui po šalį skiriama ne daugiau kaip 40 minučių, be to, antrą kartą tose pačiose vietose jie beveik niekada nesilanko.

Princas Harry ir M. Markle, atrodo, turės bent medaus mėnesį. Aišku, nereikia pamiršti, kad ir tada jie bus saugomi 24 valandas per parą 7 dienas per savaitę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)