J. Bush Hager, specialioji laidos „Today" korespondentė, perskaitė jaudinantį kreipimąsi, skirtą antradienį į paskutinę kelionę išlydėtai savo senelei. 41-o Jungtinių Valstijų prezidento sutuoktinė B. Bush mirė sulaukusi 92-ejų, rašo portalas „People".

„Jūs esate uola, ant kurios stovi mūsų šeima, molis, laikantis ją drauge", – kalbėjo J. Bush Hager.

„Viliuosi, kad paskutinėmis savo gyvenimo dienomis žinojote, kiek žmonių už jus meldėsi, kiek žmonių prisipažino, kokia esate jiems brangi. Žmonės mane sustabdydavo įvairiausiose vietose – oro uostuose, gatvėse – ir kalbėdavo apie tai, kokią meilę jums jaučia", – sakė B. J. Bush anūkė.

„Buvote mūsų ramstis ir pagalbininkė. Taip jus vadinome todėl, kad buvote ta jėga, diktavusi taisykles. O taisyklės – paprastos – elgtis su visais vienodai, nieko nežeminti, kalbėti tik teigiamus dalykus, skaityti tik vertingas knygas" – tęsė moteris.

36-erių J. Bush Hager keletą žodžių tarė ir apie 73-erius metus trukusią savo senelių santuoką. „Jūs ir senelis buvo besąlyginės meilės pavyzdį demonstravusi pora", – patikino J. Bush Hager ir pridūrė, kad meilės laiškus, kuriuos seneliai rašydavo vienas kitam, ji būtinai perduos savo vaikams, kad iš jų jie sužinotų, koks turi būti tikras atsidavimas.

Dviejų atžalų motina taip pat prasitarė apie vieną iš paskutinių el. laiškų, kurį gavo nuo buvusios pirmosios šalies ponios. Laiško temos eilutėje tebuvo įrašytas vienas žodis – „Tu", o laiško turinį sudarė vos keli sakiniai: „Stebiu tave. Myliu tave. Močiutė."

Perskaičiusi amžinatilsį močiutei skirtus žodžius, J. Bush Hager trumpai šnektelėjo su laidos vedėjomis Savannah Guthrie ir Hoda Kotb ir nurodė, kad Bushai pamažu apsipranta su tuo, kas įvyko, – juk tiesiog tenka susitaikyti su netektimi.

„Vieną akimirką apima dėkingumas už nugyventą gyvenimą ir dabar jai reiškiamą pagarbą, tačiau, žinoma, užeina ir liūdesys, nes suvokiame, kaip jos trūks", – sakė J. Bush Hager kalbėdama apie velionės artimuosius apėmusius jausmus.

Someone sent this to me—I don’t know the artist but I love him. Miss you Gans.

Публикация от jennabhager (@jennabhager) 18 Апр 2018 в 1:32 PDT

Paklausta, kaip jaučiasi senelis, J. Bush Hager atsakė: „Jam, žinoma, jos trūksta."

„Jis ją mylėjo, o mylėti jis gali stipriai, – apie buvusį šalies prezidentą kalbėjo jo anūkė. – Kaip tik todėl, kad taip stipriai myli, būdamas tokio būdo ir jau tokio amžiaus jis tarsi stengiasi pajuokauti, mat nenori, kad dėl jo nerimautume."

Po buvusios pirmosios šalies ponios mirties išplatintame oficialiame pranešime G. H. W. Bushas prisipažino: „Visada žinojau, kad Barbara yra labiausiai mylima moteris visame pasaulyje. Kartais ją net erzindavau, kad pats dėl šio fakto kompleksuoju."

„Tiesa ta, kad plūstanti meilė ir šilti jausmai, nors ir skirti jai, pakylėja mus visus. Ji mums tarsi dangus, todėl žinome, kad gyvenimas tęsiasi. Taigi, Bushus iš liūdinčiųjų sąrašo galima išbraukti", – tęsė 93-ejų metų buvęs prezidentas.

Jo pranešimas buvo išplatintas trečiadienį per atstovą spaudai Jimą McGrathą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)