Praėjo jau septyniolika metų nuo tada, kai Jamie Bellas užkariavo publikos simpatijas, suvaidinęs Billy Elliotą. Tuomet jam buvo vos trylika metų. Dabar šiuos skaitmenis reikia sukeisti vietomis, nes jam 31-eri.

„Tik nepriminkite žmonėms to, – šnabždėdamas ir rodydamas grimasas sako aktorius. – Žmonės dažnai sako: „Kur dingo tas vaikis? Ką jis veikia?“ Taip pat žmonės į mane žiūri ir galvoja: „O, velnias, tai reiškia, kad ir aš senstu, jeigu jam jau per trisdešimt. Ir dar jis turi vaiką.“

J. Bellas ne tik turi vaiką. Jis jau antrą kartą vedęs. Anksčiau jo žmona buvo jam sūnų padovanojusi aktorė Evan Rachel Wood. O visai neseniai jis vedė K. Marą, apie kurią kalba su didžiule meile. Abi mylimosios - didžiulio populiarumo Holivude sulaukusios aktorės.

Aktorius taip pat spėjo nusifilmuoti ne viename didžiulės sėkmės sulaukusiame filme. Būdamas septyniolikos, jis persikėlė iš Didžiosios Britanijos į Jungtines Valstijas, kur 2005 metais suvaidino Peterio Jacksono režisuotoje juostoje „King Kongas“. O po metų jis suvaidino filme „Mūsų tėvų vėliavos“, kurį režisavo Clintas Eastwoodas.

Tiesa, ne visi vaidmenys buvo sėkmingi. Tarkime, „Fox Studios“ juosta „Fantastiškasis ketvertas“ itin gero vertinimo nesulaukė. O pastaruoju metu jis daugiau yra susidomėjęs nepriklausomų kūrėjų filmais, kurie veikiausiai labiau atitinka jo keistą britišką jautrumą.

Nepaisant vaidmenų agresijos kupinuose filmuose, J. Bellas vis dar galima atrasti to mielo ir viltingo berniuko, kuris suvaidino Billy Elliotą, bruožų. Tačiau to anglo berniuko namai dabar yra Holivudas.

„Tai veikiausiai buvo protingiausias mano sprendimas persikelti ten“, – mano aktorius.

Ilgametė aktoriaus vadybininkė Vanessa Pereira, kurią jis laiko šeimos nare, taip pat vyko su juo ir tebėra šalia. „Ji visuomet baiminasi, kad aš nevalgau“, – su didžiule meile akyse sako aktorius.

Nors J. Bellas kartkartėmis užsimena apie tai, kaip pasiilgo angliško maisto, jo balse vargiai galima pajusti nostalgiją Bilingamui, kur jis praleido savo vaikystę ir gyveno su mama ir vyresne seserimi. Santykių su tėvu jis niekada nepalaikė. Praėjusiais metais jis atvyko filmuotis į Londoną, ir jo mama padėjo prižiūrėti jo sūnų.

Paklaustas, ar kada nors yra pagalvojęs, koks jo gyvenimas būtų, jeigu jis nebūtų suvaidinęs B. Ellioto, J. Bellas šiek tiek susiraukė.

„Tai siaubą kelianti perspektyva, nes iš tiesų nieko kito nemoku. Veikiausiai, vis dar gyvenčiau tame miestelyje“, – svarstė jis.

J. Bello sūnui neseniai sukako ketveri. Jis ir berniuko mama stengiasi jį saugoti nuo žiniasklaidos. „Manau, kad tai yra susiję su tuo, jog pats vaikystėje daug susidūriau su ja, – sakė J. Bellas. – Ne todėl, kad į mano gyvenimą kažkas labai kišosi. Tiesiog manau, kad taip dera elgtis... Tai yra kita mano gyvenimo dalis, kurios niekas nemato.“

„Aš niekada nesu žiūrėjęs filmų, kuriuose vaidinau. Į juos niekada rimtai nežiūrėjau. Tačiau neabejotinai labiausiai didžiuojuosi savo sūnumi. Esu jo tiesiog apsėstas. Kiekviena su juo praleista akimirka tik didina mano meilę. Tai net yra šiek tiek skausminga, – juokdamasis sakė J. Bellas. – Tai yra tas atvejis, kai kažką besąlygiškai įsimyli.“

Tapęs tėvu, jis labiau supranta ir savo paties tėvą, kuris paliko šeimą, kai jis nebuvo gimęs. „Auginti vaiką yra sunku. Tai yra didžiulis stresas. Reikia atiduoti didelę dalį savęs. Turi aukoti savo gyvenimą, ir kai kurie žmonės nenori to daryti. Tai nėra labai kilnu, tačiau suprantu, kodėl daug lengviau yra tiesiog išeiti“, – sakė aktorius.
Ar jis pats išeitų? „Nė velnio“, – atrėžė jis.

J. Bellas ir E. R. Wood ėmė susitikinėti dešimtojo praėjusio amžiaus dešimtmečio vidury, kai nusifilmavo grupės „Green Day“ dainos vaizdo klipe. Vėliau ji susitikinėjo su Marilynu Mansonu. O santykius ji su J. Bellu atnaujino 2011 metais. 2012 metų spalį jie susituokė, o kitų metų liepą jiems gimė sūnus. Tačiau po dešimties mėnesių jie pranešė apie savo skyrybas. Dabar jie kartu rūpinasi savo sūnumi.

„Tai pakankami sudėtinga, net kai abu tėvai yra aktoriai ir nėra išsiskyrę“, – pripažino Jamie. Laimei, su buvusia žmona jie puikiai sutaria. Kadangi abu yra kilę iš išsiskyrusių šeimų, J. Bellas ir E. R. Wood supranta, kaip svarbu palaikyti gerus santykius.

Nors filmas „Fantastiškasis ketvertas“ nebuvo itin sėkmingas, J. Bellas jam turi būti dėkingas už tai, kad jis susipažino su jame taip pat vaidinusia K. Mara. „Tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio. Tarsi mes būtume pažinoję vienas kitą visą gyvenimą. Buvo akivaizdu, kad mes labai greitai susituoksime“, – apie dabartinę žmoną pasakojo J. Bellas.

Itin šiltai J. Bellas kalba ir apie žmonos šeimą. „Jie yra nuostabi šeima, tokie mylintys ir palaikantys ryšius. Jie yra puikiai funkcionuojanti šeima. Nuostabu matyti, kad tokių šeimų tikrai yra. Pats esu kilęs iš iširusios šeimos. Todėl matyti tėvus, kurie yra kartu, užaugino keturis vaikus ir nė negalvoja apie skyrybas, yra tikras džiaugsmas“, – pripažino J. Bellas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)