Bipoliniu afektiniu sutrikimu vadinama psichikos būklė jai buvo diagnozuota 2001 metais. Kaip tik tada dėl nervinio ir psichologinio išsekimo ją buvo nutarta paguldyti į ligoninę. Kaip dabar M. Carey sakė PEOPLE redaktoriui Jessui Cagle‘ui, tada ji tiesiog atsisakė patikėti nustatyta diagnoze.

M. Carey prisipažino pagaliau supratusi, kad būtina kreiptis pagalbos ir pradėti gydytis. Toks suvokimas atėjo po poros pačių sunkiausių jos gyvenimo metų, paženklintų permaininga karjera, dalyvavimu realybės šou ir drama romantinių santykių srityje.

„Dar visiškai neseniai stengiausi tai neigti, gyvenau visiškai užsisklendusi, nuolat bijodama, kad kas nors mane demaskuos, – atvirauja dainininkė, – tačiau tokios pastangos tapo per sunkia našta ir ilgiau taip elgtis aš nebepajėgiau. Todėl kreipiausi pagalbos ir jos sulaukiau, taigi, ėmiau pozityviai vertinti mane supančius žmones ir vėl galiu daryti tai, ką mėgstu, – rašyti dainas ir kurti muziką.“

Viena iš sėkmingiausių visų laikų dainininkių, galinti didžiuotis aštuoniolika topų viršūnes pasiekusių kūrinių ir daugiau nei 200 mln. parduotų įrašų, didelę gyvenimo dalį praleido akylai stebima visuomenės ir tylomis kentėdama.

Šiuo metu jai skirtas gydymas. Ji vartoja medikamentus. II tipo bipolinio sutrikimo ištikti žmonės patiria pasikartojančius depresijos ir hipomanijos (už maniją lengvesnio, tačiau taip pat irzlumą, nemigą ir hiperaktyvumą galinčio lemti sindromo) epizodus.
„Iš tiesų vartoju vaistus, kurie, atrodo, man padeda. Nesijaučiu pernelyg pavargusi, aptingusi ar pan. Svarbiausia dabar – rasti tinkamą balansą“, – sakė M. Carey.

„Labai ilgai maniau, kad turiu sunkų miego sutrikimą, bet tai nebuvo įprasta nemiga – nebuvo taip, kad valandų valandas pragulėčiau skaičiuodama avis. Aš tiesiog be perstojo dirbau. Buvau nuolat suirzusi ir bijojau ką nors nuvilti. Iš tiesų tai buvo tam tikra manijos forma. Galop tarsi į sieną atsitrenkdavau. Kai ištikdavo depresija, pasijusdavau visiškai išsekusi, be to, labai vieniša, ir tai keldavo liūdesį, o kartais apimdavo kaltė, kad nedarau to, kas būtina siekiant karjeros“, – pasakojo M. Carey. Verta paminėti, kad dabar ji vėl grįžo į studiją ir tęsia darbą prie šiemet turinčio pasirodyti albumo.

Šešiamečius dvynukus, kurių susilaukė su buvusiu vyru Nicku Cannonu, auginanti M. Carey sako, kad atvirai prabilti ryžosi manydama, jog taip galbūt padės kitiems panašaus likimo žmonėms.

„Mano situacija išties palanki – aš galiu nesidrovėdama aptarinėti, kaip kovojau su II tipo maniakine depresija. Tikiuosi, kad kada nors pavyks destigmatizuoti šią psichinę būklę, kad jos ištiktiems žmonėms netektų tylomis kentėti. Toks uždarumas kartais tiesiog nepakeliamas“ , – sakė M. Carey.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)