Pirmą kartą istorijoje moteriškos lyties karališkosios šeimos narės vieta eilėje į sostą nebus paveikta dėl naujo vyriškos lyties atstovo gimimo, rašo „The People“.

Pagal 2013 m. sosto paveldėjimo aktą gimimo eiliškumas svarbiausias nustatant, kas taps naujuoju JK karaliumi ar naująja karaliene, nepriklausomai nuo asmens lyties. Jei šio įstatymo nebūtų, princesės Charlotte vieta šiame sąraše gimus berniukui pasikeistų.

Kate Middleton

Šis įstatymas priimtas tuo metu, kai hercogienė laukėsi pirmagimio princo George‘o. Naujasis teisės aktas paliečia visus karališkosios šeimos narius, gimusius po 2011 m. spalio 28 d. Be to, šiuo įstatymu atsisakyta apribojimų, taikytų tiems, kurie gimė tėvams, sudariusiems santuoką su Romos katalikų bažnyčios atstovu.

Šiuo metu pirmasis sosto paveldėtojų eilėje po savo mamos karalienės Elžbietos II yra jos sūnus princas Charlesas. Antrasis – princas Williamas, trečioje ir ketvirtoje vietoje – princas George‘as ir princesė Charlotte.

Gimus trečiajam princo Williamo ir jo sutuoktinės vaikui princas Harry, šiuo metu eilėje į sostą esantis penktoje vietoje, princas Andrew, princesė Beatrice ir princesė Eugenie pasislinks į žemesnes sąrašo vietas.

Kol kas kūdikio lytis nėra oficialiai skelbiama, tačiau karališkoji pora pranešė apie šeimą papildysiantį naująjį narį praėjusių metų rugsėjo mėn., o gimti kūdikis turėtų jau artimiausiomis savaitėmis.

Šiuo metu hercogienė Catherine oficialiai išėjusi motinystės atostogų ir ruošiasi naujajam gyvenimo etapui. Tiesa, Velykų mišiose ji vis tik dalyvavo kartu su sutuoktiniu, tačiau didžiąją laiko dalį jį skiria ruošdama šeimos namus Kensingtono rūmuose naujojo šeimos nario atkeliavimui ir padėdama dukrai bei sūnui apsiprasti su mintimi dėl neilgai trukus šį pasaulį išvysiančio broliuko ar sesutės.

Princesės Charlotte gyvenimo momentai - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)