Tai, beje, ne pirmas kartas, kai pavyksta užfiksuoti šį nervingą (o gal apgalvotą?) princo Harry gestą, rašo harpersbazaar.com. Taip jis laiko ranką ir per filmų premjeras įamžintuose kadruose, ir besifotografuodamas su įvairiais žinomais asmenimis, tarp kurių ir pirmoji Jungtinių Valstijų ponia.

Norom nenorom imame svarstyti, ar tokią pozą reikia ignoruoti kaip paprasčiausią vengtiną įprotį, ar visgi priskirti jai gilesnę, iš anksto apgalvotą reikšmę.

Žmonių kūno kalbą perpratusi ekspertė, knygos „Persuasion Point: Body Language and Speech Influence" autorė Traci Brown, kalbėdama su GoodHousekeeping.com reporteriu, užsiminė, kad princo Harry judesiai gali būti tiek impulsyvus, tiek sąmoningi.

„Visų prima, tai primena įprotį, kadangi šitaip jis įamžintas ne viename kadre, – sakė specialistė. – Delnu jis uždengia saulės rezginį (vadinasi, gyvybiškai svarbius organus) ir taip jį tarsi apsaugo, o tai reiškia, kad princas Harry galbūt jaučiasi nejaukiai. Tik ar kuris nors pasijustų laisvai, kai į jį nukreipiama šitiek objektyvų, be to, nuolatos stebi akylas į mane panašių analitikų žvilgsnis?"

Pasak kūno kalbos specialistės Blancos Cobb, parašiusios knygą „Method of the Masters", šis gestas – tai savotiškas princo Harry ginties metodas, kurio jis griebiasi atsidūręs viešumoje, pavyzdžiui, tada, kai po sužadėtuvių teko pozuoti begalei susirinkusių fotografų.

„Maždaug ties pilvu atsiduriantis delnas pasitarnauja kaip savotiškas barjeras, kuriuo princas Harry atsitveria nuo bet kokių trikdančių aplinkybių ar veiksnių. Šiuo konkrečiu atveju nemaloniai pasijusti galbūt privertė būtinybė pozuoti fotografams", – aiškina kūno kalbos ekspertė. Ji taip pat užsiminė, kad šis gestas gali reikšti, kad princas Harry bando apsaugoti ne tik save, bet ir greta esančius artimus asmenis – be jokios abejonės, M. Markle.

Princas Harry, kaip teko pastebėti, švarką timpčioja ir tada, kai nėra jokios būtinybės gintis. Taip elgtis jis gali ir todėl, kad švarkas perdėm prigludęs, arba norėdamas pasitempti prieš kameras. Vis dėlto T. Brown primygtinai tvirtina, kad drabužius žmonės paprastai timpčioja tada, kai jaučiasi nepatogiai arba patiria įtampą.

Drabužių timpčiojimą galima prilyginti nevalingam plaukų sruogų sukimui, nagų kramtymui ar net stuksenimui koja.

„Tą akimirką princas Harry veikiausiai nesąmoningai mėgina atsikratyti apėmusio jaudulio arba įtampos, – aiškino B. Cobb. – Turint omeny, kad šio gesto princas Harry griebiasi gana dažnai, ko gero, jis nė nesuvokia jį kartojantis."

Matyt, nesvarbu, kiek laiko tenka išbūti dėmesio centre, žiniasklaidos uždegtas prožektorius vis tiek neišvengiamai trikdo – bent šį karališkosios šeimos atstovą tai tikrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)