Teigiantys, kad oficialiai nurodoma princo Charleso ir princesės Dianos jaunėlio sūnaus, penktojo eilėje į sostą karališkosios šeimos įpėdinio, kurio visas vardas – Henry Charlesas Albertas Davidas, tėvystė yra didžiai abejotina, savo įtarimus grindžia stebėtinu princo Harry ir J. Hewitto panašumu, o ypač tuo, kad abu džentelmenai – rusvų plaukų savininkai, rašo harpersbazaar.com.

Slaptas romanas

Tikra tiesa, kad 1986-aisiais, praėjus vos porai metų po princo Harry gimimo, princesė Diana pasinėrė į romantiškus santykius su jojimo mokytoju. Slaptas poros ryšys užsitęsė net penketą metų. Tai faktas, kurį princesė Diana pati pripažino dalyvaudama BBC laidoje 1995-aisiais. Visai gali būti, kad santykiai prasidėjo kur kas anksčiau, nei iki šiol galvota.

Pats J. Hewittas, komentuodamas tą interviu, pasakė: „Ji jokiu būdu nesistengė manęs įsimylėti, lygiai kaip ir aš nesistengiau įsimylėti Dianos. Mus suvedė netikėtai susiklosčiusios aplinkybės. <...> Labai sunku pasakyti, ar tai ji norėjo, kad tie santykiai peraugtų į fizinį ryšį. Nesirengiu teigti nei vienaip, nei kitaip, tačiau nutiko, kaip nutiko, o visa, kas vyko, buvo pagrįsta abipusiu noru.“

Jei šio fakto nepakanka, galima pasiremti buvusio Dianos apsauginio Keno Wharfe‘o liudijimu, pateiktu knygoje „Diana: Closely Guarded Secret“. Jos autorius rašo: „Pora paprastai susitikdavo sename Devone esančiame name, priklausiusiame J. Hewitto motinai, ir girgždančios miegamojo grindų lentos pasakydavo daug daugiau nei bet kokios išpažintys.“

Verta paminėti, kad J. Hewittas ir princesė Diana atrodė beprotiškai įsimylėję. Buvęs jojimo treneris prisipažino apie kartu brandintas svajones nesiskirti visą likusį gyvenimą. Deja, gandams apie slaptą ryšį ėmus skverbtis į žiniasklaidą, poros santykiai nutrūko.

„Nors nė vienas nieko konkretaus nepasakėme, manau, abu suvokėme, kad tai tiesiog neįmanoma. Ilgainiui man darėsi vis aiškiau, kad ji nori nutraukti santykius. Jausmai tiesiog išsikvėpė“, – paaiškino J. Hewittas.

Išorinis panašumas

Viešumon iškilę, o vėliau patvirtinti faktai apie slaptą princesės Dianos ir J. Hewitto romaną nėra vienintelė dingstis klausti, kas yra tikrasis princo Harry tėvas.

Ypač svariu argumentu gandų skleidėjai laiko neįtikėtiną princo Harry ir J. Hewitto panašumą. Šios aplinkybės tiesiog neįmanoma paneigti žvelgiant į dviejų vyrų nuotraukas.

Paneigimas

Nors karališkoji Didžiosios Britanijos šeima paprastai vadovaujasi principu, nurodančiu, kad niekuo nereikia piktintis ir nieko nereikia aiškinti, abejonių dėl tėvystės pasėjusios paskalos, matyt, pasirodė netoleruotinomis, todėl jas buvo pasistengta paneigti.

2002 metais J. Hewittas, duodamas interviu „Sunday Mirror“, pasakė: „Aš jokiu būdu negaliu būti Harry tėvas. Kuo griežčiausiai tvirtinu, kad juo nesu. Žinoma, jis, kaip ir aš, yra rusvaplaukis, be to, žmonės sako, kad esame panašūs. Pats tokių kalbų niekada neskatinau ir, nors pakankamai ilgai bendravau su Diana, privalau kartą ir visiems laikams pasakyti, kad nesu Harry tėvas. Juk kai susipažinau su Diana, princas Harry jau buvo gimęs.“

2002 metais Dianos apsauginis Kenas Wharfe‘as savo knygoje „Diana: Closely Guarded Secret“ rašė: „Piktavališkos paskalos dėl princo Harry tėvystės Dianą ne juokais piktino. Būtina tuojau pat pasakyti, kad tai tikrų tikriausia nesąmonė. Harry gimė 1984 m. rugsėjo 15 d., tačiau iki 1986-ųjų vasaros Diana Jameso nė nepažinojo, o rusvi plaukai, apie kuriuos dažnai užsimena paskalų skleidėjai, yra ne vienam Spenceriui būdingas bruožas.“

2017 metais J. Hewittas per vieną Australijos televizijos laidą dar kartą paneigė kitados paskleistus gandus ir konstatavo, kad daugiau žalos dėl jų patiria ne jis, o princas Harry.

Dianai patarnaudavęs Paulas Burrellis 2017 metais patikino niekada negirdėjęs karališkosios šeimos kalbantis apie tai, kad J. Hewittas galėjo būti Harry tėvu, nes tiesa buvo tiesiog akivaizdi. Abejonių sukėlusios kalbos, pasak jo, tebuvo tikras pramanas, pagrįstas vien tuo, kad Harry yra rusvaplaukis, tačiau tokia yra visų Spencerių plaukų spalva.

Verdiktas

Nepaisant stulbinamo fizinio panašumo, princas Harry tikrai nėra J. Hewitto sūnus. Be minėtų pareiškimų šią galimybę paneigė ir karališkosios šeimos biografė Penny Junor. 2003 metais ji rašė apie atliktą princo Harry plaukų tyrimą. Jo rezultatai, pasak žurnalistės, nepaneigiamai įrodė, kad J. Hewittas tikrai nėra princo tėvas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (170)