„Jos Karališkoji Aukštybė Kembridžo kunigaikštienė 11 val. 1 min. (vietos, 13 val. 1 min. Lietuvos laiku) saugiai pagimdė sūnų, – sakoma rūmų „Twitter“ pranešime. – Berniukas sveria 8 svarus ir 8 uncijas (3,83 kg).“

Kensingtono rūmai pridūrė, kad Williamas dalyvavo gimdyme.

„Tiek Jos Karališkoji Aukštybė, tiek jos vaikelis jaučiasi gerai“, – sakoma pranešime.

Vaikelis gimė Švč. Marijos ligoninės privačiame padalinyje „Lindo Wing“, Londono centre. Tai šeštas Didžiosios Britanijos karalienės proanūkis, penktas asmuo eilėje į Jungtinės Karalystės monarcho sostą.

Pranešime taip pat nurodoma, kad informacija jau pasiekė abiejų pusių artimuosius ir ši žinia juos labai nudžiugino.

Kembridžo kunigaikštienė į ligoninę atvyko pirmadienį, šiek tiek anksčiau nei 6.00 val. ryto, o pranešimas apie kūdikio gimimą buvo išplatintas netrukus po 13.00 val. (vietos laiku).

Gimdymą prižiūrėjo karališkąją šeimą aptarnaujantys vyr. gydytojai akušeris Guy Thorpe-Beestonas ir ginekologas Alanas Farthingas.

Princesę Charlotte ir princą George'ą auginanti šeima nėštumo metu neatskleidė, kokios lyties vaikelis papildys karališkąją šeimą. Nors spėjimų buvo visokių.

Karališkosios šeimos gerbėjai it pašėlę sekė kiekvieną Kate žingsnį ir bandė įskaityti jos nebylias žinutes. Kai Kate Londono gatvėse pasirodė su ryškiai rožiniu paltu, pasipylė komentarai, esą tai gali būti užuomina, jog kunigaikštienė laukiasi mergaitės, tačiau gerbėjus neramino ir kita užuomina – kalėdiniame karališkosios šeimos atviruke ketveriukė pozavo pasipuošusi mėlynai. Ši užuomina galėjo reikšti, jog karališkąją šeimą papildys berniukas.

Tiesa, ne visi britai žinią apie karališkąją šeimą papildysiantį kūdikį sutiko teigiamai. Pasklidus žiniai, jog Kate vėl laukiasi, kilo aršios diskusijos, esą britai ir taip išlaiko visą karališkąją šeimą, tad trečias vaikas reiškia ne ką kitą, o tik dar didesnį pinigų „švaistymą“.

Nuotraukų albume - kaip britai laukė karališkojo kūdikio:

Trečiojo vaikelio besilaukianti Kate Middleton:

Ne taip aršiai nusiteikusiems britams ši žinia tapo dar vienu lažybų objektu: kokiu vardu bus pavadintas trečiasis šeimos kūdikis?

Britai spėja, kad Kate ir Williamas susilauks mergaitės ir ją pavadins Mary. Tarp populiariausių spėjimų yra ir tokių vardų: Alice, Victoria, Albertas, Alexandra, Diana, Elisabeth, Frederickas, Henry, Jamesas ir Grace.

Apie trečiąjį nėštumą karališkieji rūmai viešai pranešė praėjusių metų spalį. Tuo metu Kate buvo nėšia mažiau nei tris mėnesius, tačiau nuslėpti pokyčių nepavyko dėl ją varginusios stipraus pykinimo.

Karališkajai šeimai šie metai – itin ypatingi. Kate ir Williamas susilaukė trečio vaikelio, o princas Harry prie altoriaus ves savo mylimąją Meghan Markle. Pora žiedus sumainys gegužės 19 dieną.

2011 metais susituokę Williamas ir Kate augina 2013-aisiais metais susilaukė sūnaus George'o, o 2015-aisiais – dukros Charlotte.

O kokia Kate Middleton yra kaip mama? Neseniai dailymail.co.uk buvo skelbiamas kūno kalbos ekspertų straipnis, kuriame buvo teigiama, jog Kate yra itin rūpestinga mama.

Viešumoje ji guodžia, šoka, žaidžia, juokiasi ir apkabina savo vaikus. Taip, toks tėvų elgesys yra normalus, bet kūno kalbos ekspertė P. Wood pažymi, kad taip elgtis asmeniui, esančiam visuomenės dėmesio centre, yra gana neįprasta.

„Taigi Kate dar kartą įrodo, kad jai pirmoje vietoje yra vaikai, o ne kažkas kita, – pažymi P. Wood. – Ji niekada nesitempia vaikų paskui save ir neina jų priekyje“. Kate visuomet vertina savo vaikus kaip sau lygius – taip elgiasi ir jos vyras, princas Williamas.

Nuotraukų galerijoje – karališkosios šeimos akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)