Protestai palietė skaudžias ir kai kurių garsenybių asmenines žaizdas.

Šeštadienį Vašingtone per Maršą už mūsų gyvybes dainą „The Times They Are A Changin“ atlikusi Jennifer Hudson priminė apie savo motinos, brolio ir septynmečio sūnėno nužudymą 2008 metais.

„Mes visi esame ką nors praradę ... Mes visi turime tikslą. Ir ko mes norime? Mes norime pokyčių“, – sakė ji, paraginusi didžiulę minią dainuoti kartu.

Kartu su J. Hudson dainavo Vašingtono choro nariai bei išgyvenusieji per išpuolį vasario 14-ąją Parklando, Floridos valstijoje, vidurinėje mokykloje. Per šaudynes išgyvenę moksleiviai dalyvavo tūkstantiniuose mitinguose sostinėje ir kituose JAV miestuose.

Britas P. McCartney sakė, kad jo sprendimą dalyvauti mitinge Niujorke paskatino jo draugo ir buvusio „The Beatles“ nario Johno Lennono nužudymas Manhatane 1980 metais.

„Vienas mano geriausių draugų buvo nušautas čia netoliese, todėl man tai svarbu“, – sakė jis CNN.

Paklaustas, ko jis tikisi iš tokio mitingo, P. McCartney atsisegė savo striukę ir parodė užrašą ant juodu marškinėlių „Mes galime nutraukti šaunamaisiais ginklais daromą smurtą“.

Tarp Vašingtone mitinge dalyvavusių garsenybių buvo ir George‘as ir Amal Clooney, Kate Capshaw, Stevenas Spielbergas, Kim Kardashian ir Kanye Westas, Glenn Close, Cher, Jimmy Fellonas ir Dennisas Rodmanas.

Vašingtone dainavo Commonas, M. Cyrus, Andra Day, Micas Mensa, Demi LOvato, Arianada Grande, o Los Andžele į sceną lipo Rita Ora.