„Liko nufilmuotų laidų, renginių, kuriuose esu nusifilmavęs, kaip grupės „el Fuego“ narys, kurių dar nespėta parodyti. Planuoju dar keletą koncertų su grupe, kol pilnai į jos veiklą įsileis naujas žmogus. Kas jis – negaliu išduoti... Tačiau oficialiai noriu pranešti, kad mano veikla grupėje baigta... Ir bendruomenė, kuriai tai atrodo nepriimtina, nebeturi dėl ko nerimauti“,– užtikrina Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovas.

Anot J.Sakalausko, jam dainuojant grupėje praėjo dešimt nuostabių metų, kai aktyviai koncertuota ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Grupės nariai subrendo, išaugo: Eugenijus Chrebtovas tapo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vienu iš vedamųjų baritonų bei sėkmingai dainuoja visoje Europoje, Tomas Pavilionis – tenoras sėkmingai dirbantis taip pat Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatre.

Ypatingais talentais pasižymi ir dabar grupėje dainuojantys nariai: Paulius Bagdonavičius ir Rokas Spalinskas. „Abu mano kolegos ne tik talentingi, bet ir žmonės, kuriuos galima laikyti pavyzdžiu, kaip reikia dirbti komandoje: pareigingi, darbštūs ir atsidavę. Laikas praleistas su šiais atlikėjais buvo nuostabus. Didžiuojuosi mūsų suburta vyriška bendruomene ir skirtis tikrai gaila...“, – pasakoja J.Sakalauskas.

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovas J.Sakalauskas akcentuoja, kad viena iš priežasčių kodėl jis ėmėsi tokių drastiškų žingsnių, dalis akademinės visuomenės žmonių, kurie skeptiškai žiūrėjo į jo veiklą grupėje „el Fuego“. „Aš nesu toks kategoriškas grupės, kurios nariu buvau ilgus metus, atžvilgiu. Manau, kad grupės stilius, kurį turi „el Fuego“, pasaulyje labai mėgiamas, populiarus ir gerbtinas. Deja, tai nepelnytai neįvertintas muzikinis stilius Lietuvoje“, – sakė J.Sakalauskas.

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovas apgailestauja, kad grupė tarsi suformavo ne visai palankų jo įvaizdį: „kartais tampi susidariusių aplinkybių įkaitu ir sudėtinga su tuo kovoti. Visą gyvenimą mėgau įvairią muziką, įvairius stilius ir esu plačių pažiūrų. Atstovavau grupės stilių ir džiaugiausi. Deja, mano asmenybė šiame stiliuje augo galbūt ne tiek kiek reikėtų“.

„Kartu su naujomis pareigomis noriu ir esu įsipareigojęs atstovauti akademinės muzikos stilių, akademikus. Pereinu į akademinės muzikos pusę: atstovausiu kamerinės muzikos, baleto... kūrėjus ir gerbėjus. Norisi visuomenei parodyti ir net įrodyti, kad išgirsti, klausytis kamerinės muzikos, simfoninių orkestrų yra gerai ir tiesiog būtina... Kad opera, baletas yra labai gražu ir tai gali padėti kurti gražesnę, geresnę visuomenę“, – uždegančiai kalba J.Sakalauskas.

Buvęs grupės narys J.Sakalauskas linki ir tikisi, kad naujas dešimtmetis jubiliejų švenčiančiai grupei „el Fuego“ atneš ir dar didesnį pripažinimą šioje srityje.

„Linkiu, kad tai taptų naujo kokybinio etapo pradžia. Tikiu, kad mane pakeis naujas ir dar aktyvesnis grupės narys. Būdamas užimtas žmogus ne visada galėjau pilnai dalyvauti „el Fuego“ veikloje, nors to labai norėjau. Planuojami dideli grupės dešimties metų jubiliejui skirti renginiai, kur galbūt bus galima išvysti ir mane netikėtame amplua. Naudodamasis proga dėkoju už bendradarbiavimą ne tik buvusiems kolegoms, bet „Zuzi Records“. Jie buvo patys geriausi mano draugai kokie tik gali būti ir tikiuosi juos dar kada nors susitikti ne tik gyvenime, bet ir scenoje. Darbas su šia komanda man buvo didžiulė gyvenimo dovana“, – apgailestauja atlikėjas.

Grupėje „el Fuego“ be J. Sakalausko dainuoja Rokas Spalinskas ir Paulius Bagdanavičius. „el Fuego“ (isp. „Ugnis“) – Lietuvos vokalinė vaikinų grupė, sukurta kaip analogas tarptautinei operinės pop muzikos grupei Il Divo 2008 m.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)