Daugelis merginų negalėtų dirbti „Victoria's Secret“ modeliais. Joms ne tik reikia straksėti podiumu avint aukštakulnius, bet ir kasmetinio kolekcijos pristatymo metu nešti kartais iki 13 kilogramų sveriančius sparnus.

Norinčias prisijungti prie „Victoria's Secret“ „angelų“ pavyktų atbaidyti vien tik griežta dieta. Tad ką valgo „Victoria's Secret“ merginos, kad išliktų lieknos?

Adriana Lima

Trys sotūs valgymai

„Victoria's Secret“ modeliai paprastai yra labai liekni. Tačiau daugelis manekenių gali pasigirti ir dailiais raumenukais. Natūralu, kad tokiai formai pasiekti reikia daug kuro. Niujorke dirbantis asmeninis treneris Stephenas Pasterino praėjusiais metais dirbo su dviem „Victoria's Secret“ modeliais ir ruošė juos pasirodymui Šanchajuje.

„Nesu visokių užkandžių gerbėjas, – sakė treneris. – Mėgstu visą dėmesį sutelkti į tris pagrindinius valgymus ir vieną kitą nekaloringą desertą.“ Tai reiškia, kad su juo dirbančios manekenės neužkandžiauja, tačiau kartais gali pasimėgauti kokiu saldėsiu. Tačiau šiuo atveju svarbiausias žodis yra kartais.

S. Pasterino rekomenduoja valgyti lengvus pusryčius ir normalaus dydžio pietus bei vakarienę. „Tai leis sustiprinti imuninę sistemą ir užtikrinti tinkamą virškinamojo trakto darbą. Tarpas tarp valgymų gali svyruoti nuo trijų iki šešių valandų“, – paaiškino jis.

Išlaikyti stabilų riebalų kiekį

Ch. Passleris pabrėžė, kad visų „Victoria's Secret“ manekenių, su kuriomis jis dirba, kūno riebalų dalis neviršija 20 proc. Tai reiškia, kad jam reikia sudaryti itin specializuotus ir individualius mitybos planus. Jis taip pat kiekvienai manekenei ruošia specializuotą kokteilį iš „miltelių pavidalo medicininio maisto ir baltymų“.

Palyginimui, Amerikos sporto medicinos kolegijos specialistai nurodo, kad vidutinės statistinės moters kūno riebalų kiekis turėtų siekti 20–32 proc. Na, „Victoria's Secret“ manekenių tikrai negalime pavadinti vidutinėmis statistinėmis moterimis. Minėtos kolegijos specialistai teigia, kad „Victoria's Secret“ manekenių kūno riebalų dalis, siekianti 12–22 proc., yra labiau būdinga sportininkams.

"Victoria's  Secret" angelai

Viso gero, pieno produktai

Atsisakyti užkandžių ir normaliai valgyti tris kartus per dieną skamba kaip gana logiškas sprendimas. Ir tokių rekomendacijų laikytis būtų nesunku, ar ne? Tačiau tuo S. Pasterino patarimai nesibaigia. „Aš asmeniškai atsisakyčiau pieno produktų“, – sakė treneris.

O kaipgi ledai?! Jeigu norite tapti „Victoria's Secret“ „angelu“, reikia aukotis. Ir pirma auka yra pieno produktai. „Egzistuoja daugybė alternatyvų, kaip migdolų ar kokosų pienas, kurias mėgstu, ir jos nepučia pilvo“, – sakė S. Pasterino.

Pilvo pūtimas yra dažna problema, dėl kurios skundžiasi moterys. Bet tik įsivaizduokite „Victoria's Secret“ modelį, kuriam pučia pilvą.

Leidinyje „European Review for Medical and Pharmacological Sciences“ paskelbto mokslinio tyrimo išvadose nurodoma, kad maždaug 75 proc. pasaulio gyventojų bėgant metams netenka gebėjimo virškinti pieno produktus ir toleruoti laktozės. O būtent laktozės netoleravimas sukelia pilvo pūtimą, pilvo skausmus ir viduriavimą.

Morkos morkytės

J. Skriver ne tik mano, kad valgyti reikia saikingai, bet ir renkasi sveikus užkandžius. „Užkandžiams mėgstu vaisius, morkas, riešutus. Nedidelė sauja riešutų suteikia man energijos“, – sakė manekenė.

Ji teigia visuomet rankinėje turinti kokį nors vaisių. „Man taip pat patinka riešutų batonėliai, kuriuos galima be vargo nešiotis rankinėje“, – sakė ji.

Manekenė taip pat dažnai valgo dvejus pusryčius.

Alessandra Ambrosio

Jokių „beprotiškų dietų“

Ne visos „Victoria's Secret“ manekenės atsisako pieno produktų. Juk galiausiai ne visos jos netoleruoja laktozės. Pavyzdžiui, modelis Stella Maxwell sakė, kad jos požiūris į sveiką mitybą yra toks: „Aš visko valgau saikingai. Nemanau, kad reikia kažko atsisakyti 100 proc. ar laikytis kokios beprotiškos dietos“.

Stella pasisako už porcijų kontroliavimą. Pavyzdžiui, pusryčiams jis valgo plaktų kiaušinių su avokadu arba avižų, kurias teigia tiesiog dievinanti. Jogurtas su javainiais taip pat yra puikus variantas. Kalbant apie pietus, Stella valgo baltymų – nuo lašišos iki vištienos – ir būtinai su šviežiomis salotomis.

Skirtingai nei propaguoja S. Pasterino, Stella mėgsta užkandžiauti. „Man patinka riešutai“, – sakė manekenė.

"Victoria's Secret" šou 2015

„Mėsainiai ir dešrainiai su skrudintomis bulvytėmis“

„Victoria's Secret“ modelis Devon Windsor pritaria kolegei Stellai Maxwell, kad nereikia atsisakyti tam tikrų produktų grupių. Save gurmane laikanti Devon pusryčiams mėgsta valgyti Benedikto kiaušinius. Pietums ji renkasi salotas su kokiais nors baltymais. O vakarienei, jeigu eina vakaroti su draugais, ji gali sau leisti ir „kepsnį ant grotelių, mėsainį, dešrainį su bulvytėms ir tuomet kavos“. Ir negalime pamiršti užkandžių: pavakariams ji renkasi tirštą kokteilį ar sultis, o kartais net pasimėgauja ledais. Štai jums ir mitybos planas.

Žinoma, Devon nepamiršta ir fizinio krūvio. Ji derina kardio pratimus su svorių kilnojimu ir taip pat mėgsta kikboksą.

Avokadas per dieną

Kaip ir J. Skriver, „Victoria's Secret“ manekenė Georgia Fowler taip pat laikosi 80:20 taisyklės. „Stengiuosi, kad 80 proc. maisto sudarytų vaisiai ir daržovės, 10 proc. – riebalai, o 10 proc. – baltymai“, – sakė ji.

Kasdien ji valgo savo mėgstamų sveikųjų riebalų. „Aš nuolat sakau, kad reikia kasdien suvalgyti po avokadą“, – sakė manekenė. Jeigu mėgstate avokadus, tai jums nebus sunku. G. Fowler nevalgo nereikalingų angliavandenių, riboja pieno produktus ir nevalgo perdirbo maisto.

O prieš pat kolekcijos pristatymą ji, kaip ir jos kolegės, atsisako visų produktų, kurie galėtų pūsti pilvą. „Reikia sveikai maitintis visus metus“, – paaiškina manekenė.

Brooke Perry

Išgerti daugiau nei keturis litrus vandens per dieną

Prieš ankstesnių „Victoria's Secret“ kolekcijų pristatymus daugelis modelių, įskaitant Adrianą Limą ir Bellą Hadid, laikėsi detoksikacinės dietos, kurią rekomendavo mitybos specialistas Charlesas Passleris. Šios detoksikacinės dietos tikslas yra sumažinti kūno riebalų kiekį spartinant medžiagų apykaitą. O tai padaryti nėra labai paprasta. Anot specialisto, svarbiausia yra tinkamai nusiteikti.
Nors dietos reikia laikytis tik maždaug savaitę, būtina nepamiršti daugelio dalykų. Ch. Passleris rekomenduoja miegoti 7–9 valandas bei per dieną išgerti nuo dviejų iki keturių litrų vandens.

Jokio alkoholio ir tik šiek tiek angliavandenių

Kaip ir S. Pasterino, Ch. Passleris rekomenduoja manekenėms atsisakyti maisto produktų, kurie sukelia uždegimą ir pilvo pūtimą. Tai reiškia, kad patartina atsisakyti glitimo turinčių produktų, cukraus, perdirbo maisto ir pieno produktų. Ch. Passleris ypač aiškiai akcentuoja, kad būtina visiškai atsisakyti alkoholio. Tai nereiškia, kad „Victoria's Secret“ manekenės yra visiškos abstinentės. Tiesiog alkoholio reikia nevartoti detoksikacijos metu.

Be to, patariama vartoti labai mažai angliavandenių, nes šie sulaiko organizme vandenį ir neleidžia pasiekti norimo lieknumo. O kodėl angliavandenių neatsisakoma visiškai? Nes jų reikia energijai prieš treniruotes. Detoksikacijos metu modeliai angliavandenių valgo tik prieš treniruotes.

Tad ką gi valgo garsiosios manekenės? Labai daug baltymų (žuvis, kiaušiniai, mėsa, ir baltymų milteliai), sveikų riebalų (avokadai, riešutai, chia sėklos) ir, žinoma, nedaug „gerųjų“ angliavandenių – bolivinių balandų, vaisių, batatų, ir tik prieš treniruotes.

"victoria's Secret" šou 2015

80:20 taisyklė

Kai „Victoria's Secret“ manekenės nesilaiko detoksikacinės dietos prieš pat kolekcijos pristatymą, joms vis tiek pavyksta išlikti lieknoms. Modelis Josephine Skriver sako, kad būtina galvoti apie tai, ką valgai, visą laiką. Ji teigia besilaikanti 80:20 taisyklės. Tai reiškia, kad 80 proc. laiko ji valgo sveikai ir mankštinasi. O likusius 20 proc. savo laiko ji leidžia sau atsipalaiduoti ir pasimėgauti gardesniu kąsneliu ir ne taip daug sportuoti.

„Išsaugau figūrą, nes tikrai rūpinuosi savo kūnu“, – sakė ji.

Laikytis 80:20 taisyklės tikrai yra realiau, nei griežtai nuolat riboti maistą. J. Skriver sako, kad tikrai nėra griežtos dietos ir „greitų sprendimų“ gerbėja. „Tikrai nebus taip, jog 30 atsilenkimų – ir jūs jau turite plokščią raumeningą pilvuką“, – sakė ji.

Laikas yra viskas

Dar vienas svarbus „Victoria's Secret“ manekenių mitybos elementas – pasninkavimas. „Tarp vakarienės ir pusryčių palieku didelį laiko tarpą, – atskleidė manekenė Bridget Malcolm.

„Esu atsitiktinė protarpiais pasninkaujanti manekenė, – juokėsi ji. – Geriau miegu, kai nesu prisivalgiusi, bet ir nesu visiškai alkana.“

Beje, tokio pasninkavimo teorija grindžiama ir moksliniais tyrimais. Kanados medikų asociacijos žurnale paskelbto mokslinio tyrimo išvadoje nurodoma: jeigu žmogus nevalgo 10–16 valandų, organizmas ima ieškoti energijos ir deginti riebalų atsargas. Prasidėjus tokiam procesui, kraujotakoje atsiranda ketonų (riebiųjų rūgščių), o tai yra naudinga smegenims.

Pasninkavimo nauda norint sulieknėti yra paprasta: žmogus tiesiog suvartoja mažiau kalorijų. Kaip ten bebūtų, asmeninis treneris S. Pasterino pataria tiek „Victoria's Secret“ manekenėms, tiek ir paprastiems žmonėms „niekada nevalgyti likus trims valandoms iki miego“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)