– Ar tikite, kad reikia rengtis pagal amžių?

– Iš tiesų manau, kad taip. Tačiau kiekvieno amžius yra skirtingas. Turiu omeny, kad kai esi tam tikro amžiaus, viskas priklauso nuo to, kaip save pateiki, kokio amžiaus jautiesi viduje ir kokioje gyvenimo stadijoje esi. Kai kurie penkiasdešimtmečiai jaučiasi kaip 35-ių. Viskas priklauso nuo saviraiškos.

– Ko būdama 43 metų tikrai nesivilktumėte?

– Tikrai nesivilkčiau aptemptų trikotažinių palaidinių be petnešėlių. Tai jau ne.

– Kokį keisčiausią gandą apie save esate girdėjusi?

– Kad plaunu veidą „Evian“ vandeniu. Velniai žino, iš kur jis atsirado.

– Kokiomis vyresnėmis moterimis jūs žavitės?

– Gloria Steinem yra vienas geriausių moters feministės pavyzdžių. Jane Fonda visuomet buvo ta, kuri labai nuoširdžiai pateikia save pasauliui. Vertinu tai. Holivude turime daugybę puikių pavyzdžių – nuo Meryl Streep iki Helen Mirren. Jos sugeba puikiai suderinti tai, ko iš jos nori aplinkiniai, bet dėl to neaukoja savasties.

– Kokia mėgstamiausia jūsų tradicija su bičiulėmis?

– Kartą per mėnesį su merginomis susitinkame vakarienės kokiame nors mieste, kuriame tuo metu lankosi dauguma iš mūsų, paprastai Niujorke ar Los Andžele. Turime susikūrusios elektroninio pašto grupę ir žinome, kas ir kur bus. Taigi, paaiškėja, kad „ta ir ta bus Niujorke. Aha, puiku, kaip ir ta ir ta“. Mes kaskart išsirenkame naują restoraną ir mėgstame susitikti apie 18 val., kad jau 20 val. baigtume ir galėtume grįžti namo ir pamiegoti.

– Ar esate ką nors išbandžiusi po 40 metų, ko niekada nebūtumėte pagalvojusi, kad padarysite?

– Ištekėjau. Tai buvo didžiausias dalykas, kurį padariau sulaukusi keturiasdešimties, ir tai man leido atsiverti pačiais įvairiausiais būdais. Tai tiesiog nuostabu. Nemaniau, kad tai padarysiu. Ir nežinau, ar būčiau tai padariusi, jeigu nebūčiau sutikusi savo vyro. Tai buvo staigmena.

– Kokia yra jūsų mantra?

– Neturėčiau atskleisti savo mantros. Tik juokauju, meditacinis juokelis. „Daryk viską, kas įmanoma“.

Ką svarbiausio apie save suvokėte sulaukusi keturiasdešimties metų?

– Tai, kad senstant kūnas pamažu keičiasi pačiais įvairiausiais būdais. Jis nebereaguoja taip pat, kaip reaguodavo. Nebegaunu tokių pat rezultatų taip lengvai, kaip būdavo anksčiau. Dabar žiūriu į save ir suvokiu: „Aha, dabar esu tokiame gyvenimo etape, kur turiu būti atsargi. Jeigu atsipalaiduosiu, reikalų taip lengvai nepataisysiu. Todėl turiu būti disciplinuota“. Apie tai iš dalies kalbu savo naujoje „Ilgaamžiškumo knygoje“. Tačiau kaip ir visi, esu mažiau ar daugiau disciplinuota skirtingais savo gyvenimo etapais, priklausomai nuo to, kas mano gyvenime vyksta.

– Kuri tendencija, jūsų nuomone, jau mėgaujasi per dideliu ilgaamžiškumu?

– Socialiniai tinklai tikrai yra puikus dalykas, tačiau jie negali pakeisti tikro žmogiško bendravimo. Mums reikėtų daugiau bendrauti gyvai bei mažiau praleisti laiko prie įrenginių ekranų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją