Seksualinio priekabiavimo bangai užplūdus kino pasaulį, visos šio pasaulio iškilmės tapo kitokios. Raudonuoju kilimu žengiančios garsenybės skleidžia žinutes apie #metoo ir #timesup judėjimą ti išreikšdamos apranga ar specialiomis detalėmis.

Sausio pradžioję vykusių „Auksinių gaublių“ apdovanojimų metu raudonasis kilimas nusidažė gedulo spalva. Kone visos garsenybės pasipuošė juodais apdarais, dažnas vakaro svečias įsisegė ir #metoo ar #timesup ženklelį.

„Gammy“ statulėlių dalybose garsenybės ant raudono kilimo žengė su rankose spaudžiamomis ar drabužiuose įsegtomis baltomis rožėmis.

Tiesa, pernai vykę „Oskarų“ apdovanojimai taip pat tapo puikia vieta išreikšti savo pozicijai. Ne viena garsenybė, žengdama raudonuoju kilimu, segėjo žydrus kaspinėlius. Ką jie reiškė? Tai Amerikos pilietinių laisvių sąjungos (APLS) naujos iniciatyvos simbolis. Iniciatyva skatino garsenybes solidarizuotis su nepartine, pelno nesiekiančia organizacija, kuri beveik 100 metų gynė žmonių teises bei laisves, kurios įtvirtintos JAV konstitucijoje ir įstatymuose.

Vos ant „Oskarų“ raudonojo kilimo pasirodė pirmieji svečiai, tapo aišku – šių apdovanojimų iškilmės bus spalvingos. Garsenybės prieš minias fotografų pozavo išsipuošusios seksualiomis ir spalvingomis suknelėmis.

Tačiau „Oskarų“ svečiai ir viešnios neliko abejingi seksualinio priekabiavimo skandalui. Kai kurie svečiai raudonuoju kilimu žengė įsisegę ženklelius #timesup.

„Oskarų“ raudonasis kilimas (nuolat pildoma):

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)