Tačiau kasdienis princų ir princesių gyvenimas tikrai nėra lengvas. Pirmiausia, jie negali dėvėti bet ko, ko tik norisi.

Laikraštis „The New York Times“ surinko kelias svarbiausias jų aprangos taisykles. Ar žinojote, kad tiaras gali nešioti tik vedusios moterys, o anksčiau berniukai iki aštuonerių metų galėdavo dėvėti tik sukneles?

Skrybėlės

Jau daugybę metų karalienė Elžbieta II yra fotografuojama pasipuošusi įspūdingomis ir itin dailiomis skrybėlėmis. Tačiau tai nėra tik asmeninė meilė skrybėlėms. Kaip paaiškino etiketo ekspertė Diana Mather, „iki šeštojo praėjusio amžiaus dešimtmečio moterys Britanijoje retai išeidavo į gatvę be skrybėlaitės, nes buvo nepadoru viešumoje rodyti plaukus“. Tačiau dabar jau nebe šešiasdešimtieji ir pati karalienė nemažai pasikeitė. „Dabar skrybėlės yra nešiojamos tik oficialiomis progomis“, – paaiškino ekspertė.

„Nepaisant to, galioja sena taisyklė, kad skrybėlės nenešiojamos namuose po 18 val., nes tuomet damos persirengdavo vakarui ir pasipuošdavo tiaromis ir šeimyniniais papuošalais“, – sakė etiketo specialistas Grantas Harrodas.

Tiaros... su tam tikromis sąlygomis

Svarbu žinoti, kad tiaromis, pagal etiketą, gali puoštis tik ištekėjusios moterys arba karališkajai šeimai priklausančios. „Ištekėjusių moterų atveju tiara buvo statuso ženklas, parodantis, kad moteris yra užimta ir neieško vyro. O džentelmenams tai aiškus signalas, kad konkrečios damos merginti negalima“, – paaiškino D. Mather.

Beje, net ir Kate Middleton turėjo palaukti, kol ištekės už princo Williamo ir taps kunigaikštiene, kad galėtų pasipuošti tiara.

Kate Middleton

Avalynės subtilybės

Kaip rašo žurnalas „Vanity Fair“, kunigaikštienė Catherine niekada karalienės Elžbietos akivaizdoje pilnapadžių aukštakulnių. „Karalienei nelabai patinka tokie bateliai. Jai jie nelabai patinka, ir karališkosios šeimos moterys tą puikiai žino“, – sakė vienas šaltinis.

Nepaisant to, Catherine mėgsta avėti tokią avalynę laisvalaikiu, kai karalienės nėra šalia.

Kate Middleton

Viskas apie kelnes

Vienas iš juokingų skirtumų tarp amerikiečių ir britų yra tas, kad jie skirtingai vartoja žodį kelnės (pants ir trousers). Tai, ką amerikiečiai vadina kelnėmis (pants), britai laiko apatiniais. O kelnėms vadinti jie vartoja žodį trousers.

Kaip ten bebūtų, kelnes mėgsta mūvėti ir karališkosios šeimos moterys. Klasikines kelnes jos derina su megztukais ar bliuzonais. O karališkosios šeimos vyrai renkasi chinos stiliaus kelnes, prie kurių velkasi polo marškinėlius ar bliuzonus. Karalienei nepriimtina per daug kasdieniška apranga. Tad tik įsivaizduokite jos požiūrį į džinsus. „Į daugelį vietų asmuo, mūvintis džinsus, nebus įleistas, nes jie vis dar yra laikomi per daug kasdienišku drabužiu“, – sakė D. Mather.

Negi karališkosios šeimos nariai nemūvi džinsų? „Jeigu kunigaikštienė išeina pasivaikščioti su šunimi, tuomet džinsai tikrai tinka“, – sakė ji. Tiesa, būna ir daugiau atvejų, kai džinsus renkasi ir karališkosios šeimos atstovai.

Rebecca Deacon

Ne, džinsai tikrai nėra uždrausti

Nors labai retai pamatysi Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos atstovus apsivilkusius vien tik džinsinio audinio drabužiais, džinsinių kelnių jie tiktai nevengia ir jas mūvi ne tik vedžiodami šunis. Kunigaikštienė Catherine ne kartą buvo nufotografuota mūvinti tiek tamsių, tiek ryšių spalvų džinsus. Net ir princas Williamas kartais juos mūvi.

Akivaizdu, kad džinsai karališkajai šeimai nėra uždrausti, tačiau jie turi būti mūvimi tinkamomis progomis.

Spalvų įvairovė

Galima teigti, kad Didžiosios Britanijos karalienė rengiasi labai konservatyviai. Tačiau to nepasakytum apie jos drabužių spalvinę gamą. Monarchė tikrai nebijo pačių drąsiausių spalvų. Nuo oranžinės ir karališkosios mėlynos iki ryškiai geltonos. Karalienė yra vilkėjusi pačių ryškiausių spalvų drabužius. Kodėl? Karalienės biografas Robertas Hardmanas laikraščiui „The Telegraph“ yra sakęs, kad nors karalienė labai kukli, ji pati kartą yra pasakiusi, kad „niekada nevilkėčiau smėlio spalvos drabužių, nes niekas nežinotų, kas aš esu“.

O karalienės marti Vesekso grafienė Sophie taip pat yra labai logiškai paaiškinusi, kodėl karalienė rengiasi itin ryškiai. „Nepamirškite, kad kai ji kur nors atvyksta, aplinkui susirenka didžiulė minia žmonių. Ir visi nori pamatyti karalienę, nors ir akies kampučiu. Ji turi būti ryškiai apsirengusi, kad žmonės galėtų pasakyti: „Aš mačiau karalienę“.

Kūno spalva

Didžiosios Britanijos karalienė gal ir mėgsta ryškius apdarus, tačiau ar kada nors matėte, kad jos nagai būtų nulakuoti ryškia spalva? Kaip teigia nagų lako gamybos kompanija „Essie“, karalienės kirpėja 1989 metais jiems atsiuntė laišką, kuriame prašyta atsiųsti „Ballet Slippers“ (puantų) spalvos nagų lako, nes tik tokiu karalienė lakuosis nagus. Ir nuo 1989 metų padarytos nuotraukos įrodo, kad karalienės manikiūras visuomet yra neutralios spalvos.

Kate Middleton

Beje, pastebėta, kad itin neutraliu laku nagus lakuojasi ir kunigaikštienė Catherine ir Meghan Markle. Gal karalienė išleido kokį dekretą dėl „kūno spalvos“ nagų lako? Ar tai buvo tik jos patarimas jaunajai kartai? Kaip ten bebūtų, jaunosios damos šio principo laikosi.

Kas mūvi šortus?

Amerikiečiams gal ir keistai atrodo šortus mūvintys britų berniukai, pavyzdžiui, princas George‘as. Tačiau karališkosios šeimos nariams tai įprasta: berniukai turi mūvėti trumpas kelnes, būti apsivilkę megztuką ir mūvėti ilgas kojines.

Princas Williamas su sūnumi George'u

Karališkoji šeima tokią aprangą laiko formalia. Jeigu tai jums atrodo keista, turėtumėte žinoti, kad anksčiau buvo dar keisčiau. Etiketo specialistas G. Harrodas paaiškino, kad anksčiau maži berniukai iki aštuonerių metų amžiaus vilkėjo... sukneles.

Karališkoji šeima nuotraukose:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)