Tad kiek gi tiesos iš tikrųjų buvo bestseleryje?

„The Telegraph“ kviečia susipažinti su įdomiausiais faktais iš mados karalienės gyvenimo, kurių galbūt dar nežinojote.

- Bob stiliaus kirpimas A. Wintour lydi nuo pat paauglystės – pirmą kartą ji taip apsikirpo būdama keturiolikos. Lankydamasi Londone, kur vyksta mados savaitės renginiai, ji visada pasirūpina, kad plaukai atrodytų nepriekaištingai.

Dėl šios priežasties galvą trenka ir džiovina du kartus per dieną – ryte ir vakare. Žinoma, tuo rūpinasi ne pati, o patiki vietos grožio profesionalams.

- A. Wintour turi du brolius ir seserį: Patricką, Jamesą ir Norą. Trečias brolis Geraldas žuvo avarijoje dar būdamas vaikas. P. Wintouras dirba „The Guardian“, yra laikraščio diplomatijos skilties redaktorius.

- Romane „Ir velnias dėvi Prada“, kurį parašė buvusi jos asmeninė asistentė Lauren Weisberger (nors tiesiai niekur nėra įvardijama, tačiau beveik neabejojama, jog knyga - būtent apie A. Wintour), pagrindinė veikėja Miranda Prietley kiekvieną mielą dieną pietums iš restorano į biurą užsisako ką tik iškeptą didkepsnį. Taip pat elgiasi ir A. Wintour.

- Idealios figūros redaktorė įsipainiojusi į jau 20 metų trunkantį romaną – su pamėgto stiliaus Manolo Blahnik bateliais, kurie idealiai atitinka jos odos atspalvį (sklando gandai, kad ji turi skirtingo atspalvio batelių, kuriuos avi, pavyzdžiui, įdegusi saulėje).

- Karjerą A. Wintour pradėjo „Harpers and Queen“ Londone (dabartinis „Harper's Bazaar“), darbavosi JAV „Harper's Bazaar“ ir britų „Vogue“ bei „House and Garden“ žurnale. Galiausiai 1988 metais jai buvo pasiūlyta užimti naują gyvenimą pradedančio JAV „Vogue“ vyriausiosios redaktorės postą.

- Pirmasis A. Wintour JAV „Vogue“ viršelis pasipuošė Izraelio modelio Michaelos Bercu nuotrauka. Moteris mūvėjo „Guess“ džinsus ir „Christian Lacroix Haute Couture“ švarkelį – tai buvo toks modernus sprendimas, jog žurnalo leidėjai net perklausė, ar čia nėra klaidos. „Švarkelis iš tikrųjų buvo paimtas kostiumėlio, bet sijonas Michaelai netikęs. Po atostogų gimtajame Izraelyje ji buvo priaugusi kelis papildomus kilogramus. Tai visai nesvarbu. Tiesą sakant, tai mums tik dar labiau padėjo įgyvendinti beprotišką idėją – mados didybę įmesti į kasdieninio gyvenimo situaciją ir pasižiūrėti, kas iš to išeis“, – viršelio istoriją prisimena A. Wintour.

- Tenisas – mėgstamiausia A. Wintour sporto šaka. Sklando gandai, kad ji keliasi 5 valandą ryto, kad prieš darbus galėtų pažaisti. Be to, ji reguliari teniso turnyrų visame pasaulyje viešnia, o didžiausią silpnybę jaučia Šveicarijos teniso žvaigždei Rogeriui Federeriui.

- Kaip ir Kembridžo kunigaikštienė, A. Wintour neskuba keisti drabužių. ji mėgsta „Prada“ sukneles, ir ne kartą yra nufotografuota vilkinti tuos pačius drabužius ir spalvotus stiklinius karolius.

- Jei norite dirbti su A. Wintour, žinokite – ji ieško stiprių asmenybių. „Man nepatinka žmonės, kurie sutinka su viskuo, ką aš sugalvoju. Noriu dirbti su žmonėmis, kurie gali ginčytis, nesutikti, kurie turi požiūrį, atsispindėsiantį žurnale. Mano tėtis tikėjo asmenybės kultu. Į „London Evening Standard“ jis kviesdavo puikių rašytojų, žurnalistų. Aš stengiuosi elgtis taip pat.“

- Nors ir pravardžiuojama atomine Wintour (dėl šalto charakterio), tačiau žurnalo rugsėjo numeryje ji sako, kad vaikai – jos silpnybė. A. Wintour turi dukterį ir sūnų Charlesą, kuris seka tėvo psichologo pėdomis.

- A. Wintour – karšta demokratų rėmėja. Ji rinko lėšas tiek Baracko Obamos, tiek Hillary Clinton prezidento rinkimų kampanijoms. „Vogue“ netgi žengė precedento neturintį žingsnį – skatino H. Clinton tapti pirma moterimi prezidente. Vienu metu netgi sklandė gandai, kad A. Wintour žadamas gardus kąsnelis – ambasadorės postas.

- Ji punktuali, dažnai ateina anksčiau. Neretai galima ją pamatyti madų šou priekinėse eilėse, laukiančią, kol prasidės renginys.

- Kartą A. Wintour sakė „The Telegraph“, kad mėgsta Niujorką, nes tai „žmonių, kurie nori dirbti, miestas. Man patinka, kad šiame mieste visi yra iš įvairių vietų – čia nesi smerkiamas dėl akcento, dėl to, kas buvo tavo tėvas ar pan.“

- Anot dukters Bee Schaffer, A. Wintour – kilniausias žmogus, koks tik gali būti, visų poreikiai jai svarbesni už jos pačios. Schaffer, kuri yra susižadėjusi su velionio „Vogue Italia“ sūnumi Franca Sozzani, apibūdina motiną kaip labai produktyvią asmenybę, kuriai greitai pasidaro nuobodu.

- A. Wintour buvo suteikta didelė garbė mados pasaulyje – 2014 m. Niujorko metropoliteno muziejus pavadino jos vardu Kostiumo institutą. Surinkus 125 mln. dolerių, institutas buvo pavadintas Annos Wintour kostiumo centru. Jame eksponuojamos visos muziejaus mados parodos, taip pat ir kasmetinė gegužės paroda su pokyliu, į kurį susirenka garsenybės. Tuometinė pirmoji šalies dama Michelle Obama atidarydama centrą sakė: „Esu čia, nes gerbiu ir žaviuosi šia moterimi, kurią su pasididžiavimu vadinu savo drauge.“

- 2017 m. ji gavo damos titulą. 2017 m. gegužę priimdama titulą iš karalienės Elžbietos II ji vilkėjo „Chanel“ suknelę.

- A. Wintour patinka kailiai – būtent dėl to ji ne visiems patinka. 2005 m. einančią į „Chloé“ kolekcijos pristatymą Paryžiaus mados savaitėje PETA nariai metė į ją pyragą su skystu kremu.

- A. Wintour gimė 1949 m. Londone, baigė Šiaurės Londono koledžo mokyklą.

- Nuo 2004 m. A. Wintour ir Teksaso verslininkas Shelby‘is Bryanas yra pora.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)