M. Streep vyras – D. Gummeris

M. Streep vyras, Donas Gummeris, yra sėkmingai dirbantis skulptorius. Nors su pramogų verslu jo veikla niekaip nesusijusi, žymiajai aktorei jis yra tikras gyvenimo ramstis, rašo yours.co.uk. „Mūsų santuoka, vaikai ir jų gerovė savaime byloja apie mūsų priimamus sprendimus", – sako M. Streep.

Kaip jie susipažino?

Verta užsiminti, kad jei ne atsitiktinumas, dėl kurio 1978 metais D. Gummeris sutiko leisti aktorei apsistoti savo paties bute, kai gyvenimas, kaip jai tada atrodė, slydo iš rankų, šių žmonių likimai galėjo ir nesusikirsti.

1976 metais, kai M. Streep, kaip aktorės, karjera dar tik pradėjo įgauti pagreitį, ji susipažino su Johnu Cazale, kaip ir ji, vaidinusiu pagal Williamo Shakespeare'o pjesę „Jei taip, tai šitaip" („Measure for Measure") pastatytame spektaklyje. Šis aktorius garsus savo pasirodymais pirmose dviejose „Krikštatėvio" („Godfather") serijose, kuriose įkūnijo Fredo Corleone personažą, o tuo metu, kai susitiko su M. Streep, jau buvo pripažįstamas dėl gausių savo vaidmenų. M. Streep ir J. Cazale beprotiškai įsimylėjo vienas kitą ir pradėjo kartu gyventi. J. Cazale žadėjo, kad tada, kai galės ilgesniam laikui atsikvėpti nuo vaidybos, nedelsdamas ją ves.

Neišpasakytam įsimylėjėlių džiaugsmui, abiem buvo patikėti pagrindiniai vaidmenys kino juostoje „Elnių medžiotojas" („The Deer Hunter"), tačiau šoką sukėlė tai, kad prieš pat prasidedant filmavimui J. Cazale buvo diagnozuotas paskutinės stadijos kaulų vėžys. Jo būklė buvo tokia rimta, kad nebuvo įmanoma pritaikyti jokio draudimo. Tik režisieriaus užsispyrimo ir M. Streep grasinimo palikti filmavimo aikštelę dėka prodiuseriai sutiko neatsisakyti J. Cazale paslaugų. Filmavimo grafikas buvo pertvarkytas taip, kad epizodai, kuriuose pasirodo J. Cazale, būtų filmuojami pirmiausia, kol aktorius jautėsi palyginti gerai.

Visą tą laiką M. Streep buvo šalia. „Vargu ar esu matęs labiau gęstančiam žmogui, koks tada buvo Johnas, atsidavusią būtybę, – prisiminė kartu su aktorių pora tada filmavęsis Robertas de Niro. – Jos meilė tam vyrui buvo neįtikėtina."

Pasibaigus filmavimui ji persikėlė į ligoninę, kurioje buvo paguldytas J. Cazale. Jo gyvybė nutrūko greičiau nei įvyko filmo premjera. Aktorius mirė 1978 metų kovą, būdamas 42 metų.

Po mylimojo mirties M. Streep nesugebėjo gyventi tuose kambariuose, kuriuose viskas priminė patirtą meilę. Kaip tik tada jos brolio draugas Donas Gummeris pasiūlė laikinai, kol pats buvo išvykęs, apsistoti savo bute. Komentuodamas tą situacija D. Gummeris pasakė: „Meryl buvo sukrėsta J. Cazale mirties, tad aš dariau viską, ką galėjau, kad jai padėčiau, kol ilgainiui pajutau kad pradedu ją įsimylėti."

Santuoka

Kai kurių asmenų nuostabai, tų pačių metų rugsėjį D. Gummeris ir M. Streep susituokė. „Nebuvau susitaikiusi su Johno mirtimi, bet turėjau toliau gyventi, o Donas man rodė, kaip tai daryti", – sakė aktorė. Ilga ir laiminga jų santuoką, taip pat šiemet laukianti apvali vedybinio gyvenimo sukaktis įrodo, kad instinktyviai kitados priimti sprendimai buvo vienintelė teisinga išeitis.

Galbūt atsidavimą, su kuriuo pasineria į kiekvieną kuriamą vaidmenį, galima sieti su širdyje neišblėsusia pirmąja meile? Juk J. Cazale sėkmę nulėmė neįtikėtinas jo sugebėjimas įsijausti į vaidmenis. Ši savybė būdinga ir M. Streep. Gal galima sakyti, kad atsiduodama vaidybai ji savotiškai reiškia pagarbą J. Cazale atminimui ir netikėtai nutrūkusiai įspūdingai jo karjerai?

Kai kūrė Lindy Chamberlain personažą tikrais įvykiai paremtame filme „A Cry in the Dark", pasakojančiame apie naujagimio nužudymu neteisingai apkaltintą moterį, norėdama geriau perprasti pastarosios charakterį, M. Streep aplankė ją kalėjime.

Filmuojant vieną meilės dramos „Mano Afrika" („Out of Africa") epizodą, M. Streep ilgą laiką turėjo išlaikyti orią ir ramią povyzą. Savo užduotį ji įvykdė kuo puikiausiai, tačiau vos tik epizodas buvo nufilmuotas, ji tiesiog persiplėšė suknelę, už kurios, kaip paaiškėjo, buvo užlindęs milžiniškas vabzdys.

Dainininkė Cher, kartu su M. Streep besidarbavusi prie dramos „Silkwood" kūrimo, kalbėdama apie kolegę pasakė: „Ji – vaidinimo mašina, lygiai kaip ryklys – žudymo mašina. Ji tarsi tam sutverta." Tai, beje, ne vienintelė Cher per filmavimą paaiškėjusi tiesa. Dainininkei teko pažinti ir mažiau matomą bei žinomą aktorės asmenybės pusę: M. Streep ji išvydo kaip motiną, kuri mėgsta ruošti valgį ir rūpintis namais.

„Mes megzdavome arba nerdavome ir vis šnekučiuodavomės apie vaikus. Tiek įsikalbėdavome, kad imdavau savęs klausti, ar normalu nesugebėti nuo jų atsiriboti. Galop supratau, kad, šiaip ar taip, esame dvi savo gyvenimu patenkintos motinos", – sakė Cher.

Vedybinis gyvenimas

Kaip tik šios Cher nuostabą sukėlusios M. Streep savybės yra gerai pažįstamos jos sutuoktiniui D. Gummeriui. Pora gyvena taip toli nuo Holivudo, kaip tik gali būti įmanoma – Konektikute. Nors tam tikra prabanga jie, aišku, mėgaujasi, šiaip jau laikosi tradicinio požiūrio į šeimą ir namus.

M. Streep yra pasakiusi, kad laimingos santuokos paslaptis – tai geranoriškumas ir sugebėjimas nusileisti, be to, mokėjimas kartkartėmis prikąsti liežuvį.

Akivaizdu, kad aktorė, kuri, atsiimdama „Auksinio gaublio" apdovanojimą 2012 metais renginyje susirinkusiai publikai pasakė: „Et, kalbą turėsiu sakyti iš atminties – pamiršau akinius!", nebijo būti savimi.

Skausminga patirtis ją akivaizdžiai išmokė, kas iš tiesų gyvenime reikšminga. Po J. Cazale mirties ji pasakė: „Supratau, kas iš tiesų svarbu. Supratau, ko siekti prasminga, o į ją neverta kreipti dėmesio."

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)