M. Trump pasirodymas pranešimo apie šalies padėtį skaitymo proga yra pirmasis jos išėjimas į viešumą po to, kai pasklido kalbos apie artimus jos vyro santykius su pornografinių filmų žvaigžde Stormy Daniels, praneša people.com.

47 metų pirmoji šalies ponia reikšminga proga pasipuošė akinamai baltu „Christian Dior“ mados namuose sukurtu kelnių ir švarko kostiumu. Prie jo buvo priderinti „Dolce & Gabbana“ marškiniai. Ji avėjo „Christian Louboutin“ aukštakulniais.

Ištisai balti M. Trump apdarai ypač išsiskyrė moterų politikių dėvimų juodų kostiumų kontekste. Pastarosios juodą spalvą pasirinko siekdamos išreikši pritarimą judėjimui „MeToo“ ir palaikyti seksualinę prievartą bei priekabiavimą patyrusias moteris.

Solidarumą pademonstravo daugelis Demokratų partijos atstovių, įskaitant ir mažumos JAV atstovų rūmuose lyderę Nancy Pelosi.

Kiek anksčiau Demokratų partijos narės atstovų rūmuose Lois Frankel atstovė spaudai socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Apsivilkdamos juodai per pranešimui apie šalies padėtį skirtą posėdį atstovų rūmuose dirbančios politikės iš Demokratų partijos išreiškia solidarumą su visomis gimtosios šalies moterimis ir teigia, kad metas užkirsti kelią seksualiniam priekabiavimui darbo vietoje.“

Afroamerikiečių kilmės moterys protestą prieš D. Trumpą išreiškė užsidėdamos etninių motyvų šalikus.

Juodos aprangos per pranešimui apie šalies padėtį skirtą posėdį idėjai pritarusios moterys buvo įsisegusius „Time’s Up“ ženklelius. Jų atlapuose buvo matyti ir raudonos spalvos ženkleliai su baltai užrašytu vardu Recy. Taip JAV politikės išreiškė pagarbą 1944 metais šešių vyrų išžagintai jau mirusiai Recy Taylor. Tai buvo incidentas, įžiebęs kovos dėl pilietinių teisių judėjimą. Visiškai neseniai aktorė Oprah Winfrey paminėjo R. Taylor per „Auksinių gaublių“ apdovanojimų teikimo ceremoniją.

Dėl išvardytų priežasčių M. Trump pasirinktas kardinaliai priešingos spalvos kostiumas sulaukė begalės komentarų socialiniuose tinkluose.

Pernai vasarį pasiklausyti D. Trumpo kalbos Kongrese susirinkusios Demokratų partijos atstovės, įskaitant ir keletą iš Kalifornijos delegacijos, buvo apsirengusios baltai.

Įdomu tai, kad baltai buvo apsirengusi ir Hillary Clinton, kai 2017 metų sausį dalyvavo D. Trumpo inauguracijos ceremonijoje, todėl socialinių tinklų vartotojai ėmė spėlioti, ar atrodydama kaip jo didžiausia konkurentė JAV prezidento rinkimų metu, M. Trump neturėjo tikslo įkąsti savo vyrui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)