Ilgą juodos spalvos suknelę vilkėjusi Lady Gaga pirmoji sulaukė išsskirtinio dėmesio. Jos aprangoje buvo galima pastebėti ir vieną ypatingą detalę. Dar iš prieš savaitę vykusių Ausinių gaublių apdovanojimų ji pasitelkė simboliškas dvi baltas rožes su prierašu #TimesUp.

Ši grotažymė žymi žinutę, kurią Naujųjų metų dieną perdavė 300 žinomų Holivudo moterų. Jos išpublikavo laišką, kuris pavadintas "antismurtiniu veiksmų planu". Tai buvo surašyta iš karto po pasirodžiusių kaltinimų seksualiniu priekabiavimu garsiajam kino rinkos magnatui Harvey Weinsteinui.

Žinutę, kuria išreiškė savo priešiškumą seksualiniam išnaudojimui, siuntė ir kitos žvaigždės, kurios kaip protesto ženklą pasitelkė ir baltos spalvos aprangą bei kitų baltos spalvos gėlių žiedus.

Balta spalva taip pat jau ne pirmą kartą Amerikoje pasitelkiama kaip protesto ženklas. Baltą kostiumėlį per JAV prezidento Donaldo Trumpo inauguraciją vilkėjo ir Hillary Clinton. Pamažu tai tapo įprastu, tačiau subtiliu protesto ženklu viešumoje.

Visų dėmesį pritraukusi 31 metų atlikėja Lady Gaga yra nominuota net dviems „Grammy“ statulėlėms. Tiesa, pastarieji metai jai buvo ypatingi ne tik muzikine, bet ir asmenine prasme. Ji susižadėjo su talentų agentu Christian Carino, o mylimojo jai padovanotas žiedas puošė jos ranką ir iškilmingąjį vakarą.

Juodą K. Clarkson suknelę puošė sidabro ir aukso spalvų raštai. Baltą rožę, užuot prisisegusi prie drabužio, dainininkė laikė rankoje. Rožę ilgu kotu pasirinko ir Miley Cyrus. Ji taip pat buvo apsirengusi juodai.

Reperė K. Flay buvo su juodu švarku, kurio atlape puikavosi ne balta rožė, o „Time’s Up“ ženklelis. Ji pabrėžė, kad visi šie simboliai yra svarbūs solidarumo su agresiją patyrusiomis moterimis ženklai. 15-ą kartą „Grammy“ statulėlei nominuotos dainų autorės Diane Warren aprangoje taip pat figūravo juoda, paįvairinta baltais akcentais. Solidarumui išreikšti ji pasirinko unikalius, pačios sumanytus simbolius: ant vienos jos pirštinės buvo užrašyta „Girl“ (mergaitė), o ant kitos – „Power“ (jėga). „Nenoriu sagstytis rožių. Esu maištininkė“, – paaiškino ji.

Diane Warren

Tarp nominantų atsidūrusios grupės „Secret Sisters“ narės segėjo gana stambius rožių žiedus. Jos akcentavo, kad pramoginės muzikos pasaulyje turėtų būti atviriau reiškiamas nepritarimas seksualinio pobūdžio priekabiavimui.

Šiemetinė „Grammy“ apdovanojimų įteikimo ceremonija vyko Niujorke ir taip nutiko po 15 metų pertraukos. Nežinia, ar dėl šio miesto skleidžiamos dvasios, ar vis dėlto sekdami kino aktorių neseniai pademonstruotu vienybės pavyzdžiu, daugelis vyrų sekmadienį vykusiame renginyje vilkėjo juodais smokingais arba kostiumais. Priminsime, kad juodą spalvą, kaip seksualinę prievartą patyrusių moterų palaikymo ženklą, rinkosi kone visos „Auksinio gaublio“ apdovanojimuose dalyvavusios kino žvaigždės.

Per „Grammy“ juodą rinkosi ne tik vyrai, bet ir nemažai moterų. Viena iš jų buvo kantri muzikos žvaigždė Reba McEntire. Renginiui ji pasirinko juodą berankovę „Jovani“ mados namų suknelę, o baltą rožę, kaip pati paaiškino, įsisegė norėdama priminti auksinę taisyklę, būtent – kad visi turime elgtis taip, kaip norime, kad būtų elgiamasi su mumis.

Joy Villa, kaip žinia, garsėja provokuojančiais sprendimais. Pavyzdžiui, pernai ji pasirinko apdarą su JAV prezidento Donaldo Trumpo rinkimų kampanijos šūkiu, taip veikiausiai pasiųsdama palankumą jam reiškiančią žinutę. Šiemet ji dėvėjo baltą suknią, kurios pagrindinis akcentas – sijoną puošiantis vaivorykštės spalvų gimdos su viduje esančiu vaisiumi piešinys. Rankoje dainininkė nešėsi delninę su užrašu „Choose Life“ (rinkis gyvenimą), o jos galvą dabino įspūdinto dydžio karūna.

Kantri trejetas „Midland“ – Markas Wystrachas, Cameronas Duddy ir Jessas Carsonas – kaip ir dera tokia žanro atlikėjams, pasirodė su kaubojiškomis skrybėlėmis. Vieną iš jų puošė vaivorykštės spalvų plunksnos, puikiai derančios prie tokių pat spalvų aplikacijomis pagyvento švarko.

Apie laimėtojus skaitykite ČIA.

Daugiau apdovanojimų akimirkų:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)