Penktadienio vakarą, 17 val. 30 min., DELFI kviečia kartu stebėti M.A.M.A. raudonojo kilimo transliaciją, kurią ves Nijolė Pareigytė.

Pirmieji pamatysite ne tik kaip išsipuošė ryškiausios Lietuvos žvaigždės, bet ir išgirsite komentarus apie stilių, investicijas į vakarinius apdarus, bet ir spėjimus, kas laimės statulėles!

Pamėginkime pažaisti - pamatykite video:

Stilisto patarimai, ką rinktis ir ko vengti norint tapti raudonojo kilimo karaliene:

Raudonojo kilimo TAIP:

1. Teisingoms spalvoms. Nėra baisių spalvų – yra tik netinkančios spalvos. Žinant savo tipažą, kuris yra skirstomas į metų laikus (pavasaris, vasara, ruduo ir žiema) prašauti su spalvomis tampa neįmanoma, nes raudonojo kilimo praktika rodo, kad net iš pirmo žvilgsnio nepatrauklios spalvos gali papuošti vakaro viešnią jeigu jos dera prie odos ir plaukų atspalvio.

Emma Stone

2. Minimaliems papuošalams. Jeigu atkreipsite dėmesį pastebėsite, kad dažniausiai į geriausiai apsirengusių damų gretas papuola tos, kurios nepersistengia su papuošalais. Prabangi suknelė mados pasaulyje jau yra „alfa“ ir „omega“, todėl didesnį dėmesį ir biudžetą reikėtų skirti batams ir tik vėliau pagalvoti apie papuošalus, nes kartais jų gali net nereikėti.

Bire Larson

3. Kombinezonams ir kostiumams. Moteriški kombinezonai ir kostiumai turi ilgą istoriją, todėl ir jie nusipelnė turėti vietą ant raudonojo kilimo. Tai yra labai retai sutinkami damų palydovai, todėl gali pasitarnauti toms, kurios nori į save atkreipti dėmesį, bet tuo pačiu išvengti desperatiškų ir neskoningų sprendimų, kurie dažniausiai ir yra priimami kai norima išsiskirti iš minios.

Beyonce

4. Unikalioms suknelėms. Įdomios konstrukcijos ir asimetrija yra kita alternatyva padedanti išsiskirti iš minios nepasitelkus pražūtingų stiliui elementų. Taip jos ne tik suteikia išskirtinumo, bet ir maskuoja figūros trūkumus, pavyzdžiui: klostės ties juosmeniu maskuoja pilvą, o drapiruota krūtinė, gali kompensuoti jos trūkumą ir t.t.

Keira Knightley

Raudonojo kilimo NE:

1. Figūros tipo neišmanymui. Labai svarbu žinoti ne tik savo tipažą ir koloritą, bet ir suprasti figūros tipą, nes net puošniausios suknelės nepuoš jei jos tiesiog nebus jam sukurtos. Figūros tipas lemia ne tik drabužių modelius, bet ir proporcijas bei ilgius kokius reikėtų rinktis, kad atrodytumėte pritrenkiančiai.

Katy Perry

2. Tiesmukiškoms teatrališkoms suknelėms. Tiesmukiškomis teminėmis suknelėmis būtų galima pavadinti tas, kurios tampa internautų pajuokų objektu. Tai dažniausiai būna avangardiškos ir ekstravagantiškos suknelės bei apdarai. Vargu ar tai galima vadinti konceptualia mada kadangi tokių drabužių įkvėpimo šaltinis tampa lengvai nuskaitomas ir lyginamas su gyvatvorėmis, buities prietaisais ir kitais dalykais su kuriais paprastai save gerbianti moteris nenorėtų būti lyginama.

Lara Flyn Boyle

3. „Nuogoms“ suknelėms. „Nuogų“ suknelių erą pradėjo pati Marilyn Monroe 1962 m. ir nuo to laiko jos evoliucionavo tiek, kad apie tos suknelės savininkę nebelieka jokios paslapties. Kaip bebūtų liūdna dėmesio ištroškusios viešnios vilkėdamos tokias suknele patenka į blogiausiai apsirengusių sąrašus, o kartais kartu su „tiesmukiškai teatrališkomis“ tampa pajuokų objektu.

Joy Villa

4. Puošnioms baltoms suknelėms. Nors ši klaida pasitaiko gana retai kartais raudonasis kilimas yra painiojama su vestuvėmis, todėl su baltomis pompastiškomis suknelėmis reikėtų laviruoti atsargiai ir vietoje labai prabangių suknelių geriau rinktis griežtesnių siluetų ir modernių konstrukcijų kombinezonus ar kostiumus.

Sarah Jessica Parker