„Amerikoje jums netektų aiškinti, kodėl policininkas yra azijietis ar juodaodis, tačiau 1996 m. Vokietijoje buvo neįprasta matyti policininką turką, - pasakojo E. Atalay. – Jie manė, kad žmonės nustebs, galvos, ką gi jis čia veikia?“

Iš pradžių serialo kūrėjai norėjo, kad Hanoveryje gimęs aktorius, kurio motina vokietė, elgtųsi stereotipiškai.

„Jie norėjo, kad kalbėčiau laužyta vokiečių kalba, su akcentu, - sakė aktorius. – Atsisakiau, nes tas vaikinas turėjo būti toks pat, kaip ir aš: gimęs Vokietijoje, su vokišku pasu.”

Nuo pat pradžių buvo numatyta, kad E. Atalay įkūnytas veikėjas Semiras – tai mielas nedidukas turkas, dirbantis kartu su dailiu vokiečiu mergišiumi. Planas liko nepakitęs: dabartinis E. Atalay partneris filmavimų aikštelėje - Tomas Beckas. Tiesa, šio vaidmens atlikėjai keitėsi, o mažasis turkas liko: „Kobra 11“ ekranuose jau 21-erius metus ir 42 sezonus.

„Jis yra serialo siela, - įsitikinęs serialo vykdomasis prodiuseris Stefanas Retzbachas. – Jo partneris tikras mergišius, laukinis vaikinas, o štai Semiras yra tas žmogus, kuris dienos pabaigoje grįžta pas savo žmoną ir vaikus. Jis yra normalus vaikinas, tokį jį mato žiūrovai.“

Semiro ištikimybė šeimai – tai viena iš tipinių turkams priskiriamų savybių. Jo partneris – mergišius, o jis yra jautrus žmogus. Nors kartkartėmis jis paflirtuoja, žiūrovai puikiai žino, kad jis niekada neišduotų savo žmonos.

Nors Semiras musulmonas, religijos klausimas seriale paliečiamas itin retai. „Jis nevalgo kiaulienos, susipažinęs su Koranu, tačiau serialo žiūrovai niekada jo nėra išvydę besimeldžiančio“, - patikino aktorius E. Atalay.

Vis dėlto vaidmenį atliekantis aktorius nėra linkęs akcentuoti savo kaip pavyzdinio Vokietijoje gyvenančios turkų bendruomenės atstovo modelio, o termino „integracijos simbolis” jis tiesiog negali pakęsti.

„Žmonės yra man sakę, galbūt tai yra tiesa, kad metams bėgant aš tapau kažkam pavyzdiniu modeliu, tačiau aš savęs taip nesu linkęs vertinti, - patikino jis. – Mūsų dienomis nėra neįprasta matyti skirtingų odos spalvų ir etninės kilmės aktorių vokiečių televizijoje. Dabar tai normalu. Vis tik man tai visada buvo normalu. Man atrodė keisti dalykai, vykę televizijoje anksčiau.“

E. Atalay nuotraukose:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)