Matant nuotraukas iš raudonojo kilimo akivaizdu - Holivudas susivienijo prieš didžiausią savo gėdą - seksualinį išnaudojimą, tad kaip ir buvo tikėtąsi, svečių apdaruose dominavo juoda spalva.

Protestui pritarimą viešai dar gerokai prieš ceremoniją išreiškė tokios žvaigždės kaip Reese Witherspoon, Kerry Washington, Emma Stone, Eva Longoria ir Meryl Streep, režisierė Ava DuVernay ir prodiuserės Kathleen Kennedy bei Shonda Rhimes.

Šis judėjimas šiemet socialiniuose tinkluose žymimas grotažymėmis #metoo ir #timesup, o jam pritariantys asmenys žadėjo pasipuošti specialiais ženkleliais, sukurtais R. Witherspooon, kostiumų dizainerės Arianne Phillips ir papuošalų dizainerio Michaelo Schmidto. Jų pagaminta 500.

Auksiniai gaubliai 2018: ceremonija

„Tai solidarumo, ne mados objektas“, – sakė aktorė Eva Longoria.

Šių metų „Auksinių gaublių“ ceremonija – jubiliejinė, 75-oji. Tikima, jog kino pasaulį iki pat pamatų sudrebinę prodiuserio Harvey Weinsteino, Kevino Spacey bei kitų žinomų žmonių lytinio priekabiavimo skandalo nuotaikos dominuos visose šių metų apdovanojimų ceremonijose.

Laikraščiui „The New York Times“ atskleidus dešimtmečius trukusį H. Weinsteino lytinį priekabiavimą, ėmė aiškėti ir kitų žinomų žmonių nešvarūs darbeliai.

Paaiškėjo, kad H.Weinsteinas, kurio bendrovė yra išleidusi kino hitų, tokių kaip „Karaliaus kalba“ ir „Ištrūkęs Džango“, išnaudodavo jaunas moteris, siekusias padaryti karjerą kine.

Kaltintojos sako, kad H. Weinsteinas versdavo jas daryti jam masažą, žiūrėti į jį nuogą ir žadėdavo padėti kopti karjeros laiptais mainais į seksualines paslaugas.

„The New York Times“ straipsnyje buvo vardijami įtarimai, per kelis dešimtmečius H. Weinsteino atžvilgiu pareikšti kino žvaigždės Ashley Judd ir moterų, dirbusių „The Weinstein Co.“ bei H. Weinsteino ankstesnėje kompanijoje „Miramax“.

Straipsnis padarė didžiulį poveikį, pasireiškusį ne vien kino industrijoje.

Vėliau H. Weinsteinas paskelbė ilgą pareiškimą, kuriuo pripažino sukėlęs „daug skausmo“. Jis taip pat paprašė „antro šanso“. Savo pareiškime H.Weinsteinas – ištikimas lėšų rinkėjas demokratų kampanijai, rėmęs Hillary Clinton kandidatūrą į JAV prezidento postą – sakė, kad gerbia visas moteris ir viliasi antro šanso, nors pripažino, jog turi „dirbti, kad jį nusipelnytų“.

H. Weinsteinas – dviejų vaikų tėvas, vedęs anglų mados dizainerę Georginą Chapman – buvo laikomas įtakingu veikėju Holivude. Daug jo filmų yra pelnę „Oskarų“; tarp tokių juostų yra „Gerasis Vilas Hantingas“ ir „Artistas“. Kompaniją „Miramax“ H. Weinsteinas su broliu įsteigė 8-ojo dešimtmečio pabaigoje, o vėliau pardavė ją studijai „Disney“.

Po šio skandalo atskleistas ir tikrasis K. Spacey veidas. Prakalbo nemažai žmonių, kurie papasakojo, kaip šis prie jų priekabiavo filmavimo aikštelėje ir kaip išnaudojo nepilnamečius.

Raudonojo kilimo akimirkos (pildoma):

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)