Tai tik keli netikėti pavyzdžiai iš mitybos biografės Lauros Shapiro knygos „What She Ate“ („Ką ji valgydavo?“).

Savo knygoje L. Shapiro tyrinėja šešias garsias istorines moteris – E. Roosevelt, H. G. Brown, nacių lyderio Hitlerio meilužę Evą Braun, Williamo Wordswortho seserį ir poetę Dorothy Wordsworth, britų rašytoją Barbara Pym ir garsią Anglijos karaliaus Eduardo laikų maisto tiekėję Rosa Lewis.

Autorė įsitikinusi, kad jų požiūris į maistą ir valgymą atskleidžia tikruosius veidus bei padeda apibrėžti, kas jos buvo, rašo aol.com.

H. G. Brown, pavyzdžiui, savo vyrui ruošdavo įmantrius patiekalus, tačiau pati valgydavo tik dietinį maistą. Tuo tarpu E. Roosevelt buvo visiškai abejinga maistui ir samdė virėją, kuris laikomas pačiu prasčiausiu per visą JAV prezidentų istoriją.

Pasakojama, kad jis gamindavo taip blogai, jog aukšti Vašingtono asmenys stengdavosi ateiti sotūs, jei gaudavo kvietimą pavakarieniauti Baltuosiuose rūmuose.

Bene įdomiausia knygos dalis yra skirta Evai Braun. L. Shapiro laikosi moralinės distancijos tarp E. Braun ir kitų jos tyrinėjamų moterų, bet tvirtina, kad nors sunku žinoti, kokio dydžio burbule gyveno garsioji Adolfo Hitlerio meilužė, jos pasaulis buvo grįstas įsivaizdavimo etika ir daugybe šampano.

E. Braun, kuri su A. Hitleriu susipažino tuomet, kai jai buvo vos 17, o jam – 40 metų, atsidavė malonumui tiekti ekstravagantiškus patiekalus A. Hitlerio svečiams. Ji rengdavo intymius pietus ir vakarienes: veikiausiai dėl to, kad tai būdavo vienintelė proga, kai ji galėdavo pasirodyti įsikibusi į savo mylimojo parankę.

Viešumoje A. Hitleris puoselėdavo įvaizdį, kad yra atsidavęs savo tikslui, o ne moteriai. Kitaip tariant, patiekdama bavariškus maltinukus ir obuolių štrudelį, jauna moteris leisdavo sau įgyvendinti fantaziją, kurioje ji būdavo atsidūrusi ne kažkur kamputyje, o reikiamoje istorijos pusėje.

Eva Braun ir Hitleris nuotraukose:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)