Natalijos karjera kine klostėsi gerai, nepaisant šeimos pasipriešinimo. Mergaitės tėvas buvo diplomatas ir tikėjosi, kad dukra tęs dinastiją. Tačiau Vavilovų šeima gyveno netoli „Mosfilmo". Tai ir suvaidino lemiamą vaidmenį Natalijos gyvenime. Kaip rašo „Express gazeta", keturiolikmetė eidama namo iš mokyklos netikėtai gatvėje sutiko kino studijos darbuotojus, kuriuos sužavėjo jos išvaizda.

Tiesiog gatvėje jie pasiūlė paauglei epizodinį vaidmenį režisierės Julijos Solncevos filme „Tokie aukšti kalnai". Iš pradžių mergaitės tėvai sureagavo ramiai ir manė, kad tai laikinas susižavėjimas kinu. Suvaidinusi savo vaidmenį, mergaitė grįžo prie įprastinio gyvenimo ir manė pamiršianti kiną.

Tačiau po kurio laiko į mokyklą atėjo filmo „Loterija" prodiuseriai. Filmą režisavo Vladimiras Menšovas. Jis tvirtai nusprendė, kad jo filme turi filmuotis „ta mergaitė didelėmis akimis". Nataša, žinoma, sutiko. Jos partneriu filme tapo tuomet dar jaunas Dmitrijus Charatjanas

Natalijos tėvai nebuvo tuo sužavėti, nes norėjo, kad mergaitė siektų diplomatinės karjeros. Todėl kai „Loterijos" sėkmės įkvėptas V. Menšovas pasiūlė Natalijai filmuoti juostoje „Maskva netiki ašaromis", tėvai griežtai tam pasipriešino. Galiausiai Natalijai teko slapta lakstyti į kino studiją.

Po kurio laiko tėvas sužinojo apie filmavimą ir įvedė namų arešto sąlygas. Jis užrašė dukrą į kursus Užsienio reikalų ministerijoje ir pats į juos ir iš jų dukrą vežiojo. Jokių filmavimų, jokių pasivaikščiojimų. Net telefonu dukrai draudė kalbėti. Nepadėjo nei pažadai įstoti mokytis iš pirmo karto, nei prašymai, nei ašaros. Griežti tėvai buvo neperkalbami.

Galiausiai perkalbėti griežtus tėvus sugebėjo tik režisierius ir garsus artistas Aleksejus Batalovas. Jis akimirksniu sužavėjo Natašos tėvus, ir šie ne tik leido dukrai filmuotis juostoje „Maskva netiki ašaromis", bet ir mokytis aktorystės. Po kelerių metų ji įstojo į Valstybinį visos Rusijos S. A. Gerasimovo kinematografijos universitetą (VGIK).

Po didžiulės filmo sėkmės Nataliją pastebėjo ir kiti režisieriai, ir jaunoji aktorė buvo tiesiog graibstoma. Jaunai aktorei puikiai sekėsi suderinti studijas ir filmavimus. Per vieną šventę ji susipažino su režisieriumi Samvelu Gasparovu, kuris vėliau tapo jos vyru.

Natalijos gyvenimas puikiai klostėsi, kol vieno filmavimo metu įvyko nelaimingas atsitikimas: ji nukrito nuo žirgo ir susižalojo stuburą. Ligoninėje buvo nustatyta, kad trauma nėra labai rimta, ir aktorė gali po kelių savaičių grįžti filmuotis.

Ir būtent tuomet aktorė labiausiai nusivylė žmonėmis. Režisierius, kuris maldavo jos neviešinti nelaimingo atsitikimo ir žadėjo palaukti, kol ji pasveiks, beveik iš karto pakeitė Nataliją kita aktore ir tęsė filmavimą.

Tokia išdavystė labai sukrėtė Nataliją ir ilgainiui ji susirgo depresija. S. Gasparovas viską metė ir išsivežė ją į kelionę po Europą. O viską gerai apmąsčiusi Natalija nusprendė daugiau nebesifilmuoti.

Dabar pora ramiai gyvena savo name netoli Pamaskvyje. Natalija augina rožes, yra labai tikinti ir be didelės pompastikos padeda vaikų namams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją