Pasak rūmų tarnautojų, Jos didenybė apdovanoja visus pusantro tūkstančio jos dispozicijoje esančio personalo narių, uoliai besirūpinančius karališkosios šeimos patogumu ir gerove, rašo „Daily Mail“.

Iš oficialios karališkosios šeimos svetainės galima sužinoti, kad Kalėdų laikotarpiu kiekvienam rūmuose samdomam darbuotojui karalienė įteikia kalėdinio pudingo. Tai tradicija, kurios laikėsi ir jos senelis, karalius Jurgis V, ir tėvas, karalius Jurgis VI.

Pudingo porcijos išdalijamos rūmų, karališkojo pašto skyriaus ir rūmų policijos darbuotojams. Prie jų visada pridedamas atvirukas su karalienės ir Edinburgo hercogo sveikinimu.

Ankstesniais metais monarchė rinkosi karališkųjų bakalėjininkų įgaliojimus turinčių parduotuvių „Harrods“ arba „Fortnum & Mason“ tiekiamą pudingą, tačiau šįkart jos pasirinkimas buvo mažiau išrankus.
Kaip rašoma portale „Hello!“, šiemet savo personalą karalienė nutarė pavaišinti prekybos tinklo „Tesco“ kalėdiniu pudingu.

Tokį jos žingsnį, kaip teigiama, paskatino poreikis sumažinti karališkajam biudžetui tenkančias išlaidas.

Ilgiausiai rūmuose tarnaujantiems personalo nariams su šventiniu desertu dovanojami ir kalėdiniai čekiai. Jie įteikiami griežtai reglamentuota tvarka: pirmiausia – svarbiausias pareigas einantiems tarnautojams, tada – klerkams, namų darbininkams ir sodininkams.

Karališkosios šeimos nariai per Kalėdas vienas kitam taip pat dovanoja dovanas. Jos išdėliojamos ant stalų ir įteikiamos susirinkus arbatos
Kalėdų išvakarėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)