Iš daugybės fotosesijų, kuriose ji dalyvavo per savo ilgą karjerą, kadrai, kuriuos ji sukūrė kartu su legendiniu dizaineriu Gianni Versace ir fotografu Richardu Avedonu dešimtojo XX amžiaus dešimtmečio pradžioje, išlieka vieni įsimintiniausių mados istorijoje.

„Gianni buvo vienas iš mados pasaulių vedlių, – sakė Claudia. – Jo kolekcijų pristatymuose pirmose eilėse sėdėdavo Eltonas Johnas ir Prince'as. Ir madų pristatymai, kuriuose dalyvaudavo tik podiumo modeliai – niekada nepainiojami su fotomodeliais, staiga tiesiog prisipildė supermodelių, kuriuos žinote dabar."

today in London...💕☁️ such a delightful day. see my Stories for more! X #ClaudiasBeautySecrets #LondonSky #timeoutlondon

Публикация от Claudia Schiffer (@claudiaschiffer) Ноя 22 2017 в 10:47 PST

Neseniai „Versace" mados namai priminė apie legendinius supermodelius bei sudarė galimybę susitikti senoms draugėms. Nors dauguma jų jau seniai „išėjo į pensiją" ir gyvena skirtinguose pasaulio kraštuose, C. Schiffer ir kiti supermodeliai susirinko į naujausios kolekcijos pristatymą.

„Mes palaikome ryšį kitais būdais: per „Instagram", elektroniniu paštu ar telefonu. Ir kaskart, kai esame toje pačioje vietoje tuo pačiu metu, stengiamės susitikti, nors dažnai tai nėra lengva, – papasakojo Claudia. – Tačiau manau, kad tas mūsų ryšys niekada nenutrūks. Tai tarsi klasiokių susitikimas kaskart, kai, pavyzdžiui, susitinku su Cindy (Crawford)."

happy birthday, dear Gianni ~ love you❤️ X #GianniVersace

Публикация от Claudia Schiffer (@claudiaschiffer) Дек 2 2017 в 9:35 PST

Beje, pačios Cindy Crawford šešiolikmetė dukra Kaia Gerber taip pat skinasi kelia mados pasaulyje. Dvi dukras ir sūnų auginanti C. Schiffer negalvoja apie savo vaikų karjerą mados pasaulyje. „Jie dar gerokai jaunesni už Kaia, tačiau gerai supranta, ką aš darau", – sakė ji.

Kadangi patys yra patyrę visuomenės dėmesį, Claudia su kino režisieriumi Matthew Vaughnu labai saugo savo vaikus. „Mes gyvenome Londone, ir kai mano vaikai pradėjo eiti į mokyklą, prie mokyklos vartų nuolat būdavo paparacių. Todėl mes nusprendėme persikelti į kaimo vietovę, kur vaikai gali gyventi normalų gyvenimą. Mes stengiamės juos kaip galima ilgiau nuo viso šito apsaugoti, kol viena dieną jie patys pasakys, ką nori veikti", – sakė legendinis modelis.

Paklausta apie naują modelių kartą, Claudia taip pat atsakė gana motiniškai. „Labai džiaugiuosi, kad mes nedirbome skaitmeninėje eroje. Joje viskas vyksta labai greitai. Iš modelių tikimasi tiek daug. Negali tiesiog atsipalaiduoti. Turi viską fiksuoti. Tam, kad išsiskirtumei ir kad žmonės tave prisimintų, dabar turi padaryti gerokai daugiau, nei tik vaikščioti podiumu ir fotografuotis. Privalai atskleisti tiek įvairių savo asmenybės pusių ir veikiausiai padaryti daugiau įvairių dalykų, kurie nesusiję su mada", – sakė C. Schiffer.

Sunku patikėti, kad šiais metais C. Schiffer švęs jau savo darbo mados srityje trisdešimtmetį. Dabar jos karjera vystosi kita kryptimi. Ji jau seniai nebežingsniuoja podiumu ir nebesifotografuoja. Tačiau dabar ji rūpinasi savo prekės ženklu, kuria batų ir kosmetikos linijas.

„Manau, kad jau pakankamai sunkiai dirbau. Dabar darau tai, kas man patinka, ir su tais žmonėmis, kurie man patinka", – sakė C. Schiffer.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)