Kathryn Rossetter, vaidinusi kartu su D. Hoffmanu pjesės „Komivojažieriaus mirtis" Brodvėjaus pastatyme 1983–1985 metais, apkaltino „Oskaro" laureatą priekabiavimu žurnale „The Hollywood Reporter" paskelbtame straipsnyje.


Kaip rašo K. Rossetter, viskas prasidėjo gerai: D. Hoffmanas padėjo jai gauti pirmąjį vaidmenį Brodvėjuje. Jis netgi supažindino aktorę su savo žmona. Tačiau viskas greitai virto „siaubinga, demoralizuojančia patirtimi ir piktnaudžiavimu".

Kartą per vaidinimą Čikagoje „po pasijoniu tarp šlaunų pajutau jo ranką" – taip prasidėjo piktnaudžiavimas, kartojęsis „beveik kiekvieno pasirodymo metu", – pasakojo aktorė.
Anot jos, D. Hoffmano „ranka kilo vis aukščiau, ir jis darėsi vis agresyvesnis". Kartą jis esą įkišo pirštus jai į genitalijas.

„Vakarais grįžusi namo verkdavau, – rašo K. Rossetter. – Kaip gali tas pats žmogus, kuris kovojo, kad gaučiau tą darbą, kuris gyrė mano darbą, iš esmės kurio dėka pradėjau savo karjerą, kuris dalijosi su manimi savo išmintimi kaip aktorius, piktnaudžiauti savo galia?"

„Ar aš kažką dariau? Ar tai mano kaltė?" – klausė ji.

Pasak K. Rossetter, garsusis aktorius ją grabinėdavo ir kviesdavosi masažuoti jam kojų.
„Dustinas šnabždėdavo „aukščiau, aukščiau", bandydamas priversti mane rankomis kilti kelnių klešnėmis jo genitalijų link. Aš to nedariau," – rašo ji.

Aktorė teigia svarsčiusi galimybę pasiskųsti dėl D. Hoffmano elgesio aktorių profesinei sąjungai, bet kiti ją atkalbėjo, sakydami, kad ji tikriausiai prarastų darbą ir sužlugdytų savo karjerą.

K. Rossetter vėliau vaidino 1985 metais pagal pjesę „Komivojažieriaus mirtis" pastatytame televizijos filme, kuriame pagrindinį vaidmenį taip pat atliko D. Hoffmanas.

Stažuotoja „Komivojažieriaus mirties" filmavimo aikštelėje dirbusi Anna Graham Hunter laikraštyje „The Hollywood Reporter" šių metų rudenį parašė, kad D. Hoffmanas buvo uždėjęs rankas ant jos sėdmenų ir laidė nepadorias užuominas. Jai tuo metu buvo 17 metų.

80-erių D. Hoffmanas, vaidinęs tokiuose kino filmuose kaip „Tutsi", „Kramer prieš Kramerį" , „Lietaus žmogus" ir „Visa prezidento kariauna", pareiškė neprisimenąs tokio daugiau kaip prieš 30 metų įvykusio epizodo.

Garsusis aktorius pridūrė, kad nemano padaręs ką nors bloga, ir kad tokie pokalbiai buvo įprasti filmavimo aikštelėje.

Kaltinimų seksualiniu piktnaudžiavimu banga JAV pramogų, žiniasklaidos ir politikos pasauliuose prasidėjo spalį nuo kaltinimų kino magnatui Harvey Weinsteinui (Harviui Veinsteinui
Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)