Juk tai buvo 12 karatų žiedas su safyru ir deimantais, kurio vertė – daugiau nei 500 000 dolerių ir jis ketino su šiuo žiedu pasipiršti savo gyvenimo meilei – Kate Middleton, rašo vogue.com.

Kembridžo hercogienės žiedas liaupsinamas, padaryta tūkstančiai jo kopijų, kurias galima įsigyti internetu (kai kurios kainuoja apie 1 000, kitos – 10 000 dolerių, viena kainuoja daugiau nei milijoną dolerių). Bet tik nedaugelis žino šio žiedo istoriją.

Žiedo kilmė siekia 19 a. 1840 m. princas Albertas užsakė britų juvelyrų įmonei „Garrard“ sukurti segę su mėlynu safyru ir deimantais. Tai turėjo būti vestuvinė dovana jo būsimai nuotakai – karalienei Viktorijai. Sagė jai taip patiko, kad ji įsisegė ją vestuvių dieną, kaip mėlyną daiktą, pasakojo „Garrard“ kūrybinė direktorė Sara Prentice.

Per 63 valdymo metus karalienė Viktorija sukaupė nemažą papuošalų kolekciją, tačiau niekad nepamiršdavo savo segės su safyru, vis ją įsisegdavo.

Savo testamente ji paliko segę karališkajam paveldėjimui, t. y. ji visada priklausys valdančiajam monarchui.

Kate Middleton sužadėtuvių žiedas

Karalienė Elžbieta ne mažiau nei pati Viktorija pamėgo jos sutuoktuvių segę. Ji buvo įsisegusi ją įvairiomis progomis, taip pat ir per pirmą (ir vienintelį) susitikimą su JAV prezidentu Johnu F. Kennedy‘u, per princo Williamo krikštynas ir pernai per karališkąsias žirgų lenktynes.

Segė priklauso karalienei, bet ji krito į akį dar vienam karališkajam asmeniui – princui Charlesui. Pasipiršęs Dianai, jis nuvyko į „Garrard“ išrinkti kelių žiedų, iš kurių Diana išsirinktų jai patinkantį. Taip, tarp jų buvo ir žiedas su safyru ir deimantais, labai panašus į karalienės Viktorijos vestuvinę segę. Dianai jis irgi patiko.

1997 m. princesei Dianai tragiškai žuvus, žiedas grįžo į Velso šeimą.

Šiemet, minint 20-ąsias jos žuvimo metines, apie žiedą pasklido (nepatvirtintas) gandas. Neva du jos mėgstamiausi aksesuarai – sužadėtuvių žiedas ir auksinis „Cartier“ laikrodis – buvo atiduoti dviem jos sūnums princui Williamui ir princui Harry‘ui. Anonimu panorėjęs likti šaltinis sakė, kad žiedą išsirinko ne Williamas, o Harry‘is.

Tad, jei tikėtume bulvarine spauda, kaip žiedas atsidūrė pas Williamą? Veikiausiai Harry‘is pamatė, kaip stipriai jo vyresnis brolis myli Kate Middleton ir pasiaukojo – pasisiūlė paimti laikrodį. Juk K. Middleton Harry‘ui buvo kaip sesuo.

Kai 2010 m. lapkritį princas Williamas ir K. Middleton paskelbė apie sužadėtuves, žiedas buvo svarbi detalė. „Tai mano motinos sužadėtuvių žiedas, man jis ypatingas, kaip ir Kate man dabar labai ypatingas asmuo, – sakė Williamas interviu per televiziją. – Tokiu būdu pasistengiau, kad mama nepraleistų šios dienos, džiaugsmo ir fakto, kad nuo šiol likusį gyvenimą nugyvensime kartu.“

Vieną dieną princas Williamas paveldės sostą ir karališkąsias brangenybes, kai Kate priklausys žiedas ir jį įkvėpusi segė. Kas žino, kokia moteris vėliau mūvės žiedą? Gal princo George‘o žmona, vėliau – kiti paveldėtojai. Kad ir kas tai būtų, žiedas įkūnija stiprybę, meilę ir pastovumą, būdingus ankstesnėms Vinzoro moterims.

Tiesa, neseniai mylimajai Meghan Markle pasipiršęs princas Harry jai taip pat įteikė įspūdingą žiedą. Apie tai daugiau skaitykite čia.

Kate Middleton ir princo Williamo šeimos akimirkos - nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)