Šeštadienio vakarą į susitikimą su gerbėjais atvyko ir „Hario Poterio“ epopėjos žvaigždė Joshas Herdmanas. Pokalbį su Joshu gerbėjų kupinoje auditorijoje vedė Andrius Tapinas.

Joshas yra vienas iš kelių aktorių, kurie įsiamžino visose „Hario Poterio“ epopėjos dalyse. Nors šiuo metu, kaip jis pats tikino, artimų ryšių su aktoriais iš Hario Poterio epopėjos jis nepalaiko, net negalėtų įvardyti to vienintelio, su kuriuo geriausiai sutarė.

J. Herdmanas karjerą pradėjo anksti: filmavosi reklamose, nedideliuose vaimenyse serialuose, o trylikos jau gavo vaidmenį pirmoje „Hario Poterio“ dalyje. „Pirmas tris knygas perskaičiau per savaitę“, – nusijuokė Joshas, išgirdęs klausimą, ar buvo skaitęs knygas prieš eidamas į filmo aktorių atranką.

„Ar prisimenate pirmą sceną, juk profesionaliame kine atsidūrėte vos trylikos?“, – klausė A. Tapinas. „Buvo labai gerai, bet labai labai karšta dėl visų kostiumų ir apšvietimo“, – nedvejojo Joshas.

„Dvi grupės: blogiukai, tokie kaip tu, ir geriečiai, tokie kaip Haris Poteris. Ar ir po filmavimų buvote taip susigrupavę?“, – klausė A. Tapinas. „Ne, visiškai ne, mes labai gerai sutarėme“, – šyptelėjo aktorius. Vis dėlto, kokią grupę, blogiukus ar geriečius, jis pats būtų rinkęsis, jei būtų galėjęs? „Geriečius“, – nusijuokė Joshas.

Epopėjos apie Harį Poterį filmavimai truko net dešimtmetį, tačiau Joshas pasakojo, kad tikrai nebuvo taip, lyg tuo metu gyventų dvejuose pasauliuose: tikrame ir Hario Poterio.

„Tai nebuvo antras gyvenimas. Lankiau mokyklą, o be to, mūsų filmavimo grafikas buvo toks, kad kelias savaites filmuodavomės, tada mėnesį nieko nedarydavome, tada vėl savaitę ar dvi filmuodavomės. O tuo tarpu, kai nevykdavo filmavimai, eidavau į mokyklą, leisdavau laiką su draugais ir buvau tiesiog paauglys“, – tikino Joshas.

Įpusėjus pokalbiui, salėje pradėjo kilti rankos ir susirinkusieji vieną po kito žėrė savo dievukui klausimus: ką juokingiausio pamenate iš filmavimų? Kuri filmo dalis jums pačiam labiausiai patinka? Kokią mirties relikviją pats pasirinktumėte?

Į visus klausimus nuoširdžiai atsakęs Joshas tikino, kad jo mėgstamiausia – trečioji dalis, tačiau kiek pasimetė išgirdęs klausimą apie mirties relikvijas. Jį uždavusi mergina turėjo aktoriui paaiškinti, kas tai ir išvardyti pasirinkimus. Tuo metu Andrius Tapinas juokėsi, kad čia susirinko filmo supergerbėjai.

Vos trylikos į didįjį kiną žengęs J. Herdmanas tikino, kad nejautė nei žvaigždiškumo, nei pavydo. „Visa šeima manimi didžiavosi, ypatingai tėvai. Broliai... Manau, kad taip pat“, – teigė aktorius, kurio išvaizda nuo pirmųjų filmavimų pasikeitė it diena ir naktis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)