Tačiau ar karalienė dalyvaus vetsuvių ceremonijoje, neaišku, rašo businessinsider.com.

Kaip Didžiosios Britanijos monarchė, karalienė taip pat yra Anglijos Bažnyčios vadovė. Tačiau Anglijos Bažnyčia moko, kad santuoka trunka iki pat mirties ir skyrybos nėra priimtinos. Dvasininkai raginami gerai pagalvoti, ar galima porą sutuokti iš naujo.

Kadangi Meghan Markle yra išsiskyrusi, karalienė gali atsisakyti dalyvauti vestuvėse ar tapti antrosios M. Markle santuokos liudininke, net jei ją veda jos anūkas.

Tai nebūtų pirmas kartas, kai karalienė praleistų karališkosios šeimos nario vestuves dėl ankstesnių skyrybų. Karalienės sūnus ir sosto įpėdinis, princas Charlesas 2005 metais vedė Camillą Parker – Bowles.

Jie abu anksčiau jau buvo vedę, ir karalienė praleido tuoktuvių ceremoniją, pasirodydama tik po jos įvykusiame priėmime.

Princas Charlesas ir Camilla Parker

„Aš negaliu dalyvauti“, - tuo metu, anot „The Telegraph“, vienam bičiuliui pareiškusi karalienė.

„Nemanau, kad mano pozicija (kaip aukščiausios Bažnyčios vadovės) tai leidžia“, - sakė ji.

Minėtas bičiulis „The Telegraph“ atskleidė, kad karalienė laikosi nuomonės, kad „jos vaidmuo Bažnyčioje turi būti viršesnis už jos, kaip motinos, vaidmenį“.

„Karalienė savo, kaip aukščiausios Anglijos Bažnyčios vadovės, pareigas vertina neįtikėtinai rimtai, - sakė draugas. – Ji taip pat yra giliai tikinti“.

Istoriškai Anglijos Bažnyčia neleidžia išsiskyrusiems asmenims dar kartą tuoktis jos bažnyčiose. Tačiau 2002 metais šis įstatymas buvo panaikintas. Taigi tokios šventovės kaip Vestminsterio abatija, kur tuokėsi tiek pati karalienė, tiek princas Williamas, ar Šv. Pauliaus katedra, kur 1981 metais princas Charlesas vedė Dianą, dabar princui Harry ir M. Markle yra atviros.

Pirmadienio rytą pora paskelbė, kad jie tuoksis kitų metų gegužę. Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May viešai pareiškė, kad šių vestuvių proga neplanuojama skelbti nacionalinės šventės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)