NIJOLĖ MACEIKAITĖ

“Tokios pažangos per vieną savaitę matyti dar neteko.”


Kone daugiausiai su “Dangaus” studentais dirbusi dėstytoja sako tiesiog negalinti patikėti, kaip vos per vieną savaitę jos švelniai “vaikais” vadinami šou dalyviai sugebėjo padaryti neįtikėtiną pažangą. “Matau didžiulį poslinkį jų muzikiniame mąstyme, - sako dėstytoja. - Jei į šou jie atėjo tarsi akli kačiukai, dabar jų akys jau kalba”. Dauguma sugebėjo ištaisyti kvėpavimo trūkumus, o visiškai nesimokę muzikos – net ir juos išsiugdyti. Pamažu dangiečiai ima teisingai formuoti balsą, o svarbiausia, kad visi labai siekia naujų žinių, dega noru pasiekti tikslą, dėl kurio ir atėjo į šou – išmokti dainuoti ir savo dainavimu pasiekti kitas sielas. “Esu įsitikinusi, kad nugalėtojas, tas, kuris “Danguje” liks paskutinis, iš tiesų taps pirmo ryškumo žvaigžde”, - tvirtina patyrusi vokalo dėstytoja Nijolė Maceikaitė.

ILONA BALSYTĖ
“Net ašaras vertinu teigiamai. Jos liudija apie žmogaus jautrumą.”

Ilona Balsytė įsitikinusi, kad visi šou dalyvaujantys jauni atlikėjai tikrai pasirengę dirbti. Vertindama bendrą studentų nusiteikimą, ji pastebi tik neabejotiną žingeidumą, ir nei šešėlio priešiškumo. Kaip ir kiti dėstytojai, garsi aktorė pabrėžia, jog “Dangaus” akademijoje liko tie žmonės, kurie aiškiai žino savo tikslą ir atkakliai jo siekia. “Dabar jau galima pasakyti, kad per “Dangaus” atrankas dirbę profesionalai nepadarė klaidų”, - mano Ilona. Komentuodama jaunųjų talentų perspektyvas aktorinio meistriškumo požiūriu, ji itin vertina į “Dangų” patekusių žmonių imlumą. ”Mano manymu, viena kita ašara tokioje situacijoje – visiškai natūrali emocinė reakcija. Tai rodo, jog žmogus gyvas. Atvirkščiai – tas, kuris vienodai jaučiasi ir namie, ir nuolat stebimas kamerų, vargu ar sulauks atgarsio iš auditorijos. “Begemoto odą” turintis atlikėjas niekuomet nesužadins nuoširdžių simpatijų”.

STEPONAS JANUŠKA
“Jų sielos jau veriasi.”

Klaipėdos Universitete džiazo muziką dėstantis dainininkas stebisi, kad pirmoji savaitė, dirbant su “Dangaus” studentais, prabėgo kaip niekad greitai. S.Januška pastebi, kad anksčiau sceninės patirties neturėję žmonės jau po savaitės užsiėmimų nustojo bijoti eksperimentuoti ir prieš auditoriją pradeda jaustis vis laisvesni. Per užsiėmimus su dėstytojais išmoktus vokalo technikos pratimus jie sąžiningai kartoja, dirbdami vieni, tad susitikus su dėstytojais, belieka įtvirtinti išmoktus dalykus ir pasitikrinti, ar teisinga kryptimi einama. Jau 25 metus su grupe “Studija” kuriantis ir koncertuojantis atlikėjas susitikęs su “Dangaus” studentais atskleidžia vis naujų muzikos ir vokalinio meno paslapčių – jau išmoktos ritmikos, muzikinės improvizacijos pamokos. “Jie kupini entuziazmo ir dirba išties nuoširdžiai. Manau, kad mano užduotis – pažadinti jų kūrybinę dvasią – bus išpildyta su kaupu. Jų sielos jau veriasi”, - atvirai kalba scenos vilkas Stepas Januška.