Tai pastaruoju metu ir tapo jos „arkliuku“, nešančiu pajamas 44-erių moteris keliauja po pasaulį skaitydama paskaitas apie patyčias. Jos teigimu, istorija su Clintonu nebūtų buvusi tokia skandalinga, jei nebūtų pasklidusi internetu.

Tuomet ji sužinojo, kas yra tikroji žmonių neapykanta, buvo smerkiama už poelgius, o vardas tapo gėdos sinonimu.

Būtent todėl šiuo metu ji nori įkvėpti žmones nepasiduoti, patekus į nemalonias situacijas.

Viešose kalbose garsi moteris teigia, jog net 20 procentų nusižudžiusių jaunuolių kentė patyčias.

Apklausus tūkstantį moterų, kurių amžius – 18-59 metai, paaiškėjo, jog net 25 procentai viešojoje erdvėje kartas nuo karto yra pavadinamos įžeidžiančiais terminais, 8 proc. sulaukė grasinimų, o 49 procentai yra sulaukusios patyčių iš kitų moterų.

M. Lewinsky manymu, kad pasikeistų žmonių elgesys internete, būtina kultūrinė revoliucija.

„Jūs galite tai ištverti, nors tai nebus lengva ir greita. Tačiau jūsų istorija gali pasisukti visiškai kita linkme“, – sako ji.

Nors skandalas su B. Clintonu ją pavertė pasauline įžymybe, M. Lewinsky ne kartą yra pasakiusi, jog labai gailisi savo poelgių. Negalėdama pakeisti praeities, moteris bando suteikti tam prasmę ir įkvėpti kitus.

Tai ji bando daryti ir bendradarbiaudama su žurnalu „Vanity Fair“, kur turi savo skiltį.

Visai neseniai, spalį, M. Lewinski tviteryje prisijungė prie pasaulinio #MeToo judėjimo. Šį ženklą pasirašę asmenys tokiu būdu prisipažįsta patyrę seksualinę prievartą ar priekabiavimą. Tačiau detaliau apie tai M. Lewinsky kalbėti nesutiko, tad neaišku, ar ji tokiu atveju laiko savo romaną su B. Clintonu, ar jos gyvenime buvo ir daugiau nemalonių atsitikimų.

Apie asmeninį gyvenimą M. Lewinsky taip pat viešai nekalba. Žinoma tik tiek, kad 2005 metais jį išvyko gyventi į Londoną, kur studijavo socialinę psichologiją.

M. Lewinsky anksčiau ir dabar - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)