Kanados pilietis D. Sutherlandas, kuris turi du „Auksinius gaublius“, išgarsėjo po 1967 metų filmo „Purvinas tuzinas“ ir per šešis dešimtmečius trukusią karjerą suvaidino daugiau kaip 140-yje filmų.

82 metų aktorius atliko įsimintinus vaidmenis tokiuose legendiniuose filmuose ir serialuose kaip „Karo lauko ligoninė“ (M*A*S*H), „Dabar nežiūrėk“ (Don't Look Now), „Kūnų grobikų įsiveržimas“ (Invasion of the Body Snatchers), „Itališkas apiplėšimas“ (The Italian Job), „Puikybė ir prietarai“ (Pride and Prejudice), „Bado žaidynės“ (The Hunger Games).

D. Sutherlandas, kuris yra vedęs trečią kartą, turi penkis vaikus, tarp jų – aktorių Kieferį Sutherlandą.

Atsiimdamas apdovanojimą per renginį Holivudo Ray Dolby salėje D. Sutherlandas citavo vodevilio komiką Jacką Benny: „Aš to nenusipelnau. Bet turiu artritą ir jo taip pat nenusipelniau.“

Garbės „Oskarais“ taip pat buvo pagerbti scenaristas ir režisierius Charlesas Burnettas, operatorius Owenas Roizmanas ir kino kūrėjai Agnes Varda ir Alejandro Inarritu.

Belgijoje gimusią A. Varda, kartais pavadinamą „prancūzų Naujosios bangos motina“, pristatė Jessica Chastain ir Angelina Jolie.

Ji juokais išreiškė nusivylimą, kad joks vyras nepanoro užlipti ant scenos ir pažerti jai liaupsių, o paskui sužavėjo auditoriją pašokusi su A. Jolie.

Valdytojų apdovanojimų įteikimas kaip atskiras renginys buvo pradėtas organizuoti 2009 metais, kad pagerbiami asmenys galėtų laisviau atsiimti savo statulėles ir sutrumpėtų perkrauta pagrindinio „Oskarų“ šou darbotvarkė.

Tarp ankstesnių garbės „Oskarų“ laureatų yra Jackie Chanas, Lauren Bacall, Francis Fordas Coppola, Oprah Winfrey, A. Jolie ir Spike'as Lee.

Šiemetinėje iškilmingoje garbės „Oskarų“ įteikimo ceremonijoje dalyvavo tokios žvaigždės kaip Jennifer Lawrence, Jake'as Gyllenhaalas, Tomas Hanksas, Chadwickas Bosemanas ir Emma Stone, kuri beveik visą vakarą kalbėjosi su buvusiu vaikinu ir kolega iš „Žmogaus-voro“ Andrew Garfieldu.