Kadangi ištikimų gerbėjų, kurie ir toliau žiūri įrašus „Youtube“ ir leidžia šios grupės muziką savo grotuvuose, tik daugėja, panašu, kad „ABBA“ karštinė niekada nepraeis. Švedų grupė savo šlovės amžių išgyveno nuo 1975 iki 1982 metų. Jos proveržis įvyko po pergalės 1974 metų „Eurovizijos“ dainų konkurse, kur jie atliko savo garsiąją dainą „Waterloo“. Niekam iš „Eurovizijos“ talentų vėliau nepavyko sukurti to maniakinio pamišimo, kurį sukėlė „ABBA“.

„ABBA“ pardavė daugiau kaip 500 milijonų įrašų. Dar labiau pagirtina tai, kad tai pirmoji ne anglakalbė šalis, kuri džiaugėsi kultine sėkme angliškai kalbančiose šalyse, tokiose kaip Jungtinė Karalystė, JAV, Naujoji Zelandija, Kanada, Australija, Pietų Afrika ir Indija. Kai kurios jų dainos, pavyzdžiui, „Hasta Manana“, taip pat buvo įrašytos ir ispanų kalba.

Tuo metu, kai švedų grupė buvo savo šlovės viršūnėje, A. Faltskog buvo ištekėjusi už B. Ulvaeuso, o A. F. Lyngstad – už B. Anderssono. Tačiau santykiai nesusiklostė ir galiausiai 1979 metais Agnetha išsiskyrė su Bjornu, po dviejų metų iširo ir Benny bei Anni-Frid santuoka. Kintanti santykių dinamika atsispindėjo ir jų dainose, kurios iš optimistiškų ir romantiškų virto melancholiškomis ir slegiančiomis. Nepaisant to, dainos buvo geros visais laikais ir viskas buvo puiku tol, kol tęsėsi.

Kur yra „ABBA“ dabar?

Kad ir kaip šios grupės gerbėjai norėtų ketveriukę vėl išvysti kartu ant scenos, jos nariai tvirtina, kad visiems laikams pasuko solinės karjeros keliu. „ABBA“ išsiskirstė 1982 metais, B. Anderssonas ir B. Ulvaeusas ėmėsi rašyti dainas, o A. F. Lyngstad ir A. Faltskog susikoncentravo į savo solines karjeras.

Tačiau „ABBA“ muzikinis žavesys neblėso – grupės muzika skambėjo tokiose kino juostose kaip „Muriel vestuvės“ („Muriel's Wedding“, 1994 metai), „Dykumos karalienės Priscilos nuotykiai“ („The Adventures of Priscilla – Queen of the Desert“, 1994 metai) ir miuzikle „Mama Mia!“ (2008 metai), kuris tais metais pagal iš bilietų uždirbtas pajamas užėmė trečią vietą.

Kur dabar yra Anni Frid Lyngstad?

Kai iširo „ABBA“, Anni Frid (gimusi 1945 metais) tęsė savo solo karjerą, kuri nebuvo stulbinančiai sėkminga. Oficialiai iš muzikos rinkos ji pasitraukė 1997 metais, kai pasirodė jos paskutinis albumas.

1964 metais, būdama vos aštuoniolikos, ji ištekėjo už Ragnaro Fredrikssono, dirbusio pardavimų srityje. Jie susilaukė dviejų vaikų, Hanso Ragnarp (gimusio 1963 metais) ir Ann Lise-Lotte (gimusios 1967 metais). Po skyrybų 1970 metais, Anni Frid tapo grupės „ABBA“ nare ir pradėjo susitikinėti su B. Anderssonu, už kurio 1978 metais ištekėjo. Pora išsiskyrė 1981 metais.

Tada Anni Frida ištekėjo už Vokietijos princo Heinricho Ruzzo Reusso, kuris 1999 metais mirė nuo limfomos. Anni Fridos dukra Ann Lise-Lotte 1998 metų sausio 13 dieną žuvo per automobilio avariją Niujorke.

Po grupės „ABBA“ subyrėjimo ji tęsė savo tarptautinę solo karjerą, tačiau ne visada ją lydėjo sėkmė. 1997 metais dainininkė išleido paskutinį savo albumą ir pasitraukė iš muzikos. Dabar ji savo dėmesį skiria aplinkos apsaugos klausimams ir vis labiau įsitraukia į labdaros veiklą.

2005 metais pasirodžiusiame interviu Anni Frida sakė, kad ilgisi „ABBA“ dienų, tačiau neturi jokio noro grįžti į muzikos pasaulį. Ji gyvena Cermos mieste Šveicarijoje kartu su kilmingu britu mylimuoju Henry Smithu. Moteris turi namus Londone, Jorkšyto slėniuose ir Niukasle prie Taino.

Kur dabar yra Benny Andersonas?

Stokholme gimęs dainininkas, dainų autorius ir buvęs grupės „ABBA“ narys Benny (gimęs 1945 metais) dirba prodiuseriu ir turi savo grupę. Ji buvo vykdantysis „Mamma Mia!“ prodiuseris ir dalyvauja savo vardo grupės „Benny Anderssons Orkester“ veikloje.

Kur dabar yra Bjornas Ulvaeusas?

Jeigu moteriškoji grupės pusė ryšių nepalaiko, tai vyriškoji – taip! Bjornas (gimęs 1945 metais) toliau bendradarbiavo su savo kolega iš grupės „ABBA“ B. Anderssonu jo miuzikluose, įskaitant ir „Mamma Mia!“. Vyrai 1984 metais bendradarbiavo kurdami muziką amžinai populiariam šokių numeriui „One Night in Bangkok“ – ši daina užėmė 69 vietą populiariausių devintojo dešimtmečio kūrinių rinkimuose.

Kur dabar yra Agnetha Faltskog?

Nors Agnethai populiarumą užtikrino jos veidas, kūnas ir muzika, tačiau ji niekada nesijautė grupėje labai gerai. Iš dalies tai nulėmė jos žema savivertė ir tas faktas, kad ji negalėjo gerai kalbėti angliškai. Dainininkė netgi kartą yra sakiusi interviu: „Aš esu tik kaimo vaikas, ne šou mergina. Jeigu kitiems patinka vakarėliai, aš mieliau lieku pati su savimi“.

Kalbama, kad Agnetha taip bijojo scenos, kad mėgindama save padrąsinti gerdavo viskį. Nuo tada, kai privatus grupės lėktuvas pateko į audrą, jai išsivystė skrydžio baimė. 1989 metais jai važiuojant autobusu netoli Stokholmo įvyko avarija, nuo smūgio Agnetha išlėkė per langą. Po to ji užsisklendė savyje ir atsiribojo nuo likusio pasaulio. Be to, jos asmeniniame gyvenime buvo daug chaoso.

Pasak pranešimų, moteris buvo užmezgusi santykius su reklamos profesionalu, Švedijos ledo ritulio čempionu, mados dizaineriu, savo pačios santuokos konsultantu, Stokholme dirbančiu gydytoju ir su ją pačią persekiojusiu vyru.

Nors labai ilgai Agnetha gyveno atsiribojusi nuo visų Ekerės mieste, galiausiai 2012 metais ji pamažu pradėjo išeiti į viešumą. Panašu, kad 2013 metais išleidusi albumą pavadinimu „A“, auksiniais plaukais pagarsėjusi moteris įveikė skrydžių baimę ir vėl ėmė valdyti savo gyvenimą. Šis albumas sulaukė išskirtinės sėkmės – jo pardavimai viršijo milijoną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)